OL 2022 til Stavanger – nå!

Gerhard Heiberg (74), eneste norske medlem i IOC, mener at ishockey er viktigst i OL. Stavanger er bokstavelig talt blitt suverent og enestående sentrum for ishockey i Norge. OL 2022 hører med andre ord hjemme i oljebyen – ikke skakkjørte Oslo.

bs13098-jpgishockey--706Ishockeylandslaget er et av ni – av totalt 12 nasjoner – som er direktekvalifisert til Sotsji-OL om tre måneder. Ole-Kristian Tollefsen & co sin VM-kvartfinale mot gullvinner Russland (2-5) for to år siden ordnet i praksis den biffen.

Siden har Stavangers storslagne – i norsk målestokk – DnB Arena til 210 millioner vært hockeyguttas hjemmebane. Den er den eneste i landet som er stor og fin nok til å kunne invitere andre ishockeylandslag til trenings og oppkjøringskamper til mesterskap: VM og OL.

20120907-dnbarena-16-156Fasilitetene er tipp topp, og arenaen ligger i kort avstand fra flyplassen og gangavstand fra et stort hotell.

Tilskuerkapasiteten er god (4500), to isflater ligger vegg i vegg – og nummer tre (fire totalt, også den vegg i vegg, på rekke og rad) blir åpnet neste år. Den lokale arrangøren, Stavanger Oilers, er vennlig, serviceinnstilt til tusen, pressen får servert vått og tørt og det trådløse nettverket virker.

Det vil si alt det du ikke får noe annet sted i Norge. Aller minst i Oslo, søkeren til OL 2022, som ikke er et sørgelig kapittel i denne sammenhengen. Hovedstaden er en skam når det gjelder OLs viktigste sport – den som trekker flest tilskuere og skaffer alle de andre idrettene inntekter – og det har alltid vært slik.

Oslo+ishockey=ikke sant.

Oslo Spektrum skulle bli byens storstue for idrett da den sto ferdig for over 20 år siden (kostnad 900 millioner, hvor i opptatt italiensk brente murstein på fasaden). Den skulle også være en storstue for ishockey. Til åpningskampen kom over 8000 tilskuere, men så tok det brått slutt.

Jordal Amfi…puh, spør Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen. Han må ikke bare jage spillerne over isen, han må jage rottene ut av OL-arenaen fra 1952 (som med unntak av taket ser likedan ut nå som da, bare mye, mye verre på grunn av slitasjen over 60 år).

Nei, tilbake til Stavanger og hovedklubben Stavanger Oilers.

Tore Christiansen (mye penger/mye entusiasme) er viktigste enkeltperson bak byggingen av byen til sentrum for ishockey i Norge. Han har kanskje spyttet inn et par hundre millioner i prosjektet «her skal vi få til noe ishockey-skikkelig».

Skikkelig er det blitt.

Stavanger driver en hockeyskole som har dannet skole for resten av Hockey-Norge.

scanpix-0601hml154-j-206Ernst Falch, opprinnelig fra ishockeyklubben Siddis, er primus motor/entusiasten bak «Den norske skøyte og hockeyskolen». Han fikk prisen «Årets Ildsjel» under Idrettsgallaen i 2007, altså for snart syv år siden. Tiden etter har han også brukt godt. Sammen med idrettspedagog Kjell Erik Myreng, opprinnelig fra Viking, har han utviklet en modell som har vist seg ypperlig egnet for å gjøre barn – og ikke minst foreldrene – interessert og levende opptatt av ishockey.

Det har smittet hele byen.

Lørdag formiddag, i dag altså, kom en skokk fra hockeyskolen for å få autografene til hockeygutta på kort, hjelmer, drakter og luer: Tollefsen & co pent og pyntelig anrettet ved et langbord; barn og foreldre i kø – inn fra ufyselig regnvær – for å tilegne seg ettertraktede signaturer (bare i/only in Stavanger det også, vil jeg påstå).

Og det har smittet resten av landets ishockeyklubber.

AUTOGRAFSKRIVING: Her skriver hockeygutta autografer i dag, lørdag.

AUTOGRAFSKRIVING: Her skriver hockeygutta autografer i dag, lørdag.

350 smårollinger får plass hos Falch og Myreng. Ifølge utdanningskonsulent Audun Moum Larssen i ishockeyforbundet har deres modell ført til eksplosiv økning i rekrutteringen og omsetningen (det ligger en ikke ubetydelig økonomisk gevinst her også) i en rekke andre klubber, helt opp til Tromsø og Narvik (og Vålerenga).

For eksempel.

Nøkkelord: Mestring, inkludering og sosialisering (foreldrene aktiviseres).

Mange andre solskinnshistorier kunne vært trukket fram (for eksempel at Stavangers alle yngre lag, ned til 12 er det vel, har profesjonelle trenere; helt i tråd med landslagstrener Roy Johansens «brannfakkel» som han fikk kraftig kritikk for fra sentrale personer i norsk idrett).

Jeg tar en ting til: Jentene.

Jentene strømmer til skøyte og ishockeyopplæringen i Stavanger (og til tribunene når Norges best lag spiller kamper i toppserien).

Og slik vil det være i overskuelig fremtid.

Oslo må bli tildelt OL 2022 for å få en ny ishall eller to, som kan føre til økt interesse – om fem seks-år. Tenk litt på «den» en gang til, eller to: Oslo må få OL for å få bygget en (permanent) ishall eller to til. Oslo som altså, med omegn, har 1,5 millioner innbyggere og har vært – inntil nå – hovedområde for rekruttering av ishockeyspillere.

Den råtner nå på rot.

Takk og lov for Stavanger (dessverre er det nok slik at Stavanger ikke rekker å få fram gode nok spillere til et landslag til hjemme-OL 2022, og da blir det slik Roy Johansen har sagt: Norge vil ikke kunne stille med et landslag egnet til å skremme motstandere og glede hjemmepublikum i 2022, fordi rekrutteringen svinner og forsvinner der den burde vokst som i Stavanger – nemlig i Oslo).

Så til landslaget, her i Stavanger.

Tap 3-4 for Danmark fredag. Ny kamp i kveld 18.00.

hej2190-jpgoslo-2013-400Minus fra kamp 1: Keeperspillet til Lars Volden, backspillet til kaptein Ole-Kristian Tollefsen (bildet), kneskaden til Marius Holtet, (feil)pasningene til Jonas Holøs, kollektiv slurv og usikkerhet defensivt.

Pluss fra kamp 1: Rekken med Mathis Olimb (++), Anders Bastiansen (+++) og Mats Rosseli Olsen (+), backspillet til Mats Trygg (37 år!), debutant Sondre Olden (litt lange spillebytter, men det får gå).

# Andre notater foran kamp 2: Tre måneder før OL virker backsiden tynnere enn tynnest (what’s new?), Martin Røymark MÅ score på sjanser som den Sondre Olden skapte for ham etter 36 minutter på stillingen 2-2, Niklas Roest er mest OL-klar av alle jobbe-jobbe-spillerne som er kandidater til 4. rekken; skadete Robin Dahlstrøm kommer sikkert inn hvis han fortsetter å få (mye) spilletid i Örebro og i tillegg må noen høyere opp i dagens rekkehierarki skyves nedover til fordel for Mats Zuccarello, Patrick Thoresen og Ken André Olimb (ingen av dem med nå).

Helt til slutt en artikkel i BT (Bergens Tidende) som jeg synes er ganske interessant, også i lys av det jeg har skrevet om Stavanger:

http://www.bt.no/100Sport/ishockey/Bergensflopp-ny-NHL-trener-402100_1.snd

For øvrig: Ti av Norges spillere ble plukket ut til dopingtest etter kampen fredag. Mats Trygg var ferdig klokken 00.10 og måtte ty til hamburger på nattåpen bensinstasjon for å fylle opp energilagrene med næring (?). Samtidig pågår VM i styrkeløft vegg i vegg med DnB Arena (deltakerne bor på samme hotell som hockeygutta).

Nå – sier jeg ikke mer.

 

46 tanker om “OL 2022 til Stavanger – nå!

  • Takk. Men egentlig er det vel Stavanger, Tore Chr, Falch & co som skal takkes. Uten dem, ingen blogg (denne, altså).

 1. Veldig bra blogginnlegg Jarlsbo. Utrolig synd at det skal være slik i Oslo og ellers i hockeynorge, men all honnør til det de har fått til i Stavanger. Hockeynorge behøver flere slike arenaer og ikke minst slike ildsjeler som Christiansen og Falch. Vi kan ikke forvente å ta ytterligere steg om anleggsiden forblir slik den er i dag.

 2. Det er kun hovedstaden Oslo supportere som vil si seg uenig i dette innlegget.

  Ishockey supportere og elskere vil selvsagt ha OL i ishockey hovedstaden Stavanger.

  Flytt i samme slengen Fotball landslag kamper over. Folk i Oslo er ikke intressert i idrett, men skal på død og liv arrangere alt av prinsipp.

  • Det med landskamper i fotball ut av Oslo, forklar meg da en ting: Hvorfor priser NFF alltid kampene mye høyere når de går på Ullevål enn andre steder? Hvorfor kan ikke Oslo-folk av og til få en landskamp til den type billettpris som de nå tar i Molde?

 3. Synes du setter pekepinnen på mye «bra» her. Det er fantastisk det som skjer i Stavanger. Det som er trist er at resten av Norge ikke følger med. Positivt er det at Kongsvinger kommer med en ny flate med stor tilskuerkapasitet np. kanskje det kan komme en «hype» der borte. I Frstad prøver man og prøver, men kommunen er dessverre ekstremt passive OG fattige!

  Skjønner ikke at det kan være så forbanna vanskelig, Sverige har fått det til, hvorfor skal ikke vi? Er det byråkratiet som står i veien?

 4. Her var det utrolig mye tull. Man kommer selvfølgelig ikke til å flytte hockeyturneringen ut fra Oslo. Og det skal jo lages kamparenaer til OL. Det er godt mulig at arenaene ikke er i sin beste stand og at det er derfor de råtner på rot, men antallet haller i Oslo ift snitt er nok ganske bra,

  Når det gjelder rekrutteringen, så er jo det som skrives helsprøtt å skrive. Rekrutteringen har aldri vært så bra som nå. Vi skal spille junior-VM i desember. Antallet ishaller vi har bygget gir nå resultater. juniorlandslaget slo ganske nylig flere lag fra superelit. Har det noensinne vært mulig før?

  I norsk landslagshockey har det i det store og hele nesten blitt en vane å slå Tyskland. Mange unge hockeyspillere spiller i større juniorligaer utenlands. Der markerer mange av våre seg. Vi får frem flere og flere backtalenter og målvaktstalenter.. Man kan da ikke si noe annet enn at rekrutteringen går bra når vi i desember stiller til junior-VM med Søberg, Karterud og Rasch og backene Nørstabø og Lyngstad. Sistnevnte med 23! i +/- forrige sesong.

  • At norsk ishockey får fram flere og flere backtalenter er vel ikke helt riktig? Antall (trenings)haller i Oslo er fem. Til sammenlikning har Stockholm 55, hvor av mange kan kalles arenaer (med plass til mange tilskuere). Norges U20-landslag tapte 3-9 for Sveits fredag, 0-3 for Slovakia i dag.

   • gjorde de det så er det ikke helt bra. Men du leste tydeligvis ikke innlegget mitt hvor jeg skrev om juniornes resultater fra andre kamper som f.eks kampene mot superelit-lag og de talentene som f.eks er i Brynäs og de store forwardtalentene våre. Nå snakker vi om haller i det store og hele. hvis vi bare tar de hvor det står spesifikt at det er Oslo, så er det 6 bare med disse:

    http://old.hockey.no/t2.asp?p=61305

    Tar man med at en del av de andre stedene også ligger i Oslo kommune, så blir det en del til.

   • Det er feil å si 5 haller i Oslo og 55 iStockholm. For de 55 i Stockholm, det er ikke bare i den kommunen, men i Stockholms ishockeyforbund, altså et ishockeydistrikt, som også inkluderer haller i diverse nabokommuner. Og de fleste av de 55 ligger utenfor bygrensen. Hvis det skal sammenlignes med noe hos oss, så får det derfor være 55 i stor-Stockholm og 13 i Oslo/Akershus. Så de har ca 4 ganger så mange haller i stor-Stockholm som i stor-Oslo, men ikke 11 ganger så mange.

     • Enig! Men forskjellene mellom Oslo- og Stockholmsdistriktet er faktisk mindre enn forskjellene mellom Norge som helhet og Sverige som helhet. Hos dem er hockey en stor idrett landet rundt, men ikke hos oss. Se f.eks. på forskjellen mellom de nest største byene, dvs Bergen kontra Gøteborg, for den forskjellen sier mye mer.

  • Nei, det er ikke nok haller. Hvor mange u-20 spillere finnes det i Norge? Sannsynlig godt under en tiende del av det det er i Sverige. Blir ingen videre framgang uten flere haller og bedre rekruttering

 5. I Stavanger er det allerede stort, mens i Oslo trenger man et stort løft. Et OL vil være med å løfte hockeyinteressen i Oslo med nye fasiliteter og alt som fører med. Å legge hockey OL til Stavanger vil bare forsterke interessen der, mens den ikke blir noe bedre i Oslo.

  • Stavanger har løftet seg selv langt borte fra trikkeseriene. Hvorfor skal vi bruke av statskassen på å løfte Oslo? Oslo har 6 ishaller, og av disse er det bare Vålerenga som klarer å fylle opp sine to med lag. De andre klubbene, MS inklusive, rekrutterer jo ikke lengre og står uten lag i flere aldersklasser. Hvorfor ikke starte med å ta i bruk de ishallene dere allerede har før det skrikes etter flere som ikke vil bli fylt opp?

   • Det er også spørsmål om å ha 1 (en) ishall i hovedstaden som er stor/god nok til å arrangere landskamper, og som er av en slik standard at Norge kan søke VM i ishockey. Alle andre nasjoner i Europa har det, og kan det. På den annen side: spørsmålet om Norge som nasjon bør satse på ishockey som toppidrett er betimelig. Vi er få, og kan kanskje klare oss med toppidr satsing på kombinert, hopp, langrenn vinterstid (?). Ishockey er antakelig for ressurskrevende for et så lite land (selv om Slovakia med halvparten så mange folk får det til), som kunstløp.

    • Men så kjedelig da. Er temmelig lei av å se kombinert og langrenn 15 timer hver helg. Som vinteridrettsnasjon bør en da også ha plass for hockey.Finland har i tillegg til et fantastisk landslag i hockey bra resultater i langrenn, kombinert , alpint også. La oss ha et mangfold, og det skulle da bare mangle at den største idretten ikke skulle ha sin del av ressursene. Finland med 5 millioner har 250 haller

    • Oslo kunne bygget den store hallen for Vålerenga og landskamper for de pengene de nå bruker på OL saken. Alle andre nasjoner i Europa har det, skriver du, og de har fått dette på plass uten OL. Hvorfor skal ikke hovedstaden i verdens rikeste land også kunne klare dette?

     Dine tanker om å legge bort ishockey til fordel for andre idretter med ski på bena er skremmende. Du burde heller stille spørsmål ved om det er fornuftig at vi skal ha flere skihoppbakker enn lisensierte utøvere av sporten, og de høyst usikre vinterforholdene over det meste av Norge. Vi er et rikt land og ishallen innbyr til sikker vinteridrett.

     • Det siste er ironisk ment,fra min side. Men fra idrettspolitisk hold og myndighetenes side virker det som om ishockey er en slags uønsket fetter fra landet: toppidr org OLT spisser gulljakten mot idretter der Norge på grunn av svak konk er nødt til å vinne, og hvor det deles ut mange medaljer. Politikerne aner ikke hva lagtoppidrett er og hva det innebærer å skulle bli blant de beste i verden (i lagidretter. Unntaket er håndball, men jeg tror ikke den har gjort suksess pga bevisste politiske valg/føringer – snarere «på tross av».

     • Helt enig med deg!
      Utrolig at i sosialdemokratiet Norge er vi såpass opptatt av å vinne OL gull.Skulle nesten tro at resten av verden dømmer oss etter medaljene vi tar. Stensbøl sa vel en gang for noen år siden at Norge skulle satse på de idrettene der vi kan ta OL gull. Så regn med at vi snart gjør reint bord når skiorientering kommer på programmet. Kanskje kan vi finne opp noen flere idretter med ski på beina som gir oss medaljer for å styrke egoet vårt. Så er det opp til media å skrive side opp og side slik at folk tror at dette er en stor idrett.

     • Jarlsbo, du kan blogge mer om dette. Om politikere som kan åpne øynene mer for populariteten til isen i Stavanger. Skisport er en risikoidrett for alle som ikke bor i høyden eller i innenlandske strøk. Ishallene tilbyr sikre forhold for vinteridrett og lek på is. Konservative skøytefolk bør også lære seg å se verdien av kortbaneløp både for rekruttering til sin idrett, og som en idrett men mange VM og OL medaljer. Ishallen har vært en neglisjert idrettsarena i Norge alt for lenge.

    • Les mitt innlegg ovenfor. Og når du nevner Slovakia, så har du jo nevnt fasiten. Det er mulig. Som jeg nevnte:U20-kampene mot Superelit-lagene som vi vant og ett bra antall med lovende juniorer som kommer til å nå langt. Kanskje NHL for en del av de..fremtiden ser lys ut. Det er det ingen tvil om. Mener man noe annet, så er man ute å kjøre.

 6. De spillerne du trekker fram som plusser fra kampen, du vet da hvor de er fra, dvs Oslo eller like utafor? Hva med å gi skikkelig anerkjennelse til dem som har bidratt til at disse ble gode, nemlig svært mange oppofrende ildsjeler i Oslo og omegn? Jeg kjenner vanvittig mange flotte ildsjeler i den delen av landet som du disser, selv om de aller fleste landslagsspillerne er fostret opp nettopp der!

   • Ja! Det er faktisk ikke slik at ildsjeler fra Stavanger har lært Oslo-området å drive godt i aldersbestemt. Det er det mange som har gjort i Oslo-området hele tiden, og det bør de ha mye kred for. Så lærer mange av hverandre på kryss og tvers, jada, også fra Stavanger, men det er fremdeles Oslo-området som er den største motoren i norsk hockey og talentutvikling.

    • Jeg er altså ikke så sikker på det. Se på Manglerud Star. De gjorde det (Haugen, Volden, Olimb, Trygg, Hansen, Olden, Røymark, Roest på landslaget nå). Men nå? Jeg er redd svaret ikke underbygger din påstand om fortsatt tipp-topp spillerutvikling i Oslo-området. Joda, Myggen driver virksomheten godt i Vålerenga, og Lørenskog er vel ikke så verst (ikke Oslo, men jeg tar dem med). Men, igjen – er det godt og bredt nok – i mange nok haller (jmf Stavangers tre vegg i vegg, pluss en fjerde og et par i umiddelbar nærhet) mht framtiden?

     • Det blir spennende å se, Øystein, for haller er viktig. Men det aller aller viktigste, det er kontinuitet og kultur i hallene, hvor gode spillere som legger opp fortsetter å bidra i utviklingen av nye hockeyspillere. Du nevner MS, og det er et illustrerende eksempel på hva jeg mener, for de fikk til dette og utdannet gode hockeyspillere også da det foregikk i den gamle garasjen. Jeg kikket nå på siste årsklasse før folk flytter på seg til hockeygymnasene, dvs landsdekkende U16, og de fire beste lagene der nå er fra Oslo eller Akershus.

 7. Nå er det vel slik at Stavanger ble tildelt lottogevinsten med at en som Tore Christiansen tilfeldigvis bor der. Hadde det vært Trondheim, Hammerfest, Hamar eller Fr.stad som hadde hatt æren av å huse en slik (over gjennomsnittet) hockeyintressert mangemillionær, ville folka i den/de organisjasjonen(ene) vært genierklært.

  Er ikke vanskelig å drive en slik klubb som Oilers, med underskudd i 40-50 mill klassen over et antall år, når en TC kommer å dekker opp uansett. Det tør jeg si at så å si alle klubber hadde mestret!

 8. Bra og viktig artikkel Jarsbo, bare synd den kom i bloggen og ikke i papirutgaven eller på sportssiden på nettet. Da hadde den fått mange flere lesere, også blant de som ikke følger hockey

 9. Du skriver ofte mye bra, men her er du helt på tryne. Virker som du er mere ute etter å provosere enn å lage en fakta sak.

  Som en av de beste sports journalistene i landet kan du ikke med stolthet legge ut noe slikt.

  Tilbake på sporet Jarlsbo!

 10. Ja, slik er det. Den desidert største vinteridretten blir neglisjert av idretts-Norge. Vi liker å kalle oss verdens beste vinteridrettsnasjon. Riktig det, men da lukker vi øynene for den idretten som teller mest. Media har etter min mening også et ansvar da det er altfor mye negativ fokus. Er nok en stigmatisering av hockeyspillere og mye fordommer ute og går.
  Gi hockeysporten et bedre rykte, noe enhver som driver idretten selvsagt også er ansvarlig for, og på den måte gjøre den til en sport for hvermannsen. På den måten er det håp om at det blir litt fart på hallutbyggingen.

  • Enig i at hockeyen blir neglisjert.

   Øystein: hadde jo vært interessant å vite hvilken holdning sportsredaksjonen til VG har til norsk hockey. For meg så virker som om du er en enslig svale som skriver litt på måfå. Det var en gang det var litt fokus på hockey, men den gang som nå, så er avisene mest opptatt av hvor mye en idrettsstjerne tjener – og hvor de som tjener mest får mest fokus.

   Savner en helhetlig dekning av norsk hockey, men beklageligvis så blir den totalt overskygget av deres (VG, DB, AP++) dekning av ørkesløse treningsleiere på La Manga eller hvor de såkalte «toppidrettsutøverene i fotball» oppholder seg i vinterhalvåret.

   Norsk hockey og landslaget hadde fortjent bedre, og du som en gammel hockey-veteran burde jo ha gått i bresjen for å skape litt mer glød. Kanskje du er uvenner med din egen redaktør ?

   • De aller fleste, også journalister, har et forhold til fotball: de har spilt eller sparket en gang i tiden, og mener de kan mye (fordi fotball er et ganske enkelt spill). Ishockey er lite utbredt i Norge. Få har spilt det, og få har et forhold til sporten (og spillet er ganske komplisert mht regler). Og slik er det: det du ikke skjønner (som døgnfluen sjakk) orker du ikke bruke tid og ressurser på. PS: er ikke uvenner med min egen redaktør. PS2: jeg synes ishockey journalistisk sett er interessant fordi typene og spillerne i sporten er farverike og ikke minst ærlige og redelige (jada, i motsetning til en del andre idretters utøvere).

 11. Veldig bra innlegg, men det svinger jo litt fram og tilbake som alt. slik det er NÅ er stavanger desidert best på hockey, ikke bare på rekruttering, men antall ishaller og tilskuere på kampene. gjennomsnittet på kamper i DNB Arena er ca 1000 personer mer enn gjennomsnittet for resten av Getligaen.

  ang OL og hvor hockey burde spilles, er det jo flere ting som skal vurderes: stavanger er hockeytown, og publikumsinterresen burde være stor nok til at det blir oppmøte på kampene, de slipper å investere i nye anlegg, området med hallene er vant til å avholde arrangementer (oljemessen ONS og OTD), og stavanger burde kanskje belønnes med et OL i hockey for sin innsats.
  på den annen side, holdes det i Oslo kan hockeyinteressen øke igjen dersom det arrangeres i Oslo, og nye haller og slikt er jo bra. Oslo har jo også erfaring med å holde arrangementer, selvom de kanskje ikke er vant til det antallet som er forventet å komme på kamper.

  Forøvrig spiller det vel ikke noen rolle om det er kommune/stat som dekker opp om haller/underskudd, enn om en rik onkel gjør det?

  • En med samme navn her. Det som er trist er jo at det skal et OL til for å få bygget haller i Norge(Oslo) For et par år tilbake bygget svenskene 15 haller på et år.Her bygges det vel i snitt en pr år. Hvor mange håndballhaller bygges?Sikkert for lite av det også,men ishallbygging er jo håpløst i bakleksa. Hockey trenger det norske folk bak seg, det har de ikke da det er alt for mye negativ fokusering. For galt at den største vinteridretten blir behandlet som en idrett for spesielt interesserte. Bygg nye haller nå, fokuser på det positive i sporten

 12. Mye bra i dette innlegget, Jarslbo, men jeg er uenig med deg i at Oslo bør få et OL for å få flere ishaller. Hva skal Oslo med flere ishaller, bortsett fra en ny arena for Vålerenga, når Oslo har 6 ishaller pr. i dag, og av disse er det bare Vålerenga som klarer å fylle opp sine to med lag?

  MS, Furuset, Hasle og Gruner rekrutterer jo ikke lengre og står uten lag i flere aldersklasser. Hvorfor ikke starte med å ta i bruk de ishallene Oslo allerede har før det skrikes etter flere som ikke vil bli fylt opp? Og please, ikke fortell oss at Oslo må ha et OL for å rekruttere flere ishockeyspillere.

  • Problemet med ishallene i Oslo er at Oslo kommune ikke har råd til å holde dem åpne, og at de (Manglerud) ikek kan åpne fordi anlegget er i så dårlig forfanting at det må repareres. Hvilke foreldre og barn gidder å bruke tid og (masse) penger på en idrett som de bar kan utøve fra oktober til mars?

   • Slik du beskriver det ligger mye av problemet hos Oslo kommune som både nedprioriterer vedlikehold og åpningstid. Hvorfor skal vi kaste penger på en kommune som holder på slik? Hva er det som får deg til å tro at de vil ha bedre råd til å holde nye haller åpne lengre? Dette vil bli et svært dyrt eksperiment for A/S Norge.

    Oslo kunne bygget en ny Jordal Amfi for de pengene som de nå bruker og har brukt på OL saken. De kunne også vist at de bryr deg om vinteridrett ved å ta nødvendig oppussing på Manglerudhallen, og ved å forlenge åpningstiden for noen av Oslos ishaller. De gjør det ikke, og du kan med fordel blogge mer om dette og klubber som ikke rekrutterer. Det kan ikke være slik at alle Norske byer må få OL for å få pene ishaller og nye barn inn i ishallene.

  • Klart interessen daler når tilgjengeligheten til istid er så dårlig. Kan det hende det er en synergieffekt ute og går. Flere haller genererer flere spillere som igjen generer økt interesse og bedre rekruttering.
   Dersom Chamonix lå utenfor Amsterdam vil jeg tro at Nederland hadde hevdet seg i alpint…

 13. Det med en stor publikumshall, det er selvsagt en stor mangel i Oslo, og det burde også vært relativt store haller en sydover og en nordover, slik at aksen Lørenskog-VIF-Frisk i hockey kunne blitt hva LSK-VIF-Godset er i fotball. Så det bloggen tar opp om hyggelige haller for publikum, med fasiliteter og mulighet for å bygge opp publikumsbaser, det et et sårt punkt i Oslo-området. Men på den andre biten, haller for utvikling av barn og ungdom, der er det fortsatt et poeng at i Oslo og Akershus ligger 2x Jordal, Gruner, Løren, Furuset, Manglerud, Asker, Holmen, Bærum, Jar, Ski, Lørenskog, Skjetten og Nes, dvs 14 isflater med fullt kjør de fleste steder. Det er her det kommer til å bli utviklet flest spillere, og det er det som kan være en stor ressurs for hockey-Norge. Spillere fra Oslo-klubber dro til Østfold da hallene ble bygget der, og til Mjøs-klubbene noen år senere. Det har også dratt Østlendinger til Nergen (ikke så vellykket) og til Stavanger (veldig vellykket). De stedene man bygger haller uten at det kommer inn nok kompetanse utenfra, der går det ikke så bra. Så Oslo-området bør fortsatt ses på som den store ressursen det kan være for å avgi spillere til å bygge opp hockeymiljøer når det kommer nye haller andre steder i landet. Så hockey-Norge bør ikke se negativt på Oslo-området som hockeymotor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *