Snur med seriefinalen

Foran seriefinalen halvveis er tabelltoppen lik den endelige forrige sesong. Men den vil ikke være en kopi ved serieslutt om tre måneder.

ØST MOT VEST: Kampen om toppen i norsk ishockey står – igjen - mellom Vålerenga og Stavanger Oilers. Her trenerne Espen Knutsen (41) og Petter Thoresen (52) etter fjerde NM-finale forrige sesong (5-1 til Stavanger). Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

ØST MOT VEST: Kampen om toppen i norsk ishockey står – igjen – mellom Vålerenga og Stavanger Oilers. Her trenerne Espen Knutsen (41) og Petter Thoresen (52) etter fjerde NM-finale forrige sesong (5-1 til Stavanger). Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

4. mars, halvannen måned etter at ishockeylandslaget har konkurrert om TV-publikums oppmerksomhet i OL, spiller Vålerenga mot Stavanger i 45. og siste serierunde.

I kveld møter forrige sesongs seriemester og NM-finalist forrige sesongs serie-toer og NM-gullvinner. Vålerenga topper tabellen etter 26 kamper, Stavanger har spilt 27 og er fem poeng bak på 2. plass.

– Jeg ser vel at Stavanger er mer avhengig av å vinne enn vi er. Men det er den viktigste kampen så langt. Det ville være deilig å beholde luken, sier Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen (41).

– Det er nesten en stor seriefinale for vår del. Vålerenga blir vanskelig å ta igjen, hvis vi ikke slår dem nå, sier trener Petter Thoresen (52).

Hans Stavanger ga opp kampen om seriegullet rett etter jul forrige sesong, men slo seriemesteren i NM-finalen i april greiere enn ventet. Mest fordi Espen Knutsens importerte måljeger-tvillinger Justin og Tyler Donati sviktet.

Denne gangen vil det siste – «NM-svikten» – skje igjen. Men ikke det første. Stavanger serie-slår Vålerenga i kveld, og Sparta på hjemmebane mandag. Deretter Stjernen (b), Storhamar (h) og Tønsberg (b) etter finalespillet i Continental Cup.

Vålerenga kommer til å måtte avgi flere poeng i fire kamper fra 30. desember til 9. januar mot Frisk (b), Storhamar (b), Lillehammer (h) og Lørenskog (b).

Hvis min spådom ikke slår til, er det fordi keeper Steffen Søberg fortsetter å redde som han har gjort og Vålerenga – anført av landslagsback Alexander Bonsaksen – får til de raske spillevendingene som Stavanger frykter.

Og kanadiske Brendan Brooks (35) er så god som han har vist tegn til i to kamper – nå i rekke med Morten Ask og seriens toppscorer Sondre Olden (18 mål) – etter at Espen Knutsen hentet den tidligere Stavanger-spilleren (54 mål/80 kamper 2007-09) fra østerrikske Dornbirner (seks mål/25 kamper).

Landslagsveteran Morten Ask (33) er «interessant»: Tidligere i sesongen avskrev jeg ham (nesten) som Sotsji-aktuell. Under landskampene i Sveits før jul, viste han at han er god nok for OL.

Når gamle sirkushester kjenner lukten av sagmugg; Ask i form har en tendens til å avgjøre toppkamper som den i Jordal Amfi i kveld.

Hva kan superrekken med Christian Dahl Andersen, Juha-Pekka Loikas og Martin Strandfeldt (32 mål totalt) gjøre med saken? Etter 1-3 hjemme og 1-5 borte mot Vålerenga og Frisk i midten av november, er den og Stavanger gjenoppstått.

Stavanger har vunnet ti kamper på rad, inkludert tre i Continental Cup.

En tanke om “Snur med seriefinalen

 1. Meget viktig seier til Oilers i kveld. Og fortjent…. fantastisk 2 periode hvor kun CDA sin fomling på blålinjen gjorde at det ble spenning igjen.
  Ser du skriver at Vif tapte finaleserien pga svikten hos Donati-brødrene. Ingen kan bestride det, ,men se gjerne kampene om igjen , så vil du oppdrage flere feil fra nøkkelspillere, trener og import-spillerne.
  Morten Ask var en katastrofe i finalespillet. Hans utenomsportslige oppførsel kostet Vif dyrt.
  Donati-brødrene er nevnt.
  Og så velger Shampo å bruke O`Marra i ei ikke-fungerende rekke , som guard for to ikke-fungerende brødre. Mye kvalitet kastet bort på to spillere som hadde meldt seg ut….da «krigen» startet.
  Ironien er at Kjær tilbudte Oilers / Higson et kurs i innkjøp av utlendinger. Jaggu traff Vif …

  Så også i årets sesong…ser det ut til. Brendan Brooks var god ,en gang. Men å gi en 35-åring ei giga-lønn er og blir et sjansespill. Virker på meg at Shampo ikke helt har oversikten , handler bare inn noe, og håper han treffer ( eller Kjær…vet ikke hvem som har fullmaktene der i gården ). Brooks KAN bli god, men hans stats har falt de siste 3-4 sesongene.
  Til sammeligning henter Oilers Erhardt….som garantert blir en topp-back i Get-ligaen. Oilers sliter på backsiden og henter en solid forsterkning. Vif sliter i angrepet , og sjanser på en «gammel» storhet…
  Jeg tror jeg vet hvem som vinner… i år også. Kanskje Kjær skulle hatt et kurs ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *