Dropp avtalen med en gang, Zuccarello

 

OMSTRIDT AVTALE: Mats Zuccarello er Unibets nye frontfigur i Norge. Foto: Unibet

OMSTRIDT AVTALE: Mats Zuccarello er Unibets nye frontfigur i Norge. Foto: Unibet

STOCKHOLM: Mats Zuccarello (25) bør straks gå ut av sin andre personlige sponsoravtale med et spilleselskap og dermed oppheve utestengelsen fra landslaget når ishockeyforbundet denne gangen er så snill å legge skylden på hans rådgiver.

Mats Zuccarello har nemlig gått inn i den med åpne øyne.

Han er fullstendig klar over at den – mildt sagt – oppfattes som uheldig av Norges landslagsspillere og hans agent Erik Ryman. Og at konsekvensen kunne bli den som ble kjent i ettermiddag: Han blir ikke tatt ut på landslaget og kan ikke spille i VM så lenge han har en sponsoravtale med et utenlandsk spilleselskap.

Les også: Hockeyforbundet nekter Zuccarello landslagsspill

Han kan selvsagt gi blaffen. Han trenger ikke landslaget og VM som utstillingsvindu. Han har allerede fått plass i det største: NHL. Jeg velger imidlertid å tro at han ser at det vil påføre ham tap av omdømme, som ikke kan bøtes på med pengene han får fra Unibet.

Dropp avtalen med en gang, Zuccarello.

Norges ishockeyforbund har en seksårig sponsoravtale med Norsk Tipping. Den løper i sitt fjerde år. Norsk Tipping tilfører norsk ishockey penger direkte og fra spillemidlene. Antall ishaller i Norge er latterlig få. 41 med stort, smått og en del ubrukelig. Men Norsk Tippings spillepenger fra folk flest har uansett vært med på å finansiere dem.

Som et apropos kan nevnes at Canada, med seks ganger så mange innbyggere som Norge, har 2486 ishaller. Norge møter Canada i VM-kamp her i Globen tirsdag.

Tilbake til Mats Zuccarello og hans Unibet-avtale.

Først og fremst: Mats Zuccarello kunne trene og spille ishockey i Norge, da han var ung og lovende, fordi Norsk Tipping hadde «bygd» hallene han trente og spilte i. Uten spillemidlene fra Norsk Tipping, ingen haller. Og så kan man mene hva man vil om hvordan staten – det er vi – velger å finansiere norsk idrett.

I USA: Mats Zuccarello spiller for tiden NHL-sluttspill for New York Rangers. Her i en kamp mot Winnipeg Jets i begynnelsen av april. Foto: Pontus Höök, NTB scanpix

I USA: Mats Zuccarello spiller for tiden NHL-sluttspill for New York Rangers. Her i en kamp mot Winnipeg Jets i begynnelsen av april. Foto: Pontus Höök, NTB scanpix

Jeg intervjuet blant andre landslagssjef Roy Johansen og generalsekretær Jon Haukeland da jeg skrev om Zuccarello-avtalen for et par uker siden i VG og på VG Nett. Begge ga klart uttrykk for at de mislikte den personlige sponsoravtalen Norges eneste NHL-spiller har inngått.

Les også: «Zucca»-bildet som får landslagssjefen til å steile

Johansen gjemte seg litt bak «jeg er ansvarlig for sporten». Men da styret i Norges ishockeyforbund 24. april vedtok å nekte Zuccarello landslagsspill hvis han ikke skrinlegger avtalen, var landslagssjefen selvsagt seg sitt politiske ansvar bevisst.

«Selvsagt» ikke minst fordi han har bygget sitt landslag rundt ideen en for alle, alle for en; ingen solospilling, alle står likt, laget foran individet og så videre.

 Forbundet og landslaget hadde håpet de kunne kjøpe seg litt tid til å få Zuccarello på bedre tanker ved at hans New York Rangers skulle gå lenger i NHL-sluttspillet enn VM her i Stockholm varer.

Men Rangers er i ferd med å ryke for Washington Capitals.

Offisielt har Zuccarello sagt ja til å spille VM. Det er ikke forenlig med vedtaket om å utestenge ham fra landslaget å lenge han er sponset av en konkurrent til Norsk Tipping. Da spørsmålene om dette kom fra Aftenposten i går, ble forbundet tvunget til å si det som det er.

Han kan ikke spille VM, sponset av et selskap som går norsk ishockeys største økonomiske bidragsyter i næringen.

Unibets talsmann uttalte for to uker siden fra London at – så vidt han kjente til – hadde Zuccarello og hans rådgiver Kevin Skabo først villet selge inn et tilbud om en liknende avtale til Norsk Tipping/ishockeyforbundet.

Sistnevnte oppfattet det ikke slik.

I forbundet oppfattet de henvendelsen slik: Zucca/Tutta Pettersens eks-rådgiver Skabo ville bare orientere dem om opplegget, som gikk ut på å opprette en slags ideelt Zucca-fond – der en uspesifisert del av Zuccarellos inntekt fra en sponsoravtale med et utenlandsk spilleselskap skulle gå til talentutvikling i Norge.

Zuccarello og Skabo var forberedt på at det kunne skape bråk.

Det gjorde det sist Zuccarello hadde en lik avtale med et annet utenlandsk spilleselskap. Det var mens hans spilte for New York Rangers forrige gang, sesongen 2011/12.

Da ble han også frarådet å inngå avtalen. Etter det jeg forstår, av ishockeyforbundet, lagkamerater på landslaget og sin egen agent, tidligere landslagsspiller Erik Ryman.

Det er også grunn til å tro at New York Rangers – av rettighetsårsaker – ikke likte populære «Zuke» sin deal med bettingselskapet Bettsson.

Det svenske ishockeyforbundet – sponset av Sveriges svar på Norsk Tipping – hadde en tilsvarende konflikt med NHL-backen Victor Hedman i fjor, da han inngikk en personlig avtale med Unibet rett før han skulle spille VM for Sverige. Han ble ikke utestengt fra mesterskapet på hjemmebane, men det svenske ishockeyforbundet uttalte at de ikke var særlig glad for Hedmans sponsoravtale.

At Norges ishockeyforbund har gått et skritt lenger, er naturlig. Mats Zuccarello hadde en advarsel fra før.

 

84 tanker om “Dropp avtalen med en gang, Zuccarello

 1. Personlig mener jeg dette blir for dumt. Hvem som sponser landslaget og hvem som sponser spillerene privat er to forskjellige ting. Om han spiller VM så tviler jeg på at han stiller opp i Unibet drakt og caps.

  Norge i et nøtteskall

   • Ja, og så? Kan godt hende avtalen er sånn og sånn. Men diskusjonen går jo strengt tatt ikke ut på dèt; Alle vet at Zucca visste om at dette var «å tråkke i salaten». Poenget er vel heller at avtalen er latterlig. Og den beviser sin latterlighet ved at Norges desidert beste spiller blir utestengt pga byråkrati og tunggrodd regelverk. Og ikke det sportslige. Zuccafondet vil ha mer å si for Norsk hockey enn tippemidler fra NT, som deles på ALT av idrett. Midler fra utenlandske bettingselskaper ville også vært av en betydelig størrelse, så alle argumenter oppmot spillemidler og dens lags er bare tøv. Stå på Zucca, du VINNER omdømmekampen, ved å stå på ditt!

 2. Zucca taper ikke noe omdømme på dette. Tvert imot, han har massiv støtte fra de fleste som ikke jobber hos Norsk Tipping.

 3. Jeg synes din og andres fremstilling av norsk tipping blir for enkel. NT er ikke en bestefar som har vært snill og bygget hockeyhaller for zuccarello. NT er et statlig eid organ som har monopolisert gambling og bruker pengene på idrett og kultur i stedet for at dette finansieres over statsbudsjettet (slik det burde vært gjort). Vi er stort sett enige i Norge at det er en statlig oppgave med breddeidrett. Det er ikke som om zucca «skylder» norsk tipping noe.

  Det som framstilles som det moralske her, er noe spekulativt, mener jeg.

  • Bullseye,i tillegg så er ikke Rangers slått ut av Stanley på langt nær.Følg med a Jarlsbo.Kan ikke legge deg 22.30 om du skal oppdateres på results i NHL.

  • Norsk Tipping finansierer norsk idrett og kultur. Det kan man mislike. Hvis mange nok stemmer på et parti som vil avvikle ordningen, får vi en annen finansiering av norsk idrett – antakelig i form av høyere skatt.

   • Nettopp. Poenget mitt er at finansieringsformen til kultur og idrett i Norge bør ikke påvirke landslagsuttak.

    Mange sammenligner dette med om spillere på klubblag skulle inngått personlige avtaler med konkurrerende sponsorer. Det mener jeg blir feil. Norsk tipping er jo ikke en privat sponsor, men bare et (skatte)verktøy for myndighetene. Forestill deg at pengene også kom fra overskudd fra vinmonopolet; skulle han ikke da kunne reklamere for Bud light? Jeg synes det er heelt vesentlig at NT ikke er privat, men kun et tilfeldig valgt finansieringsform. Sånn her går det når man øremerker penger.

  • Konge tilbake melding, Jarlbo nå er du på tynn is. Hockey folket støtter Zucca her så han kommer ikke til å tape ansikt. Ja hvor blir det av hallene som er lovet. Som du sikkert vet er mange av de nye hallene privat finansiert så hvor er pengene fra norsk tipping.

   • Det er fint at Zuccarello er populær. Han har fortjent all den oppmerksomhet han kan få, det vil si som folk er villig til å yte ham. Å være veldig god og kul og hyggelig og kjekk er imidlertid ikke ensbetydende med at du har all rett på din side og alltid gjør det riktige – hverken faktisk eller moralsk sett. Av alle innleggene forstår jeg på den annen side at ganske mange mener det bør være slik. Jeg synes ikke det.

  • Spillemidler har ikke finansiert hverken Lørenhallen, Jordal Amfi eller Askerhallen, altså tre av fire haller Zuccarello har trent i (mulig Ungdomshallen har fått noe støtte). Derfor blir alt av argumenter NT har, i mot sin egen urimelighet!

 4. Skal Zucca gis ansvar for at det ikke bygges ishaller i landet nå??! Herregud, jeg blir flau på dine vegne, Jarlsbo! Det er helt greit å mene at Zucca er ute på tynn is, jeg ser argumentene også, men å dra inn slikt i debatten er så lavmål og erketypisk jantenorsk at man bare blir trist.

  • Hvis færre bruker penger på NT, og flere spiller hos selskaper som ikke avsetter penger til norsk idrett, blir det bygget enda færre haller enn nå (og det er som du vet ikke særlig mange).

   • Man tipper ikke for å finansiere idrett og kultur, man gjør det for spenning og ett håp om å vinne noen kroner. Om man skal vinne må man spille der man får best pris, dvs ikke hos Norsk Tipping. At det er folk som tipper som skal finansiere idrettsanlegg er også totalt ulogisk. Hvorfor er denne gruppen plukket ut til dette formålet? Ga kanskje mening for 30 år siden, men er like logisk som at frimerkesamlerne skal finansiere postvesenet.

   • Jarlsbo: Problemet er at andre spilleselskaper enn NT blir nektet å støtte idretten. Det har også NT monopol på.
    Se til utlandet. Hvor mye penger går ikke fra spillselskapene til å sponse idretten – og nei, ikke bare toppidretten. Det er vanlig at de også sponser breddeidretten.

   • Øystein Jarslbo: Hvis Norsk Tipping kunne bli halvparten så bra som f.eks Unibet så hadde jo flere brukt dem.

    Produktet Norsk Tipping er for dårlig, det er samtidig foreldet. Snittalderen på kundene er skremmende høy sammenlignet med andre aktører som f.eks Unibet. Videre nekter jo Norsk Tipping å fornye seg: Ref: Poker.

   • Unibet er et lovlig selskap, og Zucca bryter ingen lover (eller regler i NHF vel og merke) med å assosiere seg med disse. Jeg tipper Lotto, og bruker ikke Unibet, og føler ingen konflikt med at han representerer dem (kanskje jeg skal bli kunde av Unibet bare på trass…)

    Men den største skuffelsen er Hockey Forbundets kanonisering av Norsk Tipping. Jo, de gjør mye bra for idretten. MEN DET ER DE PÅLAGT. Det er derfor de har fått monopol i Norge. De er nødt til å bruke penger på idrett i Norge hvis ikke får de ikke lov til å operere. Jeg hører det argumenteres med at det bare er 41 ishaller i Norge, og da sier jeg; Hvorfor det? Hvorfor har ikke Norsk tipping bevilget MER penger til ishaller i Norge.
    Å påstå at hvis vi ikke hadde hatt Norsk Tipping så ville ikke Zucca hatt haller å bli god på er blank løgn. Norsk Tipping har ikke bygget 41 ishaller i Norge. De er i stor grad kommunalt finansiert og vedlikeholdt av ildsjeler og dugnadsånd.

    Det å gjøre det godt i mesterskap er kjempeviktig for hockey. Det å skape grunnlag for rekruttering gjennom gode opplevelser (og helst gode resultater).
    Vi trenger profiler og sunne idealer som Thoresen, Tollefsen OG Zucca.
    Flere utøvere, flere foreldre og flere tilskuere.

    Det hockey forbundet gjør nå er mer ødeleggende enn å verne om et forferdelig maktmissbruk av Norsk Tipping som allerede har et monopol i Norge.

 5. Når selv kommentatorer i aviser og media går slik ut mot utøvere med private sponsoravtaler utenøands, sier det vel litt om hvor dyktige myndighetene har vært til å indoktrinere sitt monopol på spill. Jarlsbo, her er du bokstavelig talt langt utpå glattisen!

  Tviler på at dette i det hele tatt hadde vært en issue om landslaget hadde vært sponset av Pepsi, mens Zucca hadde vært personlig sponset av Coca Cola.

  Å vise til at Norsk Tipping bygger ishaller her i landet er bare tull. Så vidt meg bekjent er det vel kun i området rundt Hamar det er et visst antall haller til bruk….

  Dette er litt «god dag mann økseskaft», Ishockeyforbundet er styrt av krefter i NT og Idrettsforbund (jmfr Inge Anderssen og co), som igjen mottar direksjoner på hvordan opptre fra Kulturdepartementet. Hvordan man i hele tatt resonnerer i denne saken er totalt uforståelig, og det å spille hos utenlandske spillseselskap er IKKE forbudt for nordmenn!

  Skal det være idrettens og journalisters ansvar å forsvare en spillpolitikk som gikk ut på dato for over 20 år siden?

 6. Kan du vise en eneste ishall i Norge som NY står bak? Hvis ikke er ditt påhopp så lavmål at enn blir flau. Forbundet er feigt og styrt av fossiler som burde vært byttet ut for flere år siden. Man lever etter motto: Det har fungert før så sånn gjør vi det nå. Hvorfor sitter Norge som en av få nasjoner uten videodømming i Get? Jo det er ny teknikk og det kan hjelpe lag utenfor Oslo og lag som dommere er mot. Hvorfor satser ikke forbundet du så febrilsk forsvarer mer på damehockey? Er det fordi det ikke er så spennende. Viste du at Sparta Damer Elite denne sesongen har hatt to jenter på 13år med o eliteserien, en utespiller og en keeper? Tviler på at de høye herrer du klapper på ryggen vet noe om det heller.Vær heller kritisk til det lukkede miljøet forbundet er. Få inn friskt blod med nye folk som har spilt hockey på denne siden milleniumsskiftet. Norsk hockey er i utvikling, økonomi for den enkelte spiller er blitt mer avgjørende idag en dor 10-20år siden. Hvis Norsk ishockey skal overleve på lang sikt må man i forbundet skjønne at forandringer kommer og må til. Når nytenking er blitt farlig da er det snart slutt.

  • Kan du vise en eneste ishall i Norge som NT står bak? Hvis ikke er ditt påhopp så lavmål at enn blir flau. Forbundet er feigt og styrt av fossiler som burde vært byttet ut for flere år siden. Man lever etter motto: Det har fungert før så sånn gjør vi det nå. Hvorfor sitter Norge som en av få nasjoner uten videodømming i Get? Jo det er ny teknikk og det kan hjelpe lag utenfor Oslo og lag som dommere er mot. Hvorfor satser ikke forbundet du så febrilsk forsvarer mer på damehockey? Er det fordi det ikke er så spennende. Viste du at Sparta Damer Elite denne sesongen har hatt to jenter på 13år med o eliteserien, en utespiller og en keeper? Tviler på at de høye herrer du klapper på ryggen vet noe om det heller.Vær heller kritisk til det lukkede miljøet forbundet er. Få inn friskt blod med nye folk som har spilt hockey på denne siden milleniumsskiftet. Norsk hockey er i utvikling, økonomi for den enkelte spiller er blitt mer avgjørende idag en dor 10-20år siden. Hvis Norsk ishockey skal overleve på lang sikt må man i forbundet skjønne at forandringer kommer og må til. Når nytenking er blitt farlig da er det snart slutt.

   • Det pleier å stå et lite skilt på en vegg i hallen som forteller at den er bygget med midler fra NT. Du vil se et slikt i Tønsberg og på Manglerud, som har fostret halvparten av dagens VM-spillere.

    • Du har sikkert mer innsikt i tallene enn meg, men hvor mange millioner fikk Stavanger for å bygge ny hall?
     Fikk bonden i Asker noen penger tilbake for å ha gitt tomt og slettet gjeld i sin tid?
     Lillehammer og Storhamar fikk haller gjennom OL, som sikkert fikk midler av NT (antar jeg, eller var det over statsbudsjettet??), VIF er jo velsignet med containeren på Jordal noe de er sikkert meget glade for bidragene fra NT..
     Zucca spilte på Løren, VIF og Frisk/Asker.. Kan ikke se at NT direkte dyttet han avgårde til KHL og NHL..
     Jeg tror at de fleste som betaler for å se på ishockey i norske låver og skur, unner Zucca de avtaler han tilbys.. For ellers spiller man for glansbilder, peanøtter og bananer.

    • Så de har bygget to haller….
     Makan for et kejmpe antall. Ja nå bør vi pøse penger inn i NT i all evighet så kanskje vi får 2 haller til om 100 år.

     Tror du seriøst folk velger å spille på Unibet istedenfor NT på bakgrunn av en dette? Jeg mistenker du overvurderer statusen til Zucca. NT vil neppe merke noe forskjell på inntektgrunnlaget sitt pga denne avtalen. Dette er bare lavmål av nisser som ikke tåler at folk gjør andre valg enn det staten har valgt for de.

     • Staten det er du, og jeg – og alle.Snart valg.Flere haller bygd med NT-midler: Ungdomshallen Jordal, Kongsberg,Lørenskog…alle unntatt en i Oslo.Leangen i Trondheim;tror du finner en liste på ishockeyforbundets hjemmeside.

 7. Nei det er ikke naturlig å utestenge ham for en personlig sponsor, det er helt på trynet.
  Stå på ditt Zucca.
  Makan til nisse tenking…
  1 ukes spill også skal man hyle opp av det.
  Han kan fint spille uten synlige sponsormerker på landslagsdrakta..
  Helt tullete.

 8. Nå må forbundene gi seg! Du får ikke lov til å ha en personlig sponsor som du tjener penger på, fordi det kan medføre at forbundet, ikke spilleren, kan tape sponsor. Zucca svarer på den eneste riktige måten, det er gutteklubben grei, som skal håve inn på andres talent og hard jobbing.

  Alle, absolutt alle, vet at det er forskjell på forbundssponsorer og personlige sponsorer. Skal man nekte Beckham å stille i undertøysreklamer fordi de mette, gamle gutta i FA ikke har vaskebrett og liten snabel? Eller gjelder det bare når man reklamerer for noe som er i konkurranse med statlige monopol? I så fall er det meningstyranni, hvor etikken og den gode smak blir bestemt av nokså usmakelige typer.

  Zucca, folket vil ha det på landslaget uansett. Libæk-gjengen er ikke akkurat kjent for å ha magamål, så de burde bare holde munn.

 9. Dette blir for dumt. Norsk Tipping er ren idioti, hva er logikken i at ishaller skal finansieres av nordmenns gambling? Zuccarello har ikke noe «ansvar» overfor NT, følgelig heller ikke overfor Ishockeyforbundet, når de velger å sette han i en klemme. Snarere tvert imot, Zuccarello kan ha gode og hederlige grunner (utover de rent økonomiske) for å stå i samarbeidet med Unibet.

 10. Fornuftig av Jarlsbo. Tullete av Zukka å inngå avtale og undergrave de som har gitt han muligheten som ung. Uten NT hadde det ikke vært noe Camp Roy og heller ikke to gode VM før dette.

  Hvis penga var så jævlig viktig skulle han ha blitt i KHL.

  • Tullete at man som nordmann ikke skal få lov til å inngå private sponsor avtaler.
   Alle andre kan dette men ikke nordmenn. Fjeldaber til de grader….

  • Det er da ikke Norsk Tipping som betaler for alt her i verden. Det er staten. Og staten har valgt å finansiere kultur og idrett delvis med tippemidler. Vi behøver ikke å «takke» Norsk tipping for det; vi bør heller klage over at dette ikke finansieres over statsbudsjettet som alt annet.

 11. I et land der skattebyrdene overgår stort sett alle andre, og hvor helse er statsfinansiert, er det både statens oppgave og i deres interesse å redusere forbruk på forvaltning og å øke bruk av midler på faktiske tiltak. Være det seg i helsesektoren eller innen idretten. Hvilke avtaler en utenlandsboende profesjonell idrettsutøver måtte ha har ingen relevans for hva et landslag er ment å være, nemlig et lands beste spillere som kommer sammen for å hevde vår ære.

  Dersom det er slik at landslaget faktisk ikje er et landslag, men et sponsorlag med rett til å representere Norge er det svært betenkelig. Verre blir det når et slikt sponsorlag offentlig mobber utøvere som søker å skaffe seg et levebrød fra sin idrett og sine talenter. Mobbing er ufint. Økonomisk motivert mobbing av en enkeltspiller burde ikke diskvalifisere spilleren, det burde diskvalifisere landslagsledelsen.

 12. Huff å huff…. Jeg blir flau når jeg leser dette Jarlsbo. Håpet at det var en dose ironi eller «galgen» humor i innlegget, men nei…. Her i Norge må man være A4, å for all del ikke stikke nesa frem. Stå på Zuccarello, i mens får vi i Norge, sammen med NT, sitte å være grønne av missunnelse..
  LYKKE TIL I PLAYOFF – nå er det 2-1 i kamper 😀

 13. Dette begynner å bli absurd. Hva våre toppidrettsutøvere bedriver på fritiden, må de få bestemme selv, og ikke la en «steinalderorganisasjon» styre deres interesser. Lobbyvirksomheten mot de utenlandske spillselskapene, begynner å ligne mafiavirksomhet fra NT. Man kan ramse opp eksempler på dette :
  – Skal Northug slutte på det norske landslaget pga. han fronter et bettingselskap og spiller poker…?
  – Skal Thomas Myhre få sparken som ekspertkommentator i NRK pga. han fronter et bettingselskap…
  – Bent Svele ble tvunget til å slutte i jobben i et bettingselskap, eller alternativt gi opp å kommentere håndball i Tv2…
  – Aylar «sluttet» å representere et bettingselskap da hun fikk tilbud om å bli programleder i NT’s Eurojackpot….Noe som forøvrig har blitt tidenes dårligste sending !
  NÅ MÅ DET BLI SLUTT !
  Slipp bettingselskapene til i Norge, og la staten bli enige om bidrag til idrett og kultur også fra disse aktørene. Det vil alle tjene på.
  Heia Zucca. Fortsett som den ambassadøren du er på alle arenaer, og jeg håper «mafiaen» slipper Deg til på landslaget. Alle vet at Ishockeyforbundet er «tvunget» til denne tåpelige avgjørelsen.

  • Dette med at de utenlandske selskapene ikke tilbakefører penger til idretten, er bare tull og tåkelegging fra NT og myndighetene. Jeg har bodd i England i mange år og jeg har god kjennskap til hvordan de sponser idretten. Ikke bare topp-, men også breddeidretten. Dette ville de også gjort i Norge, om de hadde fått etablere seg i der. Myndighetene er ikke interessert i å prate med de en gang! Zuccarello bør be NT, Ishockeyforbundet og Øystein Jarlsbo ryke og reise.

 14. Toskete utspill og gir assosiasjoner til gammalmannsstyrt sosialpolitikk i idretten.Få opp øya og se nye muligheter.Norsk Tipping er ingen snill rik onkel.Det er staten og vårt organ og det skal bare mangle at ikke de fører pengene tilbake til Alle.Men men må ha andre muligheter også.Norsk Tipping eksisterer som en følge av at de har monopol og at vi lydige nordmenn leverer tippelappene våre.De klarer seg nok,til og med med litt sunn konkurranse.
  Og Rangers har ikke røket ut enda Mr.Det står 1-2 i matcher og hjemmematch neste U know!!!! Lite som er avgjort da.Go Rangers og Go Zuuuuuucccca!!!!

 15. Gamsten har spilt med flere bettingselskaper på brystet i Blackburn. Han fikk da lov av norsk tipping å spille på landslaget.

  Norsk tipping har knapt spyttet penger inn i norske ishaller. Norsk hockey hadde vært mye bedre tjent med andre løsninger.

  Norsk tipping utnytter sin dominerende stilling som monopolist. Det er veldig drøyt og burde slås ned på.

 16. hvem styrer norsk idrett egentilg når jeg leser at norsk tipping gir folk lov til å spille på landslaget?ligner mere og mere på nord-korea dette her.tenk hvor mye mere penger idretten hadde kunne fått ved å samarbeidet med de andre selskapene i stedet for å se på dem som djevelen.andre spillselskap er der ute i verden uansett om norsk tipping vil eller ikke så hvorfor ikke utnytte det til idrettens beste.blir skremmt av holdningene til nt og idretten.flau.stå på zucca

 17. Skal Zucca gi etter for monopolkongen Norsk Tipping? Ser ikke helt grunnen til det. Er det om og gjøre å trekke nisselua lengst mulig ned over hodet i dette landet? For en fjollete hockeyblogg.

 18. Jarlsbo

  Tror faktisk de fleste idretsannlegg ville bli finere og fler med private spilleselskaper
  som jo også vil sponse dette.
  Det virker ikke som om monopolet Norsk Tipping gjør noen bra jobb ( igjennom staten )
  Overalt ser jeg dårlige annlegg, ingen vann i bassenget, dårlig omkledningsforhold osv
  Dette kan vel ikke bli dårligere.
  Og ikke minst folk blir også spilleavhengige av NT

 19. Øystein Jarlsbo dette er tull! Norsk Tipping fikk sjansen til å ta den rollen som Unibet tok, men ønsket ikke å bidra. Nå setter de kjeppene i hjulene for den viktigste personen for norsk hockey. Da kan man spørre seg hva de engentlig er ute etter. Du burde ha skrevet dette!! http://sistesiden.nablogg.no/?p=4170

 20. Men at alle kampene sendes på MAX, hvor hele VM sendinga er basert rundt Unibet har ikke Norges Hockeyforbund problemer med? Rart de ikke trekker seg fra VM pga det.

 21. Hele fenomenet Norsk Tipping er så tilnærmet en kommunistisk idé at du skulle trodd vi var i gamle Sovjet. Det at vi kun skal tippe/støtte Norsk Tipping her i landet, blir som at kun NRK skulle vært lov på TV. Dette er en så til de grader utdatert konflikt. I 2013 skulle da Norge ha kommet så langt at vi ikke krevde at norske idrettspersoner KUN støttet statens tippeselskap…Eller er vi så kommunistiske i tankegangen at vi syns dette er greit?

  Zucca må gjøre som han vil, hvis Unibet kan hjelpe han videre i karrieren så er jo det fantastisk, og hvis han i tillegg får penger til fondet sitt er jo det også utrolig bra. Det er kun 1, ÉN, taper i denne saken, og det er Norges Hockeyforbund som mister sin beste spiller, fordi Norsk Tipping ikke godtar konkurranse. Litt sånn som diktatorene opp igjennom historien…

 22. Dette er for dumt det er red-bull saken om igjen. om han blir sponset av unibet skal vel ikke spille en dritt rolle selv om norsk tipping har ene rett her i landet? han bor ikke her en gang. dropp dette og la han spille!

 23. Det er en smule pinlig at norske journalister sitter og forsvarer denne idiotien fra hockeyforbundet. Dette er en avtale som Zuccarello har inngått med en privat aktør, og det har ikke hockeyforbundet noe som helst med å gjøre. Hva skjer hvis for eksempel Ford kommer på banen og tilbyr Patrick Thoresen en sponsoravtale? Skal vi da nekte ham OL-spill neste år, fordi hockeyforbundet har en avtale med Skoda?

  Hvis argumentet er at Norsk Tipping er en større sponsor av norsk ishockey, så er jo i bunn og grunn det akkurat det samme som å innrømme at en sponsor har altfor stor makt. Hvis en sponsor kan gå inn å ta sportslige avgjørelser over et landslag basert på spilleres private sponsoravtaler, så har vi et stort problem i norsk idrett.

  Dette må ikke blandes med klubblag som kan ha klusuler i sponsoravtaler om ting som renomme og tilgjengelighet. Min lokale 2.-divisjonsklubb i fotball har blant annet et sponsorsamarbeid med lokalavisen som innebærer blant annet at samtlige spillere skal tilgjengeliggjøres for intervjuer umiddelbart etter kampene. Men avisen har ingen rett til å ta sportslige avgjørelser.

  Det ville være totalt uakseptabelt at Zuccarello skulle stilt opp med norsk landslagsdrakt i reklame for Unibet. Da hadde assosiasjonen til landslagets sponsoravtaler hvert helt på sin plass, og da kunne Norsk Tipping med rett ha reagert. Men det er ikke tilfellet her.

 24. Øystein Jarlsbo: Det er synd å se at du er kjøpt og betalt av Norsk Tipping og den rødgrønne regjeringen. Dert er merkelig at du ikke tar ett oppgjør med NRK for at de ikke vil gjøre reklame for NT ved at de konsekvent kaller Tippeligaen for Eliteserien. Men dette er STATSKANALEN så det er vel som det skal være. Når det har kommet dit hen at sponsorene bestemmer hvem som skal spille på laget er man VELDIG langt ute på jordet!

 25. Og hvem sponser norsk media i slakten av de «farlige» andre bookmakerne? Alle de store mediehusene bader i millioninntekter på salg av reklame for Norsk Tipping/Rikstoto og som kommisjonær….. Nærmerere korrupsjon kommer man ikke. For Unibet er dette bråket en gave.

 26. Mye støtte i artikkelen din, Jarlsbo? Det er ikke NT som har gjort Zucca god. Det er ildsjeler, foreldre og egeninnsats! At NT har to plaketter i Tønsberg og på Manglerud er likegyldig, Skulle NT skrytt av noe måtte de ha bygd det dobbelte av hallene i dag og hatt en plakett i hver hall. Dette var ordentlig patetisk og du burde la denne drukne og aldri nevnes igjen…

 27. Enig med Jarlsbo.
  For det første har landslagsspillere underlagt NIHF et regelverk å følge. Man kan ikke la være å følge de reglene man ikke liker. Det er udemokratisk, elitistisk, og totalt inkompatibelt med å være en lagspiller. Å argumentere med at han kun nå vil stille opp i VM kun i solidaritet med gutta, faller derfor på sin egen urimelighet, og lukter noe megalomant.
  For det andre vil et unntak for Zuccarello Aasen skape presedens for alle andre på landslaget, noe som garantert vil fylle lommeboka til enkelte (sannsynligvis de fra før mest velfødde og ettertraktede) spillere. Men hvor mye sponsorverdi (det være seg enten Norsk Tipping eller andre komersielle aktører) vil da ligge igjen for laget som helhet og for NIHF? Jeg tipper lite til ingenting.
  Mats Zuccarello Aasen er selvsagt fri til å velge og mene hva han vil, men må da ta konsekvensene av egne, fullstendig bevisste handlinger.
  Han er stor gutt og voksen nå.
  Og sårt trengt på et norsk landslag som sliter med kreativiteten i offensiv sone.

  • Men mener vi virkelig at private idrettsutøvere ikke skal bli tatt ut på et landslag(!) fordi de reklamerer for gambling, kun fordi vi i norge har statlig styrt gambling og pengene herfra går til idrett?

   hva om pengene fra NT gikk direkte inn til statskassa og penger til idrett ble bevilget over statsbudsjettet — da hadde det vært greit?!

   hva om plutselig pengene til idrett istedet kom fra vinmonopolet? Skulle han ikke få lov å reklamere for øl da? Men helt ok med gambling?

   Vi kan ikke ha det sånn at norske utøvere kan reklamere for hva de vil bortsett fra 1 ting (gambling) pga. vårt merkelige finansieringssystem.

   • Det er, slik jeg ser det, en helt annen diskusjon. Om sponsoravtalen er med Norsk Tipping, Rema 1000 eller Cornerkiosken på Gjøvik spiller ingen rolle. Forbundet, ved eget demokratisk valgt styre, har en sponsoravtale de frivillig har gått inn i. Med en slik avtale følger det visse restriksjoner, ellers hadde vel avtalen vært lite til ingenting verdt. Inntektene er sårt tiltrengt, det bør det være liten diskusjon omkring. Hvorvidt Norsk Tipping er en egnet sponsor, dersom avtalen legger for mange restriksjoner, er en annen ting, og kan gjerne diskuteres innad i NIHF og gjerne sammen med spillerne.
    Poenget her er at én spiller sier at «nei, reglene her passer ikke meg, og jeg gjør som jeg selv vil», og som vanlig helliger altså ikke målet midlene her, heller.
    Dersom NIHF mister sin generalsponsor pga én spillers illojalitet, vil grunnlaget for all organisert hockey bli svekket. DET er Jarslbos direkte poeng, og det har hverken NIHF eller vi som er glade i hockey råd til.

  • NIHF regelverk skal kunn gjelde når du er på landslaget og når du representerer landslaget. Hva du gjør privat uteom kan dem ikke styre. Dvs. Vis Zucca skulle komme til vm vil han forholde seg til NIHF sine regler. Det er som at alle arbeidsgivere kunne bestemme over sine ansatte etter arbeidstid. Hadde likt å se hva arbeidstilsynet hadde sakt til det.

   • Nettopp. Slik fungerer arbeidslivet, også. Når du er på jobb, har du å innrette deg etter arbeidsgivers regler (så lenge de ikke går utover norsk lov). Og så lenge Aasen er ute av landslaget er det ingen problem. Problemet er der imdlertid umiddelbart han aksler isbjørntrøya på trening eller i kamp. Da er han på jobb for NIHF.
    Foruten endel offentlig ansatte (for eksempen i helsesektoren), er det helt riktig at det du gjør utenom arbeidstiden er og blir din egen sak.

 28. Hvis en norsk fotballspiller skulle bli kjøpt av Real Madrid(som har Bwin som sponsor) så mener da Jarlsbo at spilleren skulle takke nei fordi det undergraver NT som ga spilleren sjansen til å spille fotball som ung?

 29. Du sier: «Jeg velger imidlertid å tro at han ser at det vil påføre ham tap av omdømme, som ikke kan bøtes på med pengene han får fra Unibet.»

  I denne saken er det Norges Ishockeyforbund som taper omdømme og tillit til det norske folk..

 30. Det som er tullete her er å fremstille Norsk Tipping som en hvilken som helst aktør i sponsormarkedet.

  De er et statlig eid og styrt monopol, som har i oppgave å fordele overskuddet sitt til diverse formål.

  Håper Zuccarello dropper landslaget og kjører sitt eget løp.
  Ingen skylder monopolisten Norsk Tipping noe som helst.

 31. Norsk Tippng har for tiden to roller overfor Ishockeyforbundet. En rolle som sponsor og en rolle som fordeling av tippemidler.
  Når ØJ viser til at Zucca har spilt i haller som delvis er finansiert med spillemidler så har jo dette ingenting med ovennevnte sak å gjøre.
  Det er som sponsor Norsk Tipping eventuelt kan stoppe Zucca sin private sponsoravtale.
  Synd at ØJ koker sammen disse rollene. Man undres hvorfor?

  Fra Wikipedia:

  Norsk Tipping AS er et heleid statlig aksjeselskap underlagt Kultur- og kirkedepartementet. Selskapet ble stiftet i 1947 og har hovedkontor på Hamar.

  Norsk Tipping har statlig, nasjonalt monopol på pengespill, og Kultur- og kirkedepartementet avgjør selskapets spilleregler og hvor stor andel av innsatsbeløpet som skal gå til gevinster. Selskapets overskudd, de såkalte spillemidlene, fordeles i dag mellom idrett og kultur. Midlene til idrettsformål fordeles av regjeringen, mens midler til kulturformål fordeles med to tredeler av Stortinget og en tredel av regjeringen.

 32. Den beste spilleren får ikke være med på landslaget pga. halvkommunistisk statsmakt og mafiavirksomhet der Norsk Tipping desperat prøver å få 100% kontroll over gamlingmarkedet i Norge. At et sirumpa monopol eksisterer i 2013, er en skam mot alle tenkende vesner.

 33. Denne saken har du tapt Øystein. Kom selv hjem fra Stockholm og VM i går. Der snakker vi haller. NT har hatt muligheten til å bygge haller i mange år nå og hva er resultatet? At Stockholm har flere haller enn hele Norge. Tror tiden er moden for andre alternativer når det gjelder finansiering av haller og idrett. Sånn som det er nå minner det mer om mafiavirksomhet hvor den enkelte blir presset til å gjøre som NT sier. Flaut. Håper Zucca ikke gir etter.

 34. Blogger og besserwisser som virke kjøpt og betalt av NT. Amatør. Prøv heller å være litt objektiv i denne saken. Som et lite tips, hopp ned fra den høye hesten din først, så prøve du å sette dæ inn i Zucca’s situasjon. Han prøve å gjøre nåkka før ungdom, som han brenn for. Men d eineste NT ser e at melkekua leke m en av alle NT’s fienda. Og når æ si «alle» så mein æ ALLE som vil utfordre konglomeratet «norsk tipping’s» enevelde. Den tia e snart over. Kan sammenlignes med «krigen mot terror, narkotika og alt anna dævelskap» som e tapt, men de som sett å åpne champagnen rundt om i verden på VÅRRES regning ser ikkje det. Må snart tilføres litt nytt blod i d allerede åreforkalka systemet. Btw, kor lenge har den surk¥ken sotte å sutra på toppen i NIHF? Case closed. I lomma på hverandre.
  Zucca, drit i den skissa her som prøve å gi farge til et allerede dødt bilde. Han har ingenting å fær med. Bare se på overskrifta på artikkelen.

 35. Dette var et fantastisk unyansert innlegg, og jeg hadde kunne forvente en mer reflektert tilnærming til denne tragiske beslutningen fra hockey forbundet.

  Unibet er et lovlig selskap, og han bryter ingen lover med å assosiere seg med disse (og heller ingen skriftelige avtaler med Norges Ishockey forbund så vidt jeg vet). Jeg tipper Lotto, og bruker ikke Unibet, og føler ingen konflikt med at han representerer dem (kanskje jeg skal bli kunde av Unibet bare på trass…)

  Men den største skuffelsen i det jeg leser er forbundet med din kanonisering av Norsk Tipping. Jo, de gjør mye bra for idretten. MEN DET ER DE PÅLAGT. Det er derfor de har fått monopol i Norge. De er nødt til å bruke penger på idrett i Norge hvis ikke får de ikke lov til å operere. Og du faller for din egen argumantasjon ved å si at det bare er 41 ishaller i Norge, og da sier jeg; Hvorfor det? Hvorfor har ikke Norsk tipping bevilget MER penger til ishaller i Norge.
  Å påstå at hvis vi ikke hadde hatt Norsk Tipping så ville ikke Zucca hatt haller å bli god på er blank løgn. Norsk Tipping har ikke bygget 41 ishaller i Norge. De er i stor grad kommunalt finansiert og vedlikeholdt av ildsjeler og dugnadsånd.

  Det å gjøre det godt i mesterskap er kjempeviktig for hockey. Det å skape grunnlag for rekruttering gjennom gode opplevelser (og helst gode resultater).
  Vi trenger profiler og sunne idealer som Thoresen, Tollefsen OG Zucca.
  Flere utøvere, flere foreldre og flere tilskuere.

  Det hockey forbundet gjør nå (og som du er med å støtte opp om) er mer ødeleggende enn å verne om et forferdelig maktmissbruk av Norsk Tipping som allerede har et monopol i Norge.

 36. uff da, her var det mange tullete innlegg, inkludert artikkelen fra Jarlsbo. Dette har jo som en tidligere har nevnt ikke noe med tippemidler å gjøre. Men det faktum at Norsk tipping er sponsor for Norges ishockeyforbund. Dette blir noe helt annet, og dette er helt vanlig i de aller fleste idretter. En langrennsløper kan ikke gå inn på en sponsoravtale med et konkurrerende selskap til statoil f eks. i og med at statoil er en stor sponsor av norges skiforbund. Redbull blir i denne sammenhengen også noe annet, i og med at dette hadde et mer moralsk aspekt over seg enn noe annet. Man kan heller ikke dra inn Gamstens avtale med unibet, i og med at da snakker vi om Norges fotballforbund som ikke er sponset direkte av norsk tipping, ergo har han lov til det. En endring på det at de ulike særforbundene kan beskytte sine sponsorer på denne måten vil ikke gå ut over tippemidlene, men for mulighetene hvert enkelt forbund har til å drive med landslagsaktivitet. I tillegg til landslagsdriften driver de fleste særforbund omfattende rekrutteringsarbeid over stort sett hele landet, dette vil også forsvinne om store private sponsorer tar over dette markedet.

 37. Hvis Norsk Tipping vurderer å øke oddsen litt, så vil ikke Unibet gå dem så hardt i næringen som dem gjør. Unibet hadde fått fram budskapet sitt uansett om Zucca hadde stilt opp eller ikke, jeg personlig spiller ikke på NT pga DÅRLIG ODDS i forhold til alle andre nettsteder. Zucca skal ikke beskyldes for at NT taper inntekt, NT greier det fint selv.

 38. Selvfølgelig skal Zucca utestenges fra landslaget! Han har tross alt nytt godt av idrettsanlegg som staten har stilt til disposisjon, og skal ikke bruke sine evner til å oppnå en økonomisk fordel. Her burde han heller frontet NT, takket og bukket ydmykt ved enhver anledning, samt gitt eventuelle bunuser uavkortet tilbake til staten. At det i Norge er blitt slik at folk kan berike seg på idrett, bør ikke være forenlig i et samfunn hvor likhetsprinsippet bør gå foran alt. Synes også det er helt på sin plass med uttak basert på dette og liknende prinsipper, vi oppretter et forbund, legger sterke føringer i hvordan det skal opptre, de igjen utpeker en «landslagssjef» som opptrer som en forlenget arm av staten, med tanke på hvilken type spillere som skal tas ut til enhver tid. Slik, og bare slik, kan vi stolt kalle oss folkets lag! Jeg har også lest at spillerne i troppen mottar økonomisk kompensasjon for alle døgnene de bruker på landslaget, ja, opptil flere hundrelapper pr. døgn er intet mindre enn en skandale, når disse utøverne har hatt ishaller tilgjengelig i fritiden, alt dette tilrettelagt av staten!

 39. For å skille snørr og bart:
  1: Det er NIHF sitt eget valg å inngå en sponsoravtale med Norsk Tipping.
  2: Det er avtalefrihet i Norge, hvilket medfører at NIHF kan inngå hvilken som helst sponsoravtale med hvilket som helst privat eller statlig selskap, så lenge ikke avtaleverket bryter norsk lov.
  3: Det er videre like stor avtalefrihet for den enkelte spiller å innrette seg etter de reglene NIHF til enhver tid har gjeldende. Vil man delta på landslaget, får man følge reglene, slik alle andre underlagt ethvert særforbund må.
  4: Dersom man mener at regelverket er feil eller at man burde hatt en annen sponsor, får en ta dette tjenestevei og ikke drive geriljakrig.

 40. Dette er typisk norsk. Sparke beina under den som har valgt å satse på en idrett, og oppnådd å bli blandt de beste, bare for å støtte en sponsor som rammer utallige personer med sine stadig nye spill, som igjen fører dem ut i elendigheten, spillegalskap. NT har enerett på å få folk hekta på spill, uansett hvordan de har det fra før, og de gjør det med et flir rundt munnen, vi er jo støttet av Stoltenberg. Hold deg til Unibet, Zuca. Det er ikke ishokeyforbundet som har gjort deg god.

 41. Jeg blir skuffet jeg over både deg og vg når jeg ser dere støtter. Gutteklubben grei som er redd for å miste den støtte fra NT det er uansett statens ansvar å støtte breddeidretten, uavhengig av om norsk tipping er involvert. Det kommunistidiologiske selskapet skulle vært nedlagt for lenge siden. Isteden får de hjelp av sosialistene til å sikre seg monopol på monopol. Og dette i en demokratisk stat. Det er en skam.

  • Jeg ser ikke at jeg støtter Norsk Tipping, bortsett fra at jeg forholder meg til at institusjonen fins – og at det er (foreløpig) aksept for at den skal finnes. Blant flertallet i befolkningen. Det er demokrati. Snart valg.

   • Du sier jo rett ut at Zucca burde trekke seg fra avtalen fordi hockey forbundet er redd for å miste støtte fra NT som er godt kjent for å misbruke posisjonen sin til å få det som de vil. Denne ideen om å utestenge Zucca vet jo også du at kommer fra at noen i NT har sendt en Mail eller ringt Nihf og gitt de klar beskjed.

 42. Det må være noe med spill som gir folk synsforstyrrelser. Hadde Coca vært hovedsponsor for landslaget og Z solgt seg som profil til Pepsi tror jeg ikke folk hadde hatt problem med å se at han hadde spilt seg selv ut over vantet.

 43. Det er veldig tynt å si at Norsk Tipping har bygget haller i Norge. De er statlig tvunget til å dele ut midler til alle idretter i Norge, bla ishockey.
  De fleste hallene er bygget på disse midlene betalt inn av norges folk som tipper, og sjefene i NT er politisk bundet til å gjennomføre utbetaling av midler.
  Derimot er de fleste haller bygget på initiativ av ildsjeler rundt omkring i Norge. Med lang fartstid i norsk ishockey så vet du dette veldig godt Jarlsbo.
  Imidlertid synes jeg det er feigt å hive seg på dette «billige argumenter» om at NT har finansiert Zucca sin karriere. Det er arrogant av NT å komme med slike utsagn. Skal NT som et politisk organ ha æren av å finansiere alle norske idrettstalenter?! Slikt er provosernede, og som tidligere idrettsutøver bør du skjems av å ta et slikt standpunkt Jarlsbo.

  På en annen side har NT tatt idretten så langt pengene strekker. For fremtiden er det viktig at flere folk skal begynne å se på ishockey slik at rekruteringen i idretten tar seg opp.
  Da det er UNIBET i en avtale med MAX som har satses betydelig på publikumsdelen er også de en enormt stor ressurs for det norske ishockey miljøet.
  NT kan ta alle hallene i Norge, men sålenge idretten ikke vokser betyr det ingenting. TV-dekningen av norsk ishockey har ført til den flotte veksten vi har hatt i media de siste årene.

  Etter min mening har det absolutt ingen betydning om han er sponset av konkurrenten, ettersom NT har monopol i Norge bør ikke UNIBET være en stor trussel for dem. La de beste spillerne spille, dette blir en undertrykkelse av idrettsutøvere og har ingenting å gjøre i norsk idrett.

  Skjerpings Jarlsbo, virkelig skjerpings!

  • Tenk deg følgende historie fra virkeligheten: Norges ish forb får drøyt 20 mill for å reklamere for NT. De bruker pengene, selvsagt, og får i tillegg indirekte midler fra NT (tippemidlene) som går til bygging av haller (Ungdomshallen Jordal f eks) – men må samtidig fortelle NT at «vi takker for pengene, men vår mest populære spiller vil heller reklamere for spillet til en konkurrent av dere».

 44. Selv om jeg personlig liker å gamble/spille oddsen i ny og ne, har jeg en litt annen oppfatning enn de fleste her inne. Jeg synes ikke norsk spprt/idrett bør finansieres av gambling i det hele tatt, jeg synes heller ikke staten bør drive gamblingvirksomhet i det hele tatt. All lovlig gamblingvirksomhet bør drives privat under meget streng direksjon. Staten setter seg igjen og igjen i dobbeltmoralens høyborg ved å tjene så mye penger på gambling, uansett om det finansierer positiv aktivitet i ytterste ledd eller ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *