Varslet nedtur – som kan bli lang

VARSLET NEDTUR: VG-journalist og tidligere landsalgsspiller Øystein Jarlsbo, her på joggetur med Roy Johansen i Stockholm, blogger om landslagets fremtid. Foto: Bjørn S. Delebekk

VARSLET NEDTUR: VG-journalist og tidligere landsalgsspiller Øystein Jarlsbo, her på joggetur med Roy Johansen i Stockholm, blogger om landslagets fremtid. Foto: Bjørn S. Delebekk

STOCKHOLM: Landslagssjef Roy Johansen er den samme, men hockeygutta hans er ikke som de var – og står i fare for ikke å finne seg selv igjen på lenge.

Jeg gjentar: På lang, lang tid.

Men først, på kort, kort sikt:

Hockeygutta kan fortsatt gå til kvartfinalen her i Stockholm, for tredje gang på rad. Tsjekkia har slitt i hele turneringen. 4-2 over Slovenia fredag ettermiddag. Tsjekkerne vant med et nødskrik, sa Leif Boork på svensk Tv4.

Tsjekkia fem kamper, 8 poeng. Canada i nest siste kamp søndag. Norge fire kamper, seks poeng. Hviterussland lørdag. Sveits søndag.

Norge-Tsjekkia tirsdag 14. mai kan bli en «kvartfinale-finale» – med norsk seier over Hviterussland lørdag kveld. Hvis Norge også slår Sveits, er det klart før det.

Større undere har skjedd.

Torsdag jogget Roy Johansen (53) og undertegnede (52) ned langs Årstadviken – slik vi gjorde det på samme tid i fjor – mot sentrum og Det kungliga slottet. Vi løp oss selvsagt litt bort, turen ble lengre enn lang – men vi fikk i alle fall snakket en del.

Om norsk ishockey og norsk ishockeys tilstand.

Den har Roy Johansen snakket om i 12 år, like lenge som han har vært landslagssjef. Uavhengig av landslagets framgang, som har vært bemerkelsesverdig, har han messet om at mye står tilbake å ønske; antall ishaller, kvaliteten på trenerne (dvs foreldre) i yngre klasser, savnet av gode norske keepere og keepertrenere i klubbene – og nå total mangel på backer som skal erstatte Ole-Kristian Tollefsen (29) og Mats Trygg (snart 37) om kun kort tid.

De to siste VM-turneringene har ikke dette kastet skygge over ishockeylandslaget. Det har gått til kvartfinalen to år på rad og prestert over evne. I 2011-VM i Kosice og Bratislava uten Patrick Thoresen, og uten Jonas Holøs i første kamp (5-4 Sverige). I fjor her i Stockholm da Norge scoret 12 ganger i overtallsspill (null hittil i 2013) og Patrick Thoresen scoret syv og la 11 målgivende pasninger på åtte kamper (1+0 nå).

Begge ganger uten Mats Zuccarello (drøyt 20 min spilletid og på isen ved Rangers 1-0 i natt, og på isen da Washingtons Mike Ribeiro gjorde 2-1 i spilleforlengelsen: 3-2 i kamper Wash).

Men nå – her i 2013-VM – kommer det med ett godt til syne.

Norsk ishockey – det vil til syvende og siste også si landslaget – har null bredde. Et feilskjær, en skade, en eller to utestengelser – poff, så er lufta ute av ballongen og skipet på vei til å kantre.

Fra kommentarfeltet på hockeybloggen.vg.no:

«Veldig hyggelig og veldig bra med hockeyguttas fremganger! Morsom og bra blogg også.

Men en ting forundrer meg om dagen: Hvordan kan sjefen og mange med han mene at det er en parodi at en av våre utestenges for å ha stappet ishockeykølla si i skrittet på en motspiller for så å rykke til med all kraft i et håp om lidelse og bjelleklang hos motparten?

Det er jo opplagt en hendelse som kvalifiserer for utestengelse og man kunne jo virkelig lure på hva som foregår i øvre etasje hos vedkommende når han gjør dette, spesielt når vi vet at han allerede har vært utestengt tidligere i en så viktig turnering for Norge. Og ikke minst ut fra den rollen og posisjonen vedkommende har i laget.

Jeg skjønner godt at man kan bli oppgitt over mangel på konsekvens hos dommerne, når mer graverende forseelser går upåaktet hen. Men det vi egentlig argumenterer for er jo at ikke også alle de andre tas. Men at Tollefsen burde utestenges, det bør alle være enige om, og det vet også hockeysjefen når har legger seg og slår av lyset om kvelden.

La oss håpe på gull, fantastisk spill i fortsettelsen, og at Tollefsen og resten av gjengen holder hodet kaldt og ishockeykølla der den skal være.

Arve Martin»

Enig med Arve Martin.

UTILGIVELIG DUMT? Ole Kristian Tollefsen er utestengt mot Hviterussland etter en episode i forrige kamp,. Foto: Bjørn S. Delebekk

UTILGIVELIG DUMT? Ole Kristian Tollefsen er utestengt mot Hviterussland etter en episode i forrige kamp,. Foto: Bjørn S. Delebekk

Ole-Kristian Tollefsens «jeg kjører kølla opp i skrittet på Calle Järnkrok – nå!» kan bare beskrives på en måte: Utilgivelig dumt.

Selv om Tollefsen mener at Järnkrok forsøkte å holde kølla hans (med skrittet), Järnkrok falt som en stuntmann i Hollywood og selvsagt ikke tok skade av en liten vipp i suspen – og selv om disiplinærnemdens leder overdrev begrunnelsen og argumentasjonen i sin redegjørelse for dommen som ble én kamp utestengelse.

VGTV: Se køllesituasjonen

Ole-Kristian Tollefsen vet det selvsagt selv.

Det var dumt.

Han burde fått fem minutter utvisning og «matchstraff», og vært tilbake i spill mot Hviterussland lørdag kveld (Canada-Hviterussland fredag 4-1).

Men han risikerte ny utestenging da han gjorde det.

Fordi disiplinærnemdens leder i Globen, tidligere NHL-toppdommer Dan Marouelli, har lagt merke til Tollefsen, han hadde allerede gitt ham en kamps utestenging for taklingen mot Danmarks NHL-stjerne Mikkel Bødker – og ishockeysporten er med Norges ishockeyforbunds samtykke enig om å komme «kølla i balla» til livs.

Det har med respekt for motstanderen å gjøre, og med respekt for sporten å gjøre – inkludert publikum som sporten lever av.

Det er ikke amerikansk wrestling.

Alt dette vet også landslagssjef Roy Johansen.

Men han opptrer som en trener med ryggen mot veggen – for en underdog – må. Han må beskytte og forsvare sine spillere noe mer enn fornuften tilsier. Han sparker oppover og skylder på autoritetene når spillerne hans ligger nede.

Slik er det.

Slik er det forresten når det gjelder trenere som har spillere eller lag som har det langt mindre vanskelig enn Roy Johansens.

Jose Mourinho og Alex Ferguson.

Dem mot oss. Det klassiske fiendebildet.

George W. Bush.

Det fungerer ofte godt som indremedisin.

Nå imidlertid med en emmen smak for Johansen og hockeygutta. Og norsk hockeys framtid.

Det er andre, større ting som burde belyses – enn hvem som måtte være skyld i all den urettferdighet som angivelig rammer her og nå.

# Norges landslags har tre backer som holder akseptabelt internasjonalt nivå: En spiller i svenske Färjestad (Tollefsen), en i svenske Växjö (Jonas Holøs, Jaroslavl i KHL neste sesong), en i svenske HV 71 (Mats Trygg, norske Lørenskog neste år).

Dessverre ser det ikke ut til at noen er på vei opp mot samme nivå.

Alexander Bonsaksen (26) og Henrik Solberg (26) er nest best, men har så lang vei opp til nevnte trio at de nesten kan avskrives som arvtakere. Bonsaksen var skadet før VM og lider under det nå. Solberg har vært mye skadet (skuldrene) og ble det igjen i går (lysken). Han var god i VM i fjor, men så la plutselig gamlemakker Juha Kaunismäki opp – og da ser Solberg ut som han gjør.

Usikker og langt fra så stabil og presis i pasningsspillet som han var med finske Kaunismäki som – heldigvis og uheldigvis – ble norsk landslagsspiller etter noen år i Stavanger.

«Uheldigvis» fordi han har bidratt til ytterligere skyggelegging av back-krisen i norsk ishockey og på landslaget.

Roy Johansen har påpekt den, ikke minst når han har vært nødt til å ta ut backer til landslaget som har passert middagshøyden.

Lillehammers Aleksander Rindal var nær ved å bli tatt ut til VM. Han ble i forrige uke klar for Södertälje i Allsvenskan – liganivå 2 i Sverige.

Nicolai Bryhnisveen burde kanskje ha vært med istedenfor Henrik Ødegaard i VM nå. Bryhnisveen gikk til Lillehammer denne sesongen fordi han fikk for lite spilletid i Lørenskog (som foretrekker svenske og kanadiske middelmådige backer framfor å forsøke å gjøre f eks Bryhnisveen litt bedre).

Daniel Sørvik er Vålerengas beste back. Han var seriemesterens dårligste i NM-finalene mot Stavanger, men ble tatt ut til VM på grunn av potensialet. Det har han ikke fått anledning til å oppfylle her.

Slik kunne jeg fortsatt. Men det ville fort blitt for brutalt.

# Jevnt over er norske backer ikke gode nok for den svenske toppserien. Det er ikke annet enn naturlig at de – bak de nevnte tre – faller gjennom i VM.

VM står for verdensmesterskap, hvor i opptatt verdens beste backer.

Så til løperspillerne:

Norges senter i 1. rekken, Mads Hansen (34), fikk ikke ny kontrakt med svenske Brynäs og er tilbake i Storhamar. Lars-Eriks Spets (28) var veldig god i 2011-VM, ikke fullt så god i fjor – mindre god i år. Mange sesonger i norsk klubbhockey ser ut til å ha svekket ham.

Per-Åge Skrøder (34) scoret fem mål og la syv målgivende pasninger på åtte VM-kamper i fjor. Pluss/minus viste pluss syv!

Etter fire kamper i 2013-VM: En målgivende og minus fire i pluss/minus. Han har i snitt spilt 18 minutter. Like mye som i fjor.

Dette er ingen gode søknader for deltakelse i Sotsji-OL. Men hvem skal Roy Johansen ta ut i stedet for disse tre?

# VM-debutant Niklas Roest (26) har vist at han er god nok for OL. Andreas Martinsen (22) har ikke gjort det. Ken André Olimb (24) viste allerede i fjor at han er god nok for Sotsji. Mats Rosseli Olsen – som kom med i fjor – har til gode å gjøre det.

Alle fire skal spille i klubber i utlandet neste sesong. Men bare to av dem har strengt tatt noe å gjøre i OL om ni måneder (dette påpekt for å understreke: det vil ikke finnes alternativer i den norske eliteserien).

Morten Ask (33 tirsdag) faller lenger og lenger ned i hierarkiet. Han kan med et fullt, skadefritt treningsår (9 md) kjempe seg tilbake til normalnivå før OL. Men du ser sikkert at framtiden er forbundet med ekstremt mye usikkerhet og null back up – som kan få verst tenkelige konsekvenser.

Lik dem som er blottlagt i fire VM-kamper i Globen siden 4. mai.

Til slutt:

Hvor mange kommer til å gi seg etter Sotsji-OL og dermed droppe VM i Minsk et par måneder senere? Seks av spillerne som er med her, kommer til å være 30 og godt over det i 2014 (Trygg 37, Skrøder 35, Hansen 35, Bastiansen 33, Ask 34).

Alle har spilt flere mesterskap enn de selv klarer å holde rede på.

Helt til slutt:

Roy Johansen vil være i sitt 13. landslagssjef-år, som 54-åring. Kontrakten hans går ut etter Minsk-VM.

Får du øye på hans erstatter?  

32 tanker om “Varslet nedtur – som kan bli lang

 1. Du tar opp Per-Åge Skrøder sin mangel på uttelling i dette VM. Jeg forstår ikke hvorfor du ikke nevner Patrick Thoresens vanvittige og nesten mistenkelige underprestering. Han begynte VM i førsterekka med Hansen og Schrøder og ingenting fungerte. Deretter ble han flyttet ned i andre-rekka men han fungerte ikke der heller. Nå så jeg i pressen at han trente sammen med de to Olimbene foran matchen mot Hvitrussland og hv vil etkmm ut av det..? Patrick har bøttet inn med målpoeng i KHL og viste scoringsform senest i treningssynes kampene mot Russland i Stavanger. Thoresens anonymitet i dette VM er da mer påfallende og mystisk enn det du tar opp ovenfor og kanskje et større problem for Norge enn disiplinærkomiteen og dommerstanden til sammen.

 2. Er da mange som er fremtidige forwards i VM:Frøshaug, M.Søberg, du nevner jo selv Roest som er klar for ES, Heier(god produksjon i junior-VM), Olden, Hoffern(?), E.Medby(har snakket med agenter på Lillehammer sier ryktene på hockeyforums), Christoffer Rasch, Jens Henrik Tönjum(?), Rønnild, Karterud er på scout rankings, Herman Kopperud, bare for å ha nevnt noen lovende forwards for fremtiden.

  Kan jo hende vi ser Olden og Frøshaug i Minsk? Kan det ikke hende disse spiller i en annen liga neste sesong(selv om Olden kom sent i gang)?

  Virkningen av at vi bare har 6 færre ishaller enn Slovakia har visst slått inn. Så at vi har for få ishaller er jeg ikke direkte enig. især ikke når vi produserer spillere som gjør seg attraktive nok til å spille i svenske juniorligaer og gjør det bra der.

  I Bergen har vi dog definitivt for få, men det betyr ikke nødvendigvis at det er for få på landsbasis. Få flere i Bergen, så begynner det å se bra ut. Hockeykulturen vår er ikke verre enn at vi kan produsere mange store talenter som kan gjøre det bra i større ligaer.

  Når det gjelder backer, så er jo som du sier Rindal klar for Sverige. Ødegaard er vel ryktet til Sverige.

  Nørstebø og Lyngstad (23! i +/- i j18 Elit. ikke så bra i allsvenskan. men en slik første halvdel gir jo visse indikatorer. og har ikke minus i den andre halvdelen av sesongen) tok jo sm-gull i j18.

  Lesund dro hjem fra svenske juniorligaer. Andre får si noe om han. Robert Willman Borvik (16 år gammel. 8 i +/- i j18 Elit).

  Jeg vil si at det ser lovende ut i begge posisjoner og at vi virkelig bør begynne å kalle oss for en hockeynasjon. I målvaktsposisjonen har jo Roy selv sagt det ser bra ut. Søberg spiller fort i utlandet neste sesong. I tillegg har vi Berg og Narmo spiller fort i utlandet neste sesong. Kanskje collegehockey. Forøvrig bør du kunne svare folk på twitter, selv om brukerne er anonyme. men ditt valg som sagt. Men er tull at man ikke kan være saklig selv om man er anonym.

  • Slovakia er en fattig land fra tidligere østblokken.Lite økonomi til å bygge haller.Penger er ikke problemet i Norge, viljen til til å bygge ishaller er ikke til stede slik den skulle vært.Det har vel knapt vært bygd en ishall i oslo på 20 år.
   Jeg synes ærlig talt vi kan kan slutte å sammenligne oss med Hvite- Russland, Slovakia, Slovenia etc når det gjelder utbygging av haller.Etter min mening er det mest naturlig å sammenligne oss med våre to naboer, Sverige og Finland.Sverige har over 342 haller og Finland har 246.De bygger jevnt og trutt, Sverige bygger ca 10 i året.DET ER VILJEN det står på i Norge.Er det et ønske om at sporten skal utvikle seg?

   • Du er sprø hvis du vil sammenligne oss med hockeylandene Finland og Sverige. Det er en absurd sammenligning. Da er det mye mer naturlig å sammenligne oss med de hockeynasjonene vi ligger nærmest i nivå og antall haller.

    Vet ikke hvorfor du drar inn økonomien til Slovakia. Den er irrelevant. Det bare viser at vi ikke trenger så mange flere haller for å fortsette utviklingen som hockeynasjon. Slovakia har altså blitt verdensmestre og var i finalen så sent som i fjor. Kan man spare penger til andre idretter, så bør man gjøre det.

    Slovakia viser at man IKKE trenger mange haller for å bli ett lag i verdensklasse. unionstiden deres har litt å si, men de har vært der etter at de ble selvstendig også.

    • Som hockeynasjon kan vi ikke sammenligne oss med Sverige og Finland, fordi vi aldri kommer til å få 200 haller +.Men som økonomi kan vi sammenligne oss og de ressursene Sverige og Finland har valgt å bruke.De er dessuten vår naboer og veldig like som kulturer. Slovakia er nedadgående som hockeynasjonDe flyter ennå på arbeidet som ble gjort mens landene het Tsjekkoslovakia.Mest sannsynlig er Tsjekkia på vei nedover også.Dette skyldes mye økonomi og dersom du følger juniorhockey internasjonalt vil du kanskje være enig med meg.Så , nei , å tro at vi kommer til å hevde oss med 41 haller er en utopi etter min mening..Sveits er en nasjon som kommer til å etablere seg i toppen.De har jobbet knallhardt med hallutbygging og talentutvikling og vil være en av toppnasjonene i årene som kommer.Vi kan nok gjøre det bra, og vi har gjort stor framgang.Men uten flere haller og spillere blir bredden for smal og vi forblir nummer 10.

     • På rankingen er vi vel nr.8. Bergen trenger flere haller, men får de det så begynner det å se bra ut.

      Tsjekkia er da olympiske mestre fra Nagano og har da bare to gullmedaljer mindre enn Sverige som Tsjekkia i VM. Har tatt medalje i de tre siste VM, da inkludert gullet i 2010. Tok da medaljer i yngre mesterskap i 2004, 2005 og 2006. Er de virkelig på vei nedover?

      Når Slovakia kan hevde seg med så få haller, så skal da vi kunne gjøre det samme. er mange idretter som har bruk for midler. Ut fra de spillerne jeg listet over å dømme, så er produksjonen av nye talenter veldig bra. Vi hevder oss jo i dag og kommer til kvartfinaler i VM og elitedivisjonen i junior-VM med 41 haller.

      Vi har en hockeykultur hvor å sende juniorne våre til Sverige er en sentral del av våre fremganger. Får vi haller i alle bydeler i Bergen og kanskje en rink i Arna(de får dra til Åsane når den hallen blir ferdigstilt for å spille der), så begynner det å se veldig bra ut. Vi får frem mange gode hockeyspillere som vil være med å dra landslaget fremover. Det er jeg ikke i tvil om.

     • Det har vært jevn hallutbygging i Sverige og Finland over flere 10 -år.De har bygget ut 10 ganger vår hastighet.For et par år siden bygget Sverige 15 haller på et år.Se på hockey.no hvor lang tid vi bruker på å bygge 15 haller.Russland har bygget 50 i året de siste årene.De har et ønske å ha over 600 haller.Bortsett fra Russland bygges det lite haller i østblokken.Både Tsjekkia og Slovakia er på hælene i juniorhockey.Langt fra der de var for 10 år siden.(Tsjekkia er langt bak de andre toppnasjoene på juniornivå)Skal man få gode hockeyspillere trengs det mange spillere som hever hverandre, mye istid og øknomi for å legge til rette for det.Ergo ,skal man hevde seg trengs det ihvertfall det dobbelte av antall haller det er i dag
      Helt klart at det trengs penger til andre idretter i Norge også.Men det er vel ikke akkurat hockey som stikker av med potten.Se heller på de virkelige miniidrettene langrenn og hopp.Ikke mangel på penger der.Det er vel ikke akkurat hockey som er øverst på prioriteringslista i Norge

     • Hvor i all verden ble innlegget jeg skrev av? Som sagt:Med nevnte meritter til Tsjekkia og Slovakias 4.plass i Vancouver, så tror jeg ikke nevnte nasjoner er nevneverdig bekymret når de allikevel presterer der det gjelder mest:I OL! Det interesserer meg fint lite hvor mange haller Sverige bygger. Og midlene kan andre idretter få etter at Bergen får flere haller. Leser du hva du svarer på i det hele tatt?

      Vi hevder oss jo! Siterer meg selv:Vi hevder oss jo i dag og kommer til kvartfinaler i VM og elitedivisjonen i junior-VM med 41 haller. Og for å få større fremganger, så trengs det ikke så mange flere haller. Det trengs noen i Bergen, men det ser ikke så verst ut i dag.

      Vi tar sikkert skrittet videre fra kvart snart.

     • Jarlsbp????To ganger har jeg svart på dette innlegget. hvor blir de svarene av?????

     • Ser hva du skriver og kan ikke si annet at jeg er uenig.Vi får se om 10 år hvor Slovakia er da?Har lite tro på at de er topp 6 lenger.
      41 haller er for lite til å ta et stort steg videre.Et lite ja, men for å nærme oss Sveits,Sverige,Russland osv, nei

     • Helt enig i at Bergen trenger flere haller.Bergen er viktig for å få opp interessen for hockey

     • Sveits har vi jo slått flere ganger på VM-nivå. Sverige og Finland bør vi sikte mot å klare å slå på VM-nivå, så vil vi selv med dagens haller innen en håndfull år kunne komme i kapp med på OL-nivå. For vil mene at spillerne jeg nevnte i innlegget mitt har stort potensial. Selv om det ikke er umulig å komme med sensasjonsseire her og der selv på det nivået uten at vi har så mange NHL-spillere. BLR slo jo Sverige i 2002 uten NHL-spillere..

     • Det var russland du nevnte ja. Leste litt for fort gjennom innlegget ditt. Men ja, nevnte spillere har stort potensial til å kunne nå LANGT.

  • Tar man med noen navn jeg glemte å ta med:Winkler, N.Weberg og J.Knutsen, så vil jeg si at man har rotet seg ut på jordet hvis man tror at nedturen kan bli lang når man tar med alle navnene jeg nevnte i innlegget 11.mai 2013, kl.11:52.

 3. Det som bekymrer meg veldig er hvordan danskene klarer å få fram det ene stor talentet etter det andre . Danskene har vært A nasjon i 11 år nå på de elve årene har de fått fram 8 nhl spiller e. Mens danskene har brukt 11 år på å få fram 8 stortalenter bruker vi 10 på å få fram en . Det jobbes altfor dårlig med talent utvikling her i Norge . Danskene trenger ikke være bekymret jeg tipper det går maks tre år så har danskene kjørt i fra oss altså Norge . De jobber etter en målrettet plan det gjør ikke vi . Når det gjelder hvem som skal ta over etter Roy Johansen , har jeg to kandidater Espen Knutsen og Petter Thoresen . Forøvrig synes jeg Johansen bør gi seg etter dette VM vi trenger friskt blod og nye impulser og tanker . Visst ikke noe gjøres rykker vi ned kanskje allerede neste år .

  • Thoresen og Holtet med KA Olimb som senter. Enig at at Thoresens 1+0 er nær mystisk. Har imidlertid påpekt det noen ggr tidligere (nevner jeg det ikke denne gangen?) og kunne valgt flere/andre enn Skrøder som eks på påfallende ineffektivitet.Petter Thoresen er en god kandidat til å erstatte Johansen.

   • Jo, beklager – jeg så i etterkant at du nevnte Thoresens 1+0. Jeg tror Patrick Thoresens dys-funkjon er den egentlige årsaken til at første-femmeren raste sammen. Når han ble flyttet til andre-rekka så ble det bare tull der også. Tatt i betraktning Patrick Thoresens ydelser i fjord-årets VM så synes jeg årets innsats er påfallende svak og nesten mistenkelig. Ser ut som om han systematisk unngår engasjement og situasjoner og mest av alt «går i veien» for de andre. Det forekommer meg rart at lagledelsen ikke ser dette og at de ikke har tatt skikkelig affære ovenfor Patrick Thoresen så langt.

    Jeg er forøvrig enig i kommentarene ovenfor i at Espen Knutsen og Petter Thoresen er kvalifiserte kandidater til å ta over A-landslaget. Ung alder og innsikt taler for Espen Knutsen, råskap og vinnerskalle taler for Petter Thoresen. Roy Johansen har vært en klok lagleder med kontinuitet og ydmykhet og alt det der, men i det siste synes jeg det har vært for vanskelig for nye spillere å få sjansen. F.eks så er jeg overrasket over valget av første-rekke til dette VM – Skrøder og Hansen er erfarne karer men jeg synes de begynner å bli for treige til å henge med internasjonalt. Jeg er videre overasket over at Mats Frøshaug ikke er med, og at ikke Sondre Olden og Jonas Oppøyen ble gitt sjansen VM-oppkjøringen. Synes også at Olimbene har blitt gitt for lite plass i dette VM.

  • Glemte Winkler i innlegget mitt og ja.

   finn nerås:Les innlegget mitt. Danskene kommer overhodet ikke til å kjøre fra oss. Det har seg slik at mange av flere av våre spillere har valgt å spille ett annet sted enn NHL. Neste sesong kan vi jo kanskje ha flere der borte.

   Vi har både flere haller og spillere enn danskene. nei, Norge rykker ikke ned. Kunnskapsløst å tro. vi har bedre spillere enn de antatt svakeste. Da snakker vi om å ikke møte opp på isen hvis det skulle skje.

   Så har vi dessverre hatt ett fiaskomesterskap. Da især toppene våre. Men fremtiden ser lovende ut akkurat som jeg skriver i innlegget mitt.

   • OKei tittentei Danskene satser stort nå og er veldig på gang . De skal bygge to store haller i forbindelse med et eventuellt VM 2017 .

    • Finn nerås og Hans-Ivar Sjulstad:les innlegget mitt. Der er alt dette forklart bra. vi kommer nok til å få flere spillere i NHL etterhvert. Trenger ikke å ta så lang tid før vi har noen som kan gå i første runde.

     Og det blir litt ensformig fremstilling av danmarks NHL-spillere. vi kunne fort selv ha hatt 3-4 spillere i NHL. men forutenom Zucca har de aktuelle valgt å spille i andre ligaer. Det tjener landslaget på(dog så har thoresen vært en fiasko).

     Ser man på spillerne jeg listet i ett av innleggene mine, så har vi mange lovende spillere som alle kan nå veldig langt.

     Jarlsbo:Innleggene jeg sikter til ble ikke godkjent før i hhv 18-tiden i går og 01-tiden i dag.

     Ville vel heller sett at nevnte haller hadde kommet i Bergen, for da hadde det virkelig sett bra ut mtp ishaller. men det kommer vel i Bergen snart.

  • Jeg er også bekymret og litt irritert over at danskene får frem så utrolig mange spillere i NHL/AHL-systemet. Sist jeg så sammenliknbar statistikk så har danskene 4000 spillerlisenser mot Norges 6400. Norge vil vel ha 46 ishaller når ungdomshallen på Lillehammer og den på Jessheim står ferdig. Danskene har 25 haller. På tross av at Norge etterhvert har et nettverk av toppidrettsgymnas med ishockey ( jeg har lest et sted at danskene ikke har noe av dette) så får vi aldri frem spillere som blir draftet i første runde i NHL-draften – det får danskene titt og ofte. Det må være et eller annet med spillerutvikling som ikke er optimalt i Norge. Når vi ser på hvor de norske landslagsspillerne kommer fra så er fortsatt en stor majaoritet fra Oslo. Vi har mange byer som har hatt ishall i lang tid som ikke produserer en eneste landslagsspiller. Vedrørende isahller/anlegg så lurer jeg på om Isbjørn Arena og NIHF er tistrekkelig på hugget for å få igjennom de mest strategisk viktigste ishallsprosjeketen. Jeg tror de må presse mer på for de regionalt viktige ishallsprosjektene som Bodø, Kirkenes og Åsane i Bergen.

   • har svart på mye av innlegget ditt allerede, men innen en 3-4 år, så vil vi nok ha en del flere spillere fra andre byer. Men det er klart at det fortsatt vil være klart flest fra Oslo også i årene som kommer. det er ganske tydelig etter å ha sett gjennom de mest aktuelle VM-spillerne innen ett par år. Det vil være noen fra Lillehammer og Fredrikstad med det første. hadde ikke vært så dumt om LIK mistet to backer til Sverige og ikke bare en.

 4. Enig i mye av det du skriver her Jarlsbo. Kun Trygg, Holøs og Tollefsen er på nivå av backene. Dermed blir de utestengelsene til Tollefsen verre enn for andre lag. Den første kan sikkert diskuteres, men den andre er så klar at jeg ikke forstår de norske reaksjonene.

  Av spillere som kanskje er på gang er mange nevnt allerede over her, men kanskje burde også Scott Winkler nevnes som en som kan ta steget opp.

  Re: landslagssjef etter Roy så har Petter Thoresen forlenget med Oilers og får jo nå familien til Stavanger så er vel tvilsomt at han er interressert allerede neste år. Men at han er en god kandidat er det vel ingen som tviler på.

 5. En ting er backsiden, at Rindal mfl. ikke ble tatt ut til VM viser bare – som Petter Thoresen så riktig uttalte – man må være proff i en eller annen liga utenlands for å komme på landslaget. Rindal er i neste tropp , for da spiller han i Sverige. Merk deg mine ord.

  CDA : Årets spiller i hjemlige serien i fjor. Kanonsesong, men ikke god nok for landslaget. «Snakket» ut av landslaget av bl.a bloggeren her. Makan til kampanje mot en spiller har jeg knapt sett.

  Å tenke prestasjon i et VM er viktig , men like viktig er det å kunne se videre : Motiver de nest beste. Ikke avskriv dem som udugelige på landslaget…. slik det ofte blir gjort her.

  Det er elendig planlegging å måtte ty til forwards/ løpere på backsiden bare fordi to backer er satt ut…

 6. Håller med Arve Martin!.

  Och hur kan en coach och en lagkapten stå och påstå att det föregår en konspiration mot just dom för att dom är en «liten hockeynation»

  Löjligaste jag någonsin sett. Sedan sitter en okunning norsk hockeypublik och skriker på kommentarfälten att dommarna är emot er! pinligt.

  • At vi hadde dommerne i mot oss fordi vi er en liten nasjon er jo fakta. Det er det ingen tvil om. Russeren fikk ikke suspensjon, mens tollefsen fikk fordi han rotet bortpå ballene til en fyr med susp. I den ene av kampene fikk både Holtet og Tolle suspensjon til tross for at det var helt greie taklinger.

   • Ja. allt är en konspiration!! en konspiration som planerades i ett mörkt rökigt kontor i globen. Där satt IIHF och dommarstaben och plottade ut konspirationen.. Planen var: Bruk alla medel för att Norge INTE ska ta sig till kvarten.

   • Och vad spelar det för roll att han hade susp?? man FÅR inte slå klubban mellan benen! PUNKUM!. Har du någonsin sett en mma fighter säga «ähh slå du bara, jag har susp»?

    tollefsen får det för att han är en av europas fulaste spelare. alltd tjuvsmällar och efterslängar. Missförstå mig inte, jag gillar hans spelstil. Men han får räkna med lite matchstraff och avstägningar med den spelstilen.

 7. Beklager, du meldte deg selv ut av debatten når du skrev at Tollefsen er en av Europas styggeste spillere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *