Canadas Zuccarello OL-vraket av sin egen klubbsjef

 

Mats Zuccarello (26) og Martin St. Louis (38) er like høye, veier like mye og er beste målpoeng-jeger i hver sin klubb i NHL – der begge fikk en vanskelig start og slo gjennom sent. Men én viktig ting skiller de to, og det tar St. Louis veldig tungt.
2013-12-30t015843z-1-46Da Norges landslagssjef i ishockey, Roy Johansen (53), tirsdag 7. januar offentliggjorde sitt OL-lag, var det en selvfølge at Mats Zuccarello skulle være en av 25 navn på hans Sotsji-liste.
Da Canadas øverste lag-sjef Steve Yzerman (48) og sjefstrener Mike Babcock (50) samme dag offentliggjorde sitt OL-lag, kom det som en stor overraskelse for mange at Tampa Bay Lightnings lagkaptein Martin St. Louis ikke var én av 25 spillere på den regjerende OL-mesterens Sotsji-liste.

– Jeg er bekymret. Jeg tok ikke lett på dette. Stol på meg når jeg sier at det ikke var en enkel avgjørelse, svarte Steve Yzerman på alle spørsmål vedrørende vrakingen Martin St. Louis.

ab9eb6f53e734e58be38-749Kanadiske Yzerman – en av tidenes største superstjerner i NHL for Detroit Red Wings – vraket St. Louis da han tok ut Canadas lag foran Vancouver-OL, og da ble St. Louis drit forbannet. Det var før Yzerman ble general manager i Tampa Bay Lightning, St. Louis’ klubb.

er han general manager i Tampa, også.

Martin St. Louis: 173 centimeter høy, 82 kilo tung – 19 mål og 21 målgivende pasninger på 43 kamper i NHL denne sesongen.

Han regnes som DET unntaket fra regelen om at du må være stor – og ikke kan være så liten som ham og Mats Zuccarello (173 cm/82 kilo) – for å lykkes i verdens beste ishockeyliga.

Martin St. Louis var ikke draftet da Calgary Flames ga ham sjansen i NHL. Det ble mye spill i farmerligaen i to sesonger. Ved årtusenskiftet ble han byttet bort til Tampa Bay Lightning.

Da – da Martin St. Louis var 25 år gammel – snudde det.

Fra motgang til suksess.

Da Martin St. Louis var 26 år gammel scoret han 25 mål og la 29 målgivende pasninger – 54 målpoeng – beregnet ut fra et gjennomsnitt og 82 grunnseriekamper.

mz2-jpgmats-zuccarel-948Med 10 mål og 20 målgivende pasninger på 43 kamper, ligger Mats Zuccarello nå an til 19 mål og 38 pasninger – 57 målpoeng – etter 82 grunnseriekamper.

St. Louis ishockey-historie del én er nær identisk lik ikke-draftede Mats Zuccarellos: To sesonger i New York Rangers, der han måtte tilbringe mye av spilletiden i farmerlaget. En kort sesong i russiske Metallurg Magnitogorsk i KHL, før han kom tilbake til New York Rangers og NHL mot slutten av forrige sesong – med betydelig friskere selvtillit enn ett år tidligere.

Martin St. Louis gikk ut og scoret Tampas to siste mål mot Winnipeg Jets (4-2) – antakelig i ren forbannelse – rett etter at han hadde fått beskjed om vrakingen til Sotsji-OL tirsdag.

Mats Zuccarello har gått mål og målpoengløs fra Rangers’ to siste kamper. Da de slo Toronto Maple Leafs 7-1 den 4. januar var han en av tre Rangers-spillere som ikke fikk notert målpoeng.

Han bommet på straffeslag etter spilleforlengelsen mot Columbus Blue Jackets mandag.

459552133-jpgchicago-888I natt møter New York Rangers NHLs nest beste lag, Chicago Blackhawks med tryllekunstneren Patrick Kane (USAs OL-lag, bildet), på bortebane.

Mats Zuccarello var involvert i Rangers begge mål – ett mål og en målgivende – da de tapte 2-5 for Sidney Crosby og Pittsburgh Penguins – NHLs tredje beste – forrige fredag.

Scorer han ett til i natt, vil han stå likt med Espen Knutsen når det gjelder flest mål – 11 – av en nordmann i en NHL-sesong.

Når det gjenstår 38 kamper av sesongen.

38 er for øvrig alderen til Martin St. Louis i Tampa Bay Lightning.

New York Rangers spiller mot St. Louis & co hjemme i Madison Square Garden tirsdag om fem dager.

86395054d655432581ef-16Norge spiller sin første kamp i OL-turneringen i Sotsji 13. februar, mot Canada – uten Martin St. Louis (men med bl a Zuccarellos lagkamerat Rick Nash, bildet)

Canadas OL-lag:

Keepere
Roberto Luongo — Vancouver Canucks
Carey Price — Montreal Canadiens
Mike Smith — Phoenix Coyotes

Backer
Jay Bouwmeester — St. Louis Blues
Drew Doughty — Los Angeles Kings
Dan Hamhuis — Vancouver Canucks
Duncan Keith — Chicago Blackhawks
Alex Pietrangelo — St. Louis Blues
P.K. Subban — Montreal Canadiens
Marc-Edouard Vlasic — San Jose Sharks
Shea Weber — Nashville Predators

f192a210b7ae46b29755-165Løpere
Jamie Benn — Dallas Stars
Patrice Bergeron — Boston Bruins
Jeff Carter — Los Angeles Kings
Sidney Crosby (bildet) — Pittsburgh Penguins
Matt Duchene — Colorado Avalanche
Ryan Getzlaf — Anaheim Ducks
Chris Kunitz — Pittsburgh Penguins
Patrick Marleau — San Jose Sharks
Rick Nash — New York Rangers
Corey Perry — Detroit Red Wings
Patrick Sharp — Chicago Blackhawks
Steven Stamkos — Tampa Bay Lightning
John Tavares — New York Islanders
Jonathan Toews — Chicago Blackhawks

6 tanker om “Canadas Zuccarello OL-vraket av sin egen klubbsjef

  • Slurvete av meg hvis det er feil navn/klubber oppført i Canadas OL-lag. Jeg kopierte og limte inn fra en amerikansk eller kanadisk avis’ nettsted, uten å dobbeltsjekke/lese korrektur.

 1. Mats pleide å bli oppgitt til å være 1,70 da han var i Frisk og Modo, og så har jeg sett 1,71 noen ganger også. Men din variant med 1,73 er vel å juge på ham et par cm? 🙂

  • Jeg sjekket på nhl.com. Mats er oppgitt å være 5’7″ som med nærmeste avrunding tilsvarer 1.70, mens St. Louis er oppgitt å være 5’8″ som med nærmeste avrunding tilsvarer 1.73. Forskjellen i vekt er mindre, hvor 179 lbs for Mats tilsvarer 81,2 kg og 180 lbs for St. Louis tilsvarer 81,6 kg. Mats har blitt mye tyngre og sterkere de siste årene!

   • Ok, skal ta det med ham i kveld. Er helt sikker på at han har sagt 173 til meg tidligere. Uansett – en cm eller to – han imponerer.

    • Hehe, han er en luring, Øystein, ikke bare på isen, så for noen år siden i Asker ble han nok 170 i kjeften mens han fremdeles var 169 i virkeligheten. Så hvis han sier 173, da bør du ta det med en klype salt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *