Derfor vinner Stavanger gull hjemme

Espen Shampo Knutsens Vålerenga er gode med kniven på strupen. Men Petter Thoresens regjerende mester slår Norges mestvinnende på hjemmebane søndag.

Med reduseringen til 2-3 i antall kampseirer i NM-finaleserien best av syv kamper på hjemmebane torsdag, må Vålerenga vinne igjen i ettermiddag i Stavanger for å få sjansen til å ta sitt 27. norgesmesterskap på Jordal Amfi i Oslo tirsdag.

Jeg tror Stavanger Oilers vinner sin tredje hjemmekamp i 2013-finalene og tar sitt andre NM-gull på rad med 4-2 i kampseirer – fordi:

# Vålerenga har aldri vunnet i Stavangers gedigne hjemmearenaen til 210 millioner: Isflaten er mindre enn vanlig og 5000 tilskuere vil gi hjemmelaget vind i ryggen.

70/30 fordel Stavanger.

# Stavangers 1. rekke med Juha-Pekka Loikas, Martin Strandfeldt og Christian Dahl-Andersen vil revansjere flau opptreden for to dager siden. Spesielt CDA. Vålerengas beste offensivt – Tyler-tvillingene – har vært under pari siden 5-1-seieren i første kamp.

60/40 Stavanger

# Keeper Steffen Søberg (19) virket trygg – og veldig god – igjen med kraftig forbedret Vålerenga-defensiv. Joker Henrik Holm (22) slapp inn en blemme (0-2), men reddet Stavanger fra grusom åpning sist.

SIDDIS-JUBEL: Stavanger Oilers vant 4-0 mot Vålerenga i Siddishallen 19. april 2010. Samtidig avgjorde laget kampen om «Bøtta» det året. Foto: Alf Ove Hansen, NTB Scanpix

SIDDIS-JUBEL: Stavanger Oilers vant 4-0 mot Vålerenga i Siddishallen 19. april 2010. Samtidig avgjorde laget kampen om «Bøtta» det året. Foto: Alf Ove Hansen, NTB Scanpix

50/50

# Espen Shampo Knutsen satte nå Steffen Thoresen i rekke med Morten Ask – som ennå har litt å gå på – og Jens Karlsson, som ikke har scoret siden 1-0 i første kamp: Vålerengas beste rekke sist. Petter Thoresen bør gjøre et par rekke-endringer for å få i gang offensiven igjen.

50/50

# Henrik Solberg eneste Stavanger-back med godkjent finalenivå i 1-3 på Jordal. Landslagskollega Juha Kaunismäki og vanligvis ruvende Paul Traynor må stramme seg opp. Anders Hilt Jørgensen (to mål) gikk i bresjen for voldsom VIF-backheving, men flere – Daniel Sørvik/RJ Anderson – virker slitne.

70/30 Stavanger

# Stavanger-coach Petter Thoresen har flere «sikre» kort å spille på, mens Espen Knutsen blir nødt til å gamble mer i sin coaching: håpe at Ryan O’Marra klarer å tenne gnist hos Donatiene – at tvillingene har ladet bøssene og bena med tørt krutt.

60/40 Stavanger

TOTALT: 60/40 fordel Stavanger

PS! Stavanger slo Vålerenga 4-2 i kamper i NM-finalen for tre år siden ved å vinne 4-0 på hjemmebane i sjette kamp. Målscorere: Snorre Hallem, Fredrik Sundin, Martin Strandfeldt og Christian Dahl-Andersen.

 

 

 

 

3 tanker om “Derfor vinner Stavanger gull hjemme

  1. Gratulerer Stavanger Oilers med nok en NM tittel. Bra jobba etter å ha levert veldig varierte resultater i serien Håper dette var den siste NM tittelen til vestlandet på noen år , den vil vi ha her på Østlandet heretter :)) Gleder meg allerede til neste sesong.

  2. Dette er bare så kuuuult !!!
    Beste laget vant !!!!
    NÅ må Kjær og sutre Donati gutta slikke sårene sine.
    Det må vel være game over for Kjær dette i Vålerengen? MAkan til blemme som han og resten av Vålerengen gikk på i forbindelse med det lille uhellet til Strandfeldt i første kamp. En ting er sikkert all støyen det skapte motivert Oilers til NM gull.
    Hele Norge utenfor Jordal bare elsker dette : Hater Enga

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *