La oss være litt sjenerøse overfor Vålerenga!

 

Espen Shampo Knutsens Vålerenga har åpenbart tatt en innersving for mange på vei til siste omgangs storseier over Stavanger og seriemesterskapet.  Min oppfordring til den lille norske hockeyfamilien er likevel å slå ring rundt Norges mestvinnende klubb og sjenerøst tilgi feilskjæret.

Først og fremst fordi det er en vanskelig øvelse å satse på lag-idrett etter toppidretts-prinsipper i Norge. Den flotte frivilligheten er ikke forenlig med myndighetenes indirekte og direkte krav til profesjonalitet.

En klubbleder eller trener eller materialforvalter eller fysioterapeut vil før eller senere gå på en smell i møtet med lovverk og skjemaer, der han kommer løpende fra sin sivile jobb til et slitent klubb og treningsanlegg  – i det offentlige ansatte går hjem for dagen.

kyl-kyl-93442176-jpg-562Der møter han eller hun også spillere som vil satse som proffer. De ønsker å oppfylle toppidrettens krav til trening på dagtid, og vil ha lønn for strevet slik venner som ikke driver med toppidrett får det i andre yrker.

Mange håndballklubber har brukket ryggen etter gjentatte forsøk på å satse profesjonelt. Til og med store fotballklubber har gått i dørken.

Og selvsagt klubber som driver med ishockey, som er en nisjeidrett i Norge.

Stavanger i oljebyen var i en lang periode hundre prosent avhengig av årlige private bidrag på rundt fem millioner kroner for å bli det klubben er nå: et mønsterbruk med moderne inntektsbringende arena, nærmere hundre millioner i omsetning og en administrasjon til å skyfle unna daglig forefallende arbeid og oppgaver.

I motsetning til klubbene som ikke har samme forutsetninger.

Det vil si alle de andre ni i toppserien.

Så kan man si at Vålerenga burde fått mer ut av all goodwill fra Oslo kommune, varemerket, rekrutteringsområdet, popularitet og så videre.

hockey780-jpgtoppkam-856Og så kan man si om Vålerenga at man ligger som man reder. Mangeårig klubbdirektør Jan Tore Kjær (her med Antanas Sakavickas fra KHL) er kjent for å holde høy profil og fortelle «andre» hvor skapet skal stå.

Han har også vært bemerkelsesverdig god til å «spinne» Vålerenga ut av trøbbel, særlig i forbindelse med økonomiske spørsmål. For eksempel fra media med hensyn til spillerlønninger og bærekraften i «prosjektet» Vålerenga Hockey, som han sett utenfra har styrt alene – og uten særlig interne innsigelser.

Han er antakelig en god, skruppelløs selger. En slags Mini-Røkke i norsk ishockey.

Det siste kan være årsaken til at Kjær (& co?) nå ser ut til å ha spent ben på seg selv. Uten korrigeringer og kritikk (som blir tatt til følge) vil alt på et eller annet tidspunkt gå ad undas.

På isen, utenfor isen.

Paradoksalt nok ville antakelig ikke denne saken vært en sak, hvis Kjær (og Espen Knutsen?) umiddelbart hadde fortalt årsaken til at Eric Chouinard fikk sparken forrige uke. Det var neppe fordi Kjær ikke hadde franskkanadierens papirer i orden.

Kjær undervurderte interessen for sin egen klubb. Stavanger Aftenblad fant muligens ut at avskjedigelsen skyldtes at Chouinard hadde falt i unåde hos Shampo – men først og fremst at han ikke hadde arbeidstillatelse.

 

bs15929-jpgstockholm-470Når det er sagt, er Vålerenga fortsatt et flaggskip i norsk ishockey. Du kan like det eller ikke. Men uten Vålerenga Hockey med Kjær, Shampo, alle (tidligere) spillerprofiler og eks-trenere som Petter Thoresen (på bildet som ekspertkommentator med Shampo i VM) og Roy Johansen, ville sporten i Norge ikke gjort utslag på en eneste radar plassert utenfor menigheten.

Det er derfor jeg mener at hockeyfamilien i Norge bør takke for navlestrengen som historisk sett har holdt den i live, og sjenerøst uttrykke: OK, to nordamerikanere – Eric Chouinard og Brendan Brooks (eks Stavanger)  – har uten nødvendige papirer fra UDI sørget for seriepoeng og gull.

Men dere er tilgitt.

TØFFE TAK: Vålerengas David Bräck takler Stavanger Oilers' Stia Høygård på Jordal i går kveld. I morgen møtes de til ny dyst i Stavanger.

Hvis «sjenerøsitet» er tungt å svelge, kall det overbærenhet: dette er ikke så mye å krangle om, ei heller å rope «korsfest» for. Vi regner med at det ikke skjer en gang til. Gjort er gjort, spist er spist – la oss gjøre semifinalene i NM-sluttspillet til en fest.

Som på samme tid i fjor.

Vålerenga (uten Brooks som følge av «saken») mot Storhamar.

Stavanger mot Lillehammer.

Det starter fredag, med blanke ark?

 

127 tanker om “La oss være litt sjenerøse overfor Vålerenga!

 1. Har du veldig store problemer med å bestemme deg Jarlsbo?

  Her er det altså ikke så farlig at VIF begår lovbrudd og benytter seg av ulovlig arbeidskraft. Det har de gjort fordi de ikke har tillatelsene i orden. UDI ville gitt dem tillatelsene om VIF hadde fulgt regelverket. Dette begrunner du med at norsk hockey er amatører.

  Men når det går utover deg selv og deg som journalist så slakter du norsk ishockey for manglende professjonalitet? Et manglende trådløst nettverk i Askerhallen fikk deg til å skrive en bloggpost, der frivillge prøvde febrilsk å hjelpe deg.

  Bestem deg! Enten må norsk ishockey gjennomprofessjonaliseres eller så kan vi drive på som noviser. Så kan vi se hvor lenge det går før sponsorene rømmer etter årets sesong som er spekket av utenomsportslige tullesaker.

  • Jeg tilga Askerhallens gode hjelpere, selv om de ikke var febrilske. Men takk for respons. Jeg mener at norsk ishockey trenger ytterligere profesjonalisering, i retning av det Stavanger har fått til. Samtidig mener jeg at sporten vil være tjent med å opptre overbærende eller sjenerøst overfor Vålerenga nå, på eventuell vei mot det. Les det gjerne som stå sammen, eller «sammen er vi sterke» (Stavangers motto, så vidt jeg husker).

   • Hvorfor skal vi være rause mot VIF. De har lurt seg bevist til seriemesterskapet og komt seg videre på uredeligt vis i sluttspillet.
    Kast de ut av sluttspillet og gi plassen til Frisk. Og når det gjelder deg Jarlsbo så skal du som journalist være nøytral og ikke æresmedlemm i VIFklanen. Hele denne saken stinker lang veg!

 2. Blir vel litt feil å slå ring rundt Vif pga gamle meritter, mener de som fronter seg som en profesjonell klubb bør få mer tyn en feks Tønsberg eller forsåvidt Lørenskog også som er en ferskere toppklubb.
  Dette blogginnlegget ble litt vel Vif vennlig for min side, håper du styrer deg litt mer inn mot nøytral sone i fremtiden

 3. Hva som skjer med seriespillet har jeg lite mening om, heldigvis får heller ikke Brooks spille, som er en minimumreaksjon (ikke ¨å rart da han ikke har lov -ref norsk lov)
  Men i og med at forbundet har lagt seg på en tøff linje bør de vel fortsette med det, da de mener det er måten klubbene lærer av sine feil. Om det er rett eller galt blir en annen diskusjon, en mer prinsippiell en

 4. Dette blir helt feil! Her har et lag tatt seg til seriemesteskap og topp sideeing i sluttspillet på falske premisser og så skal vi overse det? Nei, stryk enga fra resten av sluttspillet og la det bli en semifinale mellom SIF og LIK. Dette har de gjort helt bevisst!

 5. Dette var så lite seriøst , gjennomtenkt og saklig fra en «journalist» som det går an. Det er rett og slett vanskelig å ta dette seriøst. Det er så til de grader dumt skrevet , at man burde hatt etternavn Kjær for å kunne smøre noe slikt ut på nettet.

  Her snakker vi om FUSK , og så mener man at man skal tilgi , og være overbærende ?? Kan man tenke seg at Rosenborg snyter Molde for seriegullet ved hjelp av to spillere uten oppholdstillatelse ?

  Dette KAN føre til at Vålerenga får mesterliga-plass , på bekostning av Oilers. Etter å ha fusket gullet til Jordal. Ser virkelig ikke Jarlbo problemet ?
  Sannsynligvis har man urettmessig tilegnet seg flere hjemmekamper i sluttspillet ved å fuske . Ser ikke Jarlsbo problemet ?

  Lørenskog trekkes 20 poeng , Storhamar trekkes 15 poeng…. ser virkelig ikke Jarlsbo problemet ?

  Hvis man er SÅ pro- VIF , kan jeg godt forstå at få hockeyledere tipser MR. Jarlsbo….i de siste 20 år !!!

  Jeg antar hockey-Norge vet hvem man omgås. Og nå fikk vi andre hockey-elskere vite det samme !

  • Jeg har alltid vært anti-VIF, anti-Stavanger, anti-Frisk osv. Da jeg – dengang ordningen eksisterte – satt i juryen «banens beste spiller» i forbindelse med Vålerengas kamper på Jordal, ble jeg ALLTID pepet ut når navnet mitt ble lest av speaker. Hvorfor? Jo, fordi jeg hadde spilt for Furuset og per def måtte hate Vålerenga. Nå er jeg angivelig imot Stavanger fordi jeg liksom – slik det blir tolket – er for Vålerenga. Slik går altså dagene, i norsk ishockey.

   • Tror egentlig du er ute etter en frisk debatt når du skriver et slikt blogginnlegg, innerst inne tror jeg ikke du mener dette….

   • Ser ikke dette som et svar i det hele tatt. Bare mer pjatt. Har jeg sagt du er imot Stavanger ? Nevner jeg ikke med et ord. Eneste jeg skriver er om du mener man skal tilgi når konsekvensene for andre klubber blir så store ? Seriøst ??

    Jeg nekter å tro at du er en så svak journalist som dette , og klamrer meg til svaret Kjetil gir : Dette må være skrevet for å lage debatt.

 6. Her er nok et bevis om at de på Østlandet holder sammen.
  Alle de klubbene nord for Sinsenkrysset får ingen spalte plass i avisene som skal være «landsdekkende»..
  Uansett…, la Vålerenga få straffen de fortjener. Hadde en vanlig bedrift gjort det samme, å brukt arbeidskrsft uten gyldig tillatelse, hadde de fått bøter og politi anmeldelse. Hvorfor skal VIF bli behandlet annerledes? Det skjønner ikke jeg.

  Hippos rule!!!

  • Interessant innlegg….

   «Uansett…, la Vålerenga få straffen de fortjener. Hadde en vanlig bedrift gjort det samme, å brukt arbeidskrsft uten gyldig tillatelse, hadde de fått bøter og politi anmeldelse. Hvorfor skal VIF bli behandlet annerledes?»

   Du er faktisk en av de få som har forstått én ting; at de hadde/får bøter og politianmeldelse …. Nå er det jo sånn at det er AKKURAT det UDI sier. At de skal vurdere (på samme måte som de sier i alle saker) om de skal ta ut anmeldelse. Med andre ord så blir de (VIF) behandlet likt som alle andre bedrifter..

   Straffen de fortjener er det politiet som eventuelt tar ut, da dette handler om UDI og politiet, ikke «norges hockeyforbund»..

   Hjernen min holder på å sprenge fordi det er såpass mange her inne som ikke skjønner denne lille enkle tingen.. At dette er en sak med UDI og VIF, ikke NIHF og VIF. Utrolig enkelt.

 7. Kanskje Vålerenga burde brukt lønnsmidler tilsvarende to utenlandske spillere til å styrke administrasjonen, slik at Kjær ikke styrer klubben (som det virker utenfra) på egenhånd? Slik at liknende saker ikke skulle dukke opp? For det vil det, så lenge kortsiktig sportslig suksess i år etter år skal gå på bekostning av langsiktig økonomisk bærekraft, profesjonalitet etc. Vålerenga har nemlig hatt sjansen til å utvikle seg som den organisasjonen Oilers er, men de har valgt å ikke bruke tiden på det. Det blir ikke lettere å lese regelverk på russisk om Vålerenga skulle slumpe til å havne i KHL, som de har flørtet om i noen måneder…

 8. Allt dette fra mannen som ikke har fått med seg at det finnes 8 andre lag som spiller.
  (sier sjeldent noe om de andre kampene enn den som VIF er med i…)
  røsk hue ut av bobla di og vær en nøytral reporter, bare da er du med på å bygge opp tillit i sporten.

 9. Kjær har uttalt at det er kun disse to spillerne det er snakk om som har spilt ulovlig. Har du eller andre i VG sjekket opp det?
  Når Kjær henviser til at de har fulgt et regelverk som er foreldetfra 2010, er det ikke da nærliggende å tro at de har brutt loven med transatlanter hentet sent i sesongen siden 2010?
  Hva med McCutcheon? Er det gjort undersøkelser rundt ham?

  Eller er det meningen at alle skal slå ring rundt Vålerenga siden det er Vålerenga?
  Er det for mange VIF-sympatisører i VG til at man ønsker å lage sak av det?
  Dette stinker som bare hel****.

 10. «Nå er jeg angivelig imot Stavanger fordi jeg liksom – slik det blir tolket – er for Vålerenga. Slik går altså dagene, i norsk ishockey.»

  Dette utsagnet beskriver godt ditt syn på norsk hockey. Nå er du strengt tatt neppe noe mer en en noe blek parantes , i norsk hockey…. pr i dag. Så dagene i norsk hockey preges IKKE av ditt syn …det hadde vært å leve med . Verre er det at dagene går med et amatør-forbund som ikke evner å tilpasse seg et nivå som kreves. Da klarer man altså ikke å fange opp fusk som dette.

  Hadde VIF hatt «skamvett» , kunne de løst dette selv : » Vi har tabbet oss ut , vi har gjort feil. Vi ønsker ikke dette seriegullet. Derfor vil vi gjerne at Oilers utropes til seriemester 2013/2014″.
  Slik jeg kjenner Oilers , tror jeg svaret ville blitt :
  «Takk for at VIF viser slik vilje til å løse en kinkig situasjon. Vi mener dog at den rette mesteren er kåret , og gratulerer VIF med tittelen » !

  Men våger VIF ?? Neppe , for dette tror jeg de visste VELDIG godt….at de gjorde noe ulovlig !

  En riks-avis mener altså det er ok…. !

  • Applaus for dette innlegget!

   Dog, som Oilers-supporter, ønsker jeg ikke en «kontor-tittel».. Det bør straffes hardere på isen i forhold til sluttspillet!

   • Helt enig Chris….

    Men hva mener Lørenskog & Storhamar-fans ?? DE har jo blitt straffet så det holder ! Hva føler de i dag ? Tilgivelse ??

    • Har de blitt straffet for samme tilfelle som Vålerenga? jøss, det må ha gått alle oss andre hus forbi..
     Jeg trodde de ble straffet pga lisensrot til forbundet jeg…

     • Nei Nilsen , kun Løren fikk straff for det.
      Storhamar fikk for dårlig økonomi.

      Så her har nok noe gått deg hus forbi. Tror dog ikke det gjelder alle. Tror mange av de som følger med på hockey har fått dette med seg.

     • Til Oilers: jeg var ironisk.
      #1 Manglende lisens ( Lørenskog ) = Hockeyforbundet
      #2 Dårlig økonomi ( Storhamar ) = Hockeyforbundet

      #3 Manglende søknad for gyldig oppholdstillatelse i Kongeriket Norge ( Vålerenga ) = UDI.

      Det er dette som er saken her inne på kommentarfeltet. 9 av 10 her inne mener at #3 også er = Hockeyforbundet.

      Vi som påpeker det får så hatten passer. Og det preller fint av.

 11. Har lest igjennom denne bloggen titt og ofte så fort jeg oppdaget den, men så fort mister man altså respekten for en person.
  Sette ring rundt Vif? Har du røykt noe sterkt på kontoret idag?

  Har du virkelig ikke fått med deg hoveringen ifra oslo om Lørenskog sine problemer? Så når di samme problemene rammer dem selv så skal di «beskyttes»? Uff da, tåler kanskje ikke Shampo og Bonsaksen å få høre at di har gjort en feil? Skulle likt å se deg skrive den samme artikkelen hvis det var Oilers det var snakk om.

  Om du ved en feil har dop i kroppen er det juks! om du ved en feil bestikker dommere så er det juks! Om du ved en feil har spillere i troppen uten gyldig arbeidstillatelse er det juks!

  • Så når di samme problemene rammer dem selv så skal di «beskyttes»

   utdyp hva «samme problemer» er, er du snill…

   • Så i ditt hodet faller ikke dette under adminstrativt rot? Selv Shampo har sagt på Vif sin facebook side at dette er administrativt rot. Og JA, «skauen» sine problemer faller også inn under denne stolen!

    Slutt å drit deg ut mer med disse patetiske utspillene dine.

    • wow.. Kan ikke dere vennligst slutte å blande korta?
     FORBUND og UDI er ikke samme sak
     LISENSROTET (FORBUNDET) til Lørenskog er IKKE det samme som manglende levering av OPPHOLDSTILLATELSE (UDI)

     Jeg kan ikke i min villeste fantasi skjønne at det går an å bli så blind for det åpenbare. Eller VET dere ikke bedre?

     Det er jo dere troll som er patetiske, som ikke har IQ nok til å skjønne forskjellen mellom NORGES ISHOCKEYFORBUND og UDI/POLITIET.

     Det er vel sånn man lærer i barnehagen?

     • Og det kan jo nevnes at det er hele TRE instanser som skal være vaktbikkjer for slikt: Øverste er UDI.. Etter de kommer POLITIET. Og så til slutt, har vi Hockeyforbundet som skal se etter at punkt 1 og 2 har gått i orden.

  • Om du ved en feil har dop i kroppen er det juks! om du ved en feil bestikker dommere så er det juks! Om du ved en feil har spillere i troppen uten gyldig arbeidstillatelse er det juks!

   Uenig i nr3.
   For her er det to andre instanser som skulle oppdaget dette, som du og jeg betaler penger for: POLITIET og UDI.

   Du klarer faktisk, helt seriøst, å sammenligne bestikkelser/korrupsjon med en papirglipp. Det er rett og slett fascinerende , men ikke overaskende når man ser hva slags folk som holder med hockey.

   Det bues jo fra Stavanger til Hamar hver gang en spiller faller på isen.NULL hockeyforståelse.

   • Hva som er fascinerende her er at norges desidert største hockeyklubb har en administrajon som er på barnehagenivå… Litt sånn som argumentasjonsteknikken din.

    • Istedet for å komme med slikt oppgulp kan du vel heller prøve å si hva jeg skriver som er feil?
     Med din argumentasjon så mener du at jeg tar feil i min påstand om at UDI og Forbundet er to forskjellige ting; Altså du mener at UDI/POLITIET og FORBUNDET er samme sak. Intererssant..

     Når selv ditt kjære hockeyforbund selv uttaler at dette er opp til UDI og Politiet, ikke oss – så bør vel tilogmed den mest hjernedøde oilersfan innse det samme?

    • Og ja Norges mestvinnende og største klubb har slike problemer.
     Nr 2 på lista ligeså.
     Også nr 3…
     Tar jeg ikke feil så har lag nr 4 og 5 også hatt slike problemer oppigjennom åra.

     GG

 12. Hvis det er sant at LIK ble trukket 6 poeng og fikk Kr.30.000,- i bot e det ubegripelig at ikke noe skjer nå. Brude i hvert fall vært mulig og se på om de som møter VIFi semi og finale skulle fått hjemmefordel. VIF har tross alt jukset seg til gull denne sesongen. 46 poeng etter hva jeg forstår produserte de det gjelder på ganske få kamper. Etter min mening burde Frisk fått sjansen i semi, men det er gjerne å gå litt langt.

  • Hvordan går det an å være så påstålig på et grunnlag du har misforstått?

   Hva har manglende lisensbetaling til NORGES HOCKEYFORBUND å gjøre med søknad sendt til UDI ?

   Og såklart, ingen andre i Vålerenga kunne puttet disse poengene hvis Chouinard (18 poeng på 19 kamper… ikke akkurat hva man forventer av en såpass merittert canadier..) og Brooks ikke hadde kommet? Kanskje Donati-brødende hadde kommet tilbake og putta 80 poeng istedet?

   Fantasi er fint å ha..

 13. Jeg liker deg ikke Jarlsbo. jeg pleier heller ikke å være spesielt enig med deg, men jeg syns du skriver relativt fornuftig denne gangen, Vålerenga har ikke bevisst gått inn for å jukse som resten av folket her trur, det er gjort en administrativ feil. Jeg tror heller ikke Vålerenga er alene om dennne feilen heller, det er spilt 4 sesonger siden loven ble endret. Hvor mange fikk med seg endringen første sesongen…. Hvor mange fortsatte som før?
  Disse medie oppslagene vil norsk hockey slite med å bli kvitt, nettopp på grunn av at hockeyen er drifta på frivillighet.
  Det er flaut og vondt å være Vålerenga mann om dagen, men jeg ville hatt det værre med meg selv hvis jeg het Nagel og ville ha gullet sendt i posten.
  Eller var fra Lørenskog og krever straff fra forbundet fordi de selv fikk det. Den saken kan forøvrig ikke sammenlignes, Engas feil har foreløpig ikke blitt gjentatt 3 sesonger på rad selv etter advarsler og tidligere straffer.

 14. Dette begynner og bli for dumt …Vålerenga har IKKE fulgt regler som er laget til alle lag og må få en reaksjon på dette. poengtrekk er vel det som burde vært mest rettferdig for alle parter uavhengig hvilke lag som ligger hjertet nærmest.

  • Vålerenga har IKKE fulgt regler som er laget til alle lag og må få en reaksjon på dette.

   Og det gjør de: Eventuel politianmeldelse hvis UDI finner det grovt nok.

   Få dette inn i hodet: Hockeyforbundet (poengtrekk, misting av tittel etc) har ikke noe med dette å gjøre. Hvor utrolig vanskelig kan det være?

 15. Hvorfor skal vi være rause mot VIF. De har lurt seg bevist til seriemesterskapet og komt seg videre på uredeligt vis i sluttspillet.
  Kast de ut av sluttspillet og gi plassen til Frisk. Og når det gjelder deg Jarlsbo så skal du som journalist være nøytral og ikke æresmedlemm i VIFklanen. Hele denne saken stinker lang veg!

 16. Dette kan vel karakteriseres som et lavmål av Jarlsbo så langt i sin journalistkarriere.
  Er det er forsøk på å nå opp til Burmeister-bloggen? Det er sammenlignbart.

  Det er skuffende, skremmende og ikke minst dårlig.

 17. Hva ønsker egentlig folk og oppnå med denne diskusjonen?
  Det er overhode ingen av dere som vet hva som er sakens kjerne!
  Og hva ønsker dere og oppnå med disse angrepene som høres helt latterlig ut.
  Eneste dere bidrar til i Norsk hockey, er å sørge for å kaste ved på bålet som gjør at media får mer dritt å skrive om.
  At storhamar har fått minus poeng pga dårlig økonomi, er det ingen av lagene i Norge som syntes er kjempe «kult»
  Det er et signal om at ingen kan gjøre feil uten å straffes for det, og det ønsker ingen av klubbene.
  Men at Lørenskog for endte gang «Glemmer» og levere lisensen skjønner jeg godt forbundet reagerer på.
  De har fått advarsler flere ganger, og ikke etterkommet disse, å da er det kanskje på plass med en reaksjon.
  I denne saken, så dreier det seg om at noe har gått galt i forbindelse med ansettelses prosessen.
  Hverken spillere eller en klubb har noe og tjene på og ikke ha arb tillatelse.

  Hadde dere brukt like mye mye energi på og snakke positivt om de forskjellige lagene og jobba for positiv rivalisering, i steden for å slå beina unna hverandre så hadde hockey hvert MYE større i Norge en det det er i dag.
  Så kutt ut dritt preiket, og vent til fakta kommer på bordet.
  Så kanskje dere ser at dere kan ha opplevd noe lignende selv, og syntes dere har gjort alt riktig men så viste det seg å være feil.

  • Tom Erik :

   Saken her er vel at Jarlsbo mener man skal tilgi….

   Hva tjener VIF på en finalekamp mot Stavanger i siste serierunde ? fullsatt Jordal…
   Hva tjener VIF på å få hjemmefordel helt til finalen i sluttspillet ?
   Hva tjener VIF på en eventuell plass i mesterligaen neste år ?

   ALLE disse pengene kunne vært «tapt» hvis de hadde holdt seg til regelverket som de andre klubbene ( tilsynelatende ) har gjort .

   Storhamar straffes med minus 15 poeng pga dårlig økonomi. Ser du paradokset ?

   • Siterer budstikka her.
    Assistenttrener, Anders Gjøse, har gitt opp troen på en semifinalebillett.

    – Vi sjekket den muligheten med en gang saken dukket opp, men ting tyder på at dette er en sak mellom Vålerenga og staten, og ikke en sak mellom Vålerenga og hockeyforbundet. De slo oss over fem kamper, og det må vi bare akseptere, sier Gjøse.

    Dette har ikke noe med hele laget å gjøre, og kun to enkelt spillere som noe har gått feil med arb kontrakt og tillatelse.
    Det er ingen som har sagt at noen i vif har gjort dette med overlegg, dette antar kun alle som leser det som står i media.
    Og de har jo ikke noe konkret fra udi, eller vif på hva som er saken kjerne.

    Det er ikke sånn at om vif ikke hadde hatt med disse 2, så hadde de rykka ned.
    De har ikke hatt så mye og si, noe to enkelt spillere skjelden har i hockey.

    Hvor jarlsbo vil, og hvor dette havner gir jeg egentlig f i.
    tanken min, er at norsk media elsker all oppgulp Norsk hockey hoster opp.
    Og hvis man følger litt med, så ser man at å vise innslag fra siste serie runde stiller langt bak i køen i forhold til å sende ei takling som var stygg.
    Media bidrar ikke akkurat til flere supportere, og disse kommentarene kan man trygt si at fyrer enda mer oppunder.

    Mener fortsatt at vi må vente å se hva som faktisk har skjedd, før vi dømmer noen nord og ned.
    At Storhamar blir straffet, syntes jeg er like idiotisk som deg.
    Men det rettferdig gjør ikke noe straff av VIF
    Men hva mener du om at Lørenskog ble straffet da?

     • Kutt ut a.
      Man spiller om ca 138 poeng(husker ikke helt) på 6 mnd, så et topp lag som enga skal ligge der.
      46 poeng er kanskje ikke så mye alike vell.
      De må jo ha hatt det samme de 3 mnd før.
      Det er bare å se på snittet til de andre laga.
      De ligger der alle topp 4-5.
      Selv de med -poeng.

      Så bra jobba ja, både Chris og Nilsen
      Greit å ha litt rygg dekning før du skriver noe.
      Men nok en gang, leser dere HELE mitt innlegg, så hadde det kanskje gått opp et lite lys om hvor jeg ville med min kommentar.

     • Det virker nesten som om enkelte her inne blander MÅLPOENG og poenga som laget får ved seier/uavgjort…

      Fascinerende.
      For øvrig så svarte jeg Chris, Tom-Erik, ikke deg. Er enig i det du skriver.

    • Tom Erik :
     Jeg tror ikke VIF hadde vunnet serien uten disse to spillerne. Men det er synsing , og jeg har ingen problemer med at andre mener noe annet.
     Jeg mener personlig at det vil være en forskjell hvis det viser seg at VIF hadde tabbet seg ut eller om VIF bevisst har fusket . Stor forskjell.
     Min reaksjon mot Jarlsbo bunner igrunnen i det at han vil frita VIF for ansvar/ reaksjoner pga klubbens historie,merittliste og størrelse. Dette er forkastelig mener jeg….

     Storhamar-saken tror jeg et samlet hockey-Norge mener var feil (tar meg lett den frihet å snakke på vegne av alle ;-))
     Lørenskog : Jeg mener at forbundet ikke hadde hjemmel til å trekke 20 poeng ?!? Men de kunne derimot nektet Løren lisens ? Hvis så , skulle Løren vært degradert…. mener jeg.

     Hva med Rosenborg og Tønsberg ? Ble ikke disse også trukket poeng ?

     Tilstreb likhet for loven , ikke argumenter at klubben er større en serien , det blir for dumt !

     Forøvrig : taklinger /Nagel / Oilers oppførsel på Jordal : Sjelden har jeg som Oilers-fan vært så flau. Med en slik oppførsel kan man bare glemme å få fans utenfor egen region !!
     Men dette tar /tok Oilers tak i …..garantert !

     • Jeg tror ikke VIF hadde vunnet serien uten disse to spillerne. Men det er synsing , og jeg har ingen problemer med at andre mener noe annet.
      Jeg mener personlig at det vil være en forskjell hvis det viser seg at VIF hadde tabbet seg ut eller om VIF bevisst har fusket . Stor forskjell.

      ————–

      Jeg tror VIF hadde klart det, og kanskje med flere poeng, det er det ingen av oss som kan vite.
      Resten er jeg enig med deg i. 100%.

      100% uenig i dette med nagel/gunnarson. Det er sluttspill, heta känslor og hockey.
      Det verste jeg vet er at lagene skal håndhilse etter hver bidige kamp de spiller.
      Det beste med hele «seriefinalen» var da tater’n ga meg fingern fra benken.. DET var priceless.. Åhh så sinna han var fordi vi sang «hjem å pusse sølvet»..

   • «Det beste med hele «seriefinalen» var da tater’n ga meg fingern fra benken.. DET var priceless.. Åhh så sinna han var fordi vi sang «hjem å pusse sølvet»..»

    Utsagnet ditt sier det meste.

 18. Jeg har aldri hørt på maken til tøv. Dette er det siste eksempelet på en endeløs rekke med rot i norsk hockey. VIF har sittet rolig på gjerdet og sett på at andre klubber har fått bøter og poengtrekk for å bruke spillere som ikke er spilleberettiget, og bevisst jukset seg til både sportslige og økonomiske fordeler.

  Denne praksisen har tydeligvis pågått i flere år. Er det i det hele tatt NOEN av klubbens meritter under Kjærs ledelse som ikke er oppnådd uten regelbrudd og ulovligheter.

  Hvis det er ETT tilfelle i norsk idrettshistorie man IKKE skal ta lett på, så er det dette. Både at man vinner en rekordjevn serie på juks, og at man bringer sporten i vanry med brudd på norsk lov bør være en vekker for forbundet.

  I årevis har man vært «sjenerøse», og tatt hensyn der man burde reagerert strengt. Nå ser vi resultatet: en liga der kaoset råder, og der et lite mindretall av klubbene faktisk følger reglene. VIF´s handlinger er ulovlige, men de er først og fremst fantastisk usportslige.

  Bildene av et feirende VIF-mannskap etter seriefinalen på Jordal blir helt absurd med dette som bakteppe. Hvis VIF spiller semifinale på fredag blir jeg kvalm, man trenger bare grunnleggende kunnskap om regelverket for å forstå at VIF tapte kvartfinaleserien 4-0, og ikke har tatt poeng siden Brooks/Chouinard kom til klubben.

  • «VIF har sittet rolig på gjerdet og sett på at andre klubber har fått bøter og poengtrekk for å bruke spillere som ikke er spilleberettiget,»

   Dette er, desverre for dere, ikke det samme som å ikke ha gyldig oppholdstillatelse….. Uvitenheten lenge leve, skål!

  • man trenger bare grunnleggende kunnskap om regelverket for å forstå at VIF tapte kvartfinaleserien 4-0, og ikke har tatt poeng siden Brooks/Chouinard kom til klubben.

   FØRST så trenger man vel grunnleggende kunnskap om hvilke instanser man skal snakke til… Forbundet og UDI er ikke samme sak.
   Jeg er sjokkert over at folk kan være såpass dumme (synonym for uvitende)

   Det er ganske morsomt egentlig . Nesten hysterisk. 2014 så er folk fortsatt så innsnevret..

 19. Var det ikke et annet lag som fikk samme trøbbel for en tid tilbake. Hørte ikke noe om generøsitet da. Tror alle er best tjent med at vi stiller tæring etter næring. Utenlandske avdanke proffer trenger vi ikke i norsk idrett, slipp til ungdommer!!

  • Hvilken spiller dreide dette seg om , som ikke hadde oppholdstillatelse?
   Eller sikter du til manglende lisenssøknad fra Lørenskog 3 år på rad til forbundet.

   Forbundet og UDI/Politiet er to forskjellige etater, hvis dere ikke visste det. 🙂

 20. Hvorfor skal Vålerenga tilgis og ikke de andre ? Lørenskog ble trukket 20 poeng for ikke å holde fristen for lisenssøknad. Rosenborg Hockey ble trukket poeng som senere ble omgjort for dårlig økonomi. Disse sakene er mye mindre alvorlige enn å bryte norsk lov som VIF Hockey har gjort. Mitt forslag er at ingen utenlandske spillere får spille for VIF Hockey resten av sesongen og VIF Hockey starter på -20 poeng kommende sesong. En mild straff etter min mening. VIF har helt riktig jukset seg til GULL i serien.

  • Høres ut som «korsfest, korsfest» – hvilket jeg tror norsk ishockey ikke er tjent med. Og alle som er glad i norsk ishockey – altså alle (?) i kommentarfeltet her – er vel interessert i sporten skal komme best ut av knipen? Uansett hvem som måtte ha havnet i den, bevisst, ubevisst – eller mer eller mindre bevisst.

   • Bare et spørsmål :

    Skal dette da gjelde alle som kommer i en slik «knipe» , eller bare VIF ?
    Skal VIF få amnesti pga sine meritter ?
    Skal VIF få amnesti fordi man velger å IKKE styrke administrasjonen – lar Kjær dure på – derimot bruke pengene på spillere ?

    Her er det ikke snakk om korsfest , men likhet for loven . Man kan ikke straffe Tønsberg, Rosenborg , Storhamar , Lørenskog mm , og la VIF gå fri. Du må da se det ??

    En «gammel» ishockeyspiller fortalte meg en gang at Kjær satt på hockey-tinget og formelig ba representanter for de mindre klubbene tie stille….idet disse ikke hadde rett til meninger (gammel Hasle Løren-spiller )…

    Jeg VET hva VIF mener om VIF , og er ikke i tvil om at de mener de ikke skal straffes. Men at du mener det samme er sjokkerende.

    Men du ser jo det av innleggene. Av og til bør man vite når man har tatt feil standpunkt. En vis og modig mann snur i slike tilfeller …

    Så velkommen tilbake til oss Jarlsbo. Det er bare å snu !

    • Har disse klubbene du nevner der hatt problemer med UDI eller med FORBUNDET? Ha tunga di rett i munnen a, så blire ikke så flaut for dere.

     «Her er det ikke snakk om korsfest , men likhet for loven »

     Så hvorfor blander dere inn poengtrekk og forbundet , når det er snakk om norges lover?

     • Tenk å være så kjepphøy, når det faktisk er din klubb som står som tiltalt..

      «Klapp igjen a».

 21. Kan noe sjekke hvordan de har betalt arbeidsgiveravgift og skatt til en ( 2) personer som ikke har person eller DUF nr ? Dett er nok større » skandale » enn det ser ut som

 22. Helt seriøst, jarlsbo??
  Er det meninga en skal ta det innlegget her seriøst?

  Når det har vært snakk om økonomisk rot i andre klubber, så har VG vært på pletten med kritisk penn..
  Og når det er snakk om ganske alvorlige lovbrudd på arbeidsmiljøloven, så skal hockeyfamilien tilgi for at det har blitt gjort en feil??

  Sorry.. Tilgi så mye du vil! Hockeyfamilien ler av det her..!

  • hvorfor blander dere økonomisk rot og manglende lisenser til FORBUNDET med manglende innlevering av søknad til UDI ?!??

   «hockeyfamilien» finnes ikke i Norge og har aldri gjort det.
   Og godt er det, vi skal være rivaler, ikke venner.

   Det virker som om ingen av dere har lest ett ord av hva UDI, forbundet eller politiet har sagt om denne saken – men kun babler utifra egne teorier om et «forbund» og lovverket..

   • Nlsen , da forstår jeg det slik at du er uenig med Jarlsbo. Godt , da er vi enige ! 😉
    Jeg mener – som du – at VIF ikke skal tilgis….hvis de bevisst har fusket

    • Nei det er jeg ikke.
     Jeg mener at dette ikke har noe med noe «tilgivelse» å gjøre.

     Dette har heller ingenting med hockeyforbundet å gjøre (selv om 9 av 10 her inne tror det – noe som forsterker teorien om at hockeyfolket ikke er de skarpeste knivene.. jeg har lest 3 artikler der hockeyforbundet sier det selv, har ingen av dere gjort det eller?)

     Bevisst fusket ? Jeg kaller ikke dette fusk. Som UDI selv sier, hadde søknaden kommet som den skulle så hadde den blitt godkjent.

     Men – MEN – har Vålerenga bevisst brukt disse to spillerne, vel vitende om at de risikerte straff fra UDI og politiet, så er det helt hjernedødt. Men det er ikke tilfellet desverre…

     Kjær og Vålerenga har ikke prøvd å «lure» Politiet eller UDI (skjønner dere ikke sjøl hvor dumt det høres ut?) for å bruke Brooks og halvgode Chouinard.. Det er så morsomt så jeg er glad jeg sitter på en solid stol.

     • «Kjær og Vålerenga har ikke prøvd å «lure» Politiet eller UDI (skjønner dere ikke sjøl hvor dumt det høres ut?) for å bruke Brooks og halvgode Chouinard.. Det er så morsomt så jeg er glad jeg sitter på en solid stol.»

      Falt du av stolen nå som det har blitt avslørt at det er fusk ?
      Brooks spilte lenger enn de tre månedene VIF har skjult seg bak som unnskyldning .

      Er det ikke rart at det som hørtes så dumt ut , stemte ?

      Vær glad dere har forbundet på deres side ! Det blir redningen i denne saken….

 23. Hva om Kjär ,helt hypotetisk, hadde hatt 2 polske, eller estiske elerr fra hvilket land det måtte väre… arbeidere ansatt hos seg uten at de hadde hatt arbeidstillatelse. Hav hadde du skrevet da Jarlsbo

 24. Hvis ikke VIF har fått arbeidstillatelse for spillerne, har de vel heller ikke betalt skatt eller arbeidsgiveravgift. Og om VIF har «misforstått» i år, har de sikkert gjort det flere år. Hvor mange millioner har VIF spart på å unngå norsk lovverk som andre klubber har måtte følge? Er det ikke bedre at VG ser på dette framfor å be om amnesti for millionbedrifter?
  Dette er økonomisk doping. Det kan ikke tilgis fordi VIF har vunnet mye.

 25. Kjenner jeg blir direkte matt av det håpløse hockeyforbundet og den latterlige «enga»-favoriseringa ifra riksdekkende medier.
  Hvorfor i helvete skal jeg gidde å bruke 2000+++ kr på sesongkort, eller i det hele tatt bruke fritiden min, på å gå på kamp når det ikke finnes likhet for loven?

  Håper Lørenskog, Storhamar, Tønsberg og Rosenborg sitter på gjerdet å følger spent med på hva forbundet foretar seg, og jeg tørr vedde på at det kommer til å være en straff som ikke er på lik linje med lovbruddet!

  • what goes around comes around, sies det.
   likhet for loven? hvilken lov? norges lover?

   FORBUNDET foretar seg ingenting!! NÅR ER DET DERE SKAL SKJØNNE DETTE!??!?!
   Det handler om UDI og politiet, NORGES HOCKEYFORBUND har ikke noe de skulle sagt. Dette handler om arbeidsgiver/taker.
   Jeg er sjokkert over at så mange av dere FORTSATT ikke har skjønt dette.

   • Du er jo faktisk så neandertaler som jeg fikk inntrykk av i utgangspunktet.
    Tipper du hever nivået i den berømte «klanen».

    • Jeg har lest alle kommentarene dine Chris, men du klarer aldri å svare folk på det de spør om..
     Hva med å komme med noe konstruktivt istedet for å bare trolle?

     Du mener jo ærlig og oppriktig at dette har noe med forbundet å gjøre, selv om både FORBUNDET , politiet og UDI sitter at dette er en sak mellom, gjett hvem : U D I og VÅLERENGA.

     Ikke «norges ishockeyforbund» som du og dine messer om.
     At du ikke tåler å høre det, er jo bare enda mer patetisk.

     Du får ringe Haukeland og spørre sjøl.. Si at «en tulling på internett sier at dere ikke har noe dere skulle sagt… »

     Men bra jobba,. jeg er faktisk neandertaler fordi jeg skjønner/har lest/har fått med meg – at dette er en sak mellom VIF og UDI…

     Ja gud hjelpes. God bedring, Chris. Ser ut som om du trenger det:)

     • «du klarer aldri å svare folk på det de spør om» sier du.
      Den eneste som har spurt meg om noe er deg. Hva jeg syntes om din argumentasjonsteknikk her, og holdning i denne saken tror jeg vi begge er klar over.

      Oppgulp på sitt beste alt i sammen!

      Ellers, et generelt tips: Du vet at du ikke trenger svare ALLE innleggene her for å få fram «poenget» ditt?

     • Poenget mitt? det er ikke mitt poeng. Det er fakta. Noe du ikke skjønner. Men du får fortsette i din egen boble å tro at dette handler om hockeyforbundet ditt..
      så får du grine til politiet over manglende innsats, hehe… utrolig fascinerende å lese det du skriver Chris.
      Men du klarer jo ikke å svare meg heller for den saks skyld.

      «argumentasjonsteknikk» ?
      å legge frem det åpenbare? At UDI og hockeyforbundet ikke er samme bedrift?
      At dette er en sak for nevnte UDI og ikke forbundet?

      Ja jøss. litt av en teknikk. Det er jo egentlig bare det faktum at du tviholder på teorien din om at det er hockeyforbundet som er øverste instans her, selv om de både er bak UDI og Politiet. Men dette er som å diskutere med en vegg.

      NRK har to artikler, Aftenposten har én, om uttalelsene fra både Hockeyforbundet og UDI… kanskje du bør lese de før du gulper opp noe mer om «straff» , «juks» og – det dummeste av alt – «poengtrekk og misting av medaljen»..

      Dette er som mastercardreklamen. priceless.

 26. VIF har benyttet spillere uten arbeidstillatelse. Hva skjer med arbeidsgivere i det sivile som opptrer slik?
  Skal man være overbærende med en klubb som bryter norsk lov,fordi de «ikke vet bedre»? Er det liksom unnskyldningen?
  Likhet for loven,er et grunnleggende prinsipp i et demokrati. Det må også gjelde i hockeyfamilien,samme hvor liten den er,og uansett hvor koselig Øystein J. mener vi skal ha det. Hvor koselig blir det hvis vi skal være overbærende med brudd på norsk lov,da,Øystein?
  Kan en politimann rane en bank,for så og kreve overbærenhet fra sine kollegaer,med argumentet «vi er jo så få ansatte på kammeret»?
  Dårlig sammenligning,sier du?
  Javel,men prinsippet likhet for loven gjelder likefullt. Overalt!

 27. Hei, vi som har fulg med mange år kan ikke glemme de tabber som Kjær står bak,
  politi anmeldelse fra Espen Knutsen mot Kjær for penge unndragelse i forbindelse med Harald Askautrud saken, den ble mye omtalt i media men ikke alt kom vel frem der
  Utrolig mange år med å berike seg selv på og på en kynisk måte drive en klubb på andre sin regning, skatte krav, mva krav og enorm gjeld,

  Nei, nå må det snart være nok, håper man bytter ut de svake lederne i Norsk hockey og får inn proffe folk, det løfter sporten som vi alle elsker og skaper troverdig produkt, dette er sikkert også media klar over

 28. De som det bør slåes Ring rundt er i såfall spillerne,det er jo de som blir skadelidende av udugelige idrettsledere som ikke kan jobben sin.Skal man drive en profesjonell klubb bør ihvertfall de som styrer den klare jobben sin og det er i såfall de og klubben som da bør få straffen.
  Syns også at forbundet ved Haukeland fraskriver seg en del av ansvaret her ved å uttale at det er klubbene selv som bestemmer lovene reglene angående utdelese av ITC kort.Hvorfor bør ikke klubbene ha alle papirene klare i forkant for så å fremvise disse til NIHF før kortet utleveres og spiller er spillerklar

 29. Storm i vannglass……

  La Vålerenga ta straffen fra UDI, og lag et reglement i ishockeyforbundet for fremtiden.
  Straff Vålerenga hardt ved en evt gjentagelse av forseelsen, som det som er gjort med Lørenskog.

  Uten Vålerenga i norsk hockey, ville det ikke vært noen å hate for Stavanger, Lørenskog og de andre lagene. I tillegg hadde det vært et kjipt produkt, da det bare hadde vært venner og familie på tribunen…..

 30. Fullstendig enig med Jarlsbo. Et viktig tillegspoeng er at UDI bekrefter at arbeidstillatelse ville blitt gitt hadde det blitt søkt. Nå straffes VIF ved at Brooks er ute !

  • Totalt uvesentlig poeng. Man kan ikke kalle seg lege fordi man i teorien kunne tatt medisinstudiet og sannsynligvis ville bestått. Enten har man bestått eller ikke.

   • Herrejesus.. Det han sier viser jo at dette er en liten papirglipp kontra «OVERLAGT JUKS» som dere troll spyr ut…
    Når tilogmed UDI sier, på NRK NYHETENE, at regelverket kan se litt rotete ut, så bør vel tilogmed de ivrigste haterne roe seg ned?

 31. Når også Jarlsbo bagatelliserer dette så viser det vel problemene norsk hockey sliter med.
  Har ingenting med pro eller anti vif å gjøre detta.

 32. Her var det utrolig mye fascinerende og idiotiske innlegg…

  Man skulle nesten tro at Vålerenga ikke hadde klart å tatt ett eneste poeng uten Brooks -eller Chouinard som hadde HELE 18 poeng på 19 kamper!!! WOW! For en STJERNE!

  Heregud så smålige dere er . Ikke kan dere regelverket heller, da 8 av 10 her inne babler om «forbundet» og poengtrekk..
  Dette handler ikke om GET-ligaen, NIHF eller noen andre enn UDI og Politiet.
  VIF er en bedrift på samme måte som Platekompaniet. hadde platekompaniet brukt en ansatt uten oppholdstillatelse så hadde det blitt politianmeldelse.
  Eller skulle bedriften kompensert alle som kjøpte et produkt av denne illegale ansatte?

  «Jukset seg til seriegull»…. Her er det gitt, 100%, at ingen hadde klart å produsere disse 40-50 poengene Brooks og Chouinard skaffet. Hadde ikke de to spilt så hadde f.eks Ask og Olden fått mer istid. Det kunne fort blitt mer enn 50 poeng.

  Oilersfansen nevner ikke med ett ord seieren de fikk i Stjernehallen med et mål som aldri skulle vært godkjent..

  Da sier dere «skyld på dommerne som ikke ser!!»
  Og i denne sammenhengen sier vi «skyld på UDI for rotet og paragrafene ingen skjønner».

  Men det mest fascinerende er de av dere som sier VIF jukset seg til seriegull.. Akkurat som om de har visst om dette, men prøvd å holde det i skjul sålenge de klarer.. For en fantastisk tanke.. Rett og slett fascinerende at noen klarer å ha en så kort kobling mellom øra.

  «Likhet for loven!» Hvilken lov snakker dere om? Norges lover? der er det ikke likhet for fem flate øre fra før av.
  Snakker dere om «lovene» til Hockeyforbundet? Da er det på jordet, iogmed at dette ikke har noe med forbundet å gjøre.

  • Enig med Nilsen!

   Det var en nisse som pratet om økonomisk doping etc…..

   Det er det vel Stavanger i hovedsak som i såfall har drevet med, ved å ha hatt en rik onkel som ukritisk har pøst inn kroner over en tiårs periode.

   • Økonomisk doping = bruke penger man ikke har.
    Oilers har hatt de pengene man har brukt. Eieren har garantert for driften.
    Ingen risiko, eieren valgte å investere i et produkt som ville gi avkastning på sikt. Eieren fikk rett….

    Klarer du å se forskjellen på å investere i noe man har tro på , og økonomisk doping ?

   • Er nok bare en Nilsen her..
    Hva mener du? kanskje jeg har trykket på feil «svar» knapp. Ser lenger opp at det later til at jeg har svart deg, selv om jeg trykket SVAR til Chris.

  • Så sinnsykt bra at du har fasit på alt, så da slipper vi å diskutere mer!
   Du er jo tross alt vant med 50 år med særbehandling på Jordal…

   • Nei jeg har ikke fasit på alt Chris. Men jeg vet hva jeg snakker om her, UDI og HOCKEYFORBUNDET har ikke noe med hverandre å gjøre.
    Dette er en sak, for tiende gang, mellom VIF og UDI.
    Hva er det du ikke skjønner med det, kan du kanskje prøve å svare normalt på dette spørsmålet?

    Du mener jo oppriktig at dette er på forbundets tallerken, selv om de uttaler at dette er mellom VIF og UDI.

    Men kanskje du ikke vil skjønne det før f.eks Nagel sier det til deg?
    Noen vil bare ikke skjønne ting, fordi det blir fortalt av noen man misliker. og hva kaller man det?

    • Si det en gang til da, så kanskje dere fortjener å slippe straff!

     Skal skrive det en gang til for deg jeg, i tilfelle noen gikk glipp av det: «UDI og HOCKEYFORBUNDET har ikke noe med hverandre å gjøre.»

     Skinnhellige «enga»! Haha! Ler meg ihjel!

     • Skinnhellig ? Sett enda et nytt ord du ikke vet hva betyr?
      Såklart har VIF, i likhet med absolutt alle andre hockeyklubber i Norge, sine svin på skogen. Hva er problemet?
      Hele argumentasjonen og diskusjonen dreier seg om at dere tror dette omhandler hockeyforbundet – selv om de har sagt det selv at det ikke er tilfellet.. Jeg skjønner liksom ikke mer hvor klart det må være, for at du og dere skal skjønne det?

      Må Moses gjennoppstå og si det?
      Eller må sjefen for UDI si det? Eller hva med sjefen for Hockeyforbundet .- som har sagt det alt?

      100% av kommentarene dine går ut på å kalle andres innlegg for pisspreik, sjøl om du ikke klarer å komme med ett eneste argument for det du mener, som tydeligvis er at Vålerenga skal få poengtrekk og miste gullet..

      Vi kan si det sånn, hvis POLITIET og UDI «dømmer» vålerenga i en rettsak til å miste gullet og bli fratatt poeng, DA gir jeg meg. Men det er jo ikke tilfellet, hehe…
      Og mens dette skjer, så holder hockeyforbundet på med lisensen til Lørenskog….

  • Når nilsen mener at man uten de to ulovlige spillerne kunne produsert MER poeng…. så vidner det om fantastisk hockey-innsikt !

   Da forstår jeg ikke poenget med å hente inn spillerne. Tror VIF skal være glad for at Nilsen ikke supplerer Kjær i administrasjonen !

   • Wow.. er det mulig….

    Til sammenligning: Når NHL klubber drafter en 17 åring som er på #1 over rangeringen, er det da gitt – automatisk – at denne spilleren blir en stjerne i ligaen noen år senere ? absolutt ikke.

    Det er et sjansespill. Hvor mange utlendinger har ikke kommet til norske klubber for å bli sendt hjem etterpå pga for dårlige ferdigheter/holdninger?
    Stjernen har hatt en del, bare for å nevne ett eksempel.

    Og når noen forsvinner, så stepper andre opp. Som ved skader på nøkkelspillere eller når man bruker 2.keeperen.

    Så såklart kunne Vålerenga plukket like mange, om ikke flere, poeng uten disse? hvem vet? Tydeligvis kommentariatet her inne, som med all sikkerhet kan melde at uten Chouinard og Brooks så hadde Vålerenga vært langt bak..

    Og sistemann jeg leste om som hadde slike evner, var Nostradamus.

    Utrolig mange som kommenterer her som ikke tenker igjennom hva de skriver..

 33. «Oilersfansen nevner ikke med ett ord seieren de fikk i Stjernehallen med et mål som aldri skulle vært godkjent..»

  Nei Nei nei NEI. Prøv å diskuter saken her. Det de fleste har fått med seg utenom deg er at vi snakker om et lovbrudd begått av en klubb. Ikke riktige eller feilaktige dommeravgjørelser de siste 40 åra.

  • Ah ! ENDELIG: Du skriver det selv : LOVBRUDD

   Ikke regelbrudd.

   Norges lover er ikke det samme som hockeyforbundets regler. Bra!

   og da er det politiet, som håndhever lovene, som gjelder.
   Ikke forbundet, som håndhever reglene.

   Fascinerende at så få skjønner dette…

   • Ja, det ser ut som det er UDI/Politiet som eventuelt vil måtte straffe klubben. Helt greit at dette blir presisert. Men syns ikke dette endrer noe i forhold til selve kjerneproblemstillingen: VIF har hatt sportslige fordeler ved å benytte disse spillerne. Hvor stor den fordelen har vært er vanskelig å måle, ettersom vi ikke vet hvor lang tid søknadsprosessen hos UDI ville vært.

    • Wow, endelig en som har skjønt det, ikke dårlig Arne:)

     Hvor stor den fordelen har vært er vanskelig å måle, ettersom vi ikke vet hvor lang tid søknadsprosessen hos UDI ville vært.

     Helt riktig, et annet aspekt er følgende: Hvem vet om ikke noen andre på VIF hadde steppa opp og produsert? når to forsvinner og man ikke får inn flere, så øker istiden betraktelig for de som er der. Hadde Olden og Ask fått 5-6 min mer hver kamp , hvem vet hvor mye poeng de kunne laget.
     Eller hvis de hadde fått avslag (som ikke hadde vært tilfelle) : da kunne VIF hentet to andre. Hvem vet, kanskje de hadde produsert 86 poeng istedet for 46 ?

     Men synserne, kommentariatet her inne, de VET.
     De VET også at Vålerenga og Kjær har gjort dette med «vilje»..
     De har med «vilje» gått bak ryggen til Chouinard og Brooks og gitt uttrykk for at alt er greit.. Det er en teori som er så vill så man må bare le.

     • Den ville teorien viste seg altså å stemme. Hva nå ?
      Jukset er bevist….det er gjort med vitende og vilje. VIF har planlagt dette, sannsynligvis satt det i system.

      Fremdeles ok ?

 34. I steden for at Jan Tore Kjær står frem å gliser og ler av dette, burde han ha reist ut i garderoben til Frisk å sagt unskjyld.Men nei, det har han ikke baller til.

 35. Vil bare si:
  Straff Vålerenga fordi de har gjort lignende sprell før.
  Hadde det vært en annen klubb så har dommen vært falt for lenge siden…

  Hippos rule!!!

  • Følger du ikke med? UDI har jo sagt nå, og hvor mange ganger må vi presisere det, at de skal vurdere om de skal ta ut tiltale…
   Jeg kan ikke skjønne hvordan du kan si at «hadde det gjeldt andre klubber».
   Du er ikke synsk.

   Og hadde det «gjeldt andre klubber» så hadde fortsatt prosessen dreid seg om UDI og Politiet, ikke hockeyforbundet (selv om det forbauser meg ikke for ett sekund om enkelte av dere her inne tror det også….)

   • Jeg har f**n ikke sagt at jeg er synsk..!
    Men jeg ber om at Vålerenga får straff på lik linje som andre. Det har skjedd før at Kjær har klart å «snakke» seg utav div blemmer…
    Hadde det vært en annen klubb så hadde dommen vært satt allerede. Det virker som om Vålerenga har noen gode hjelpere i forbundet..

    God jul til deg Nilsen. Ta deg en bolle 🙂

 36. Sitat Jarlsbo; «En klubbleder eller trener eller materialforvalter eller fysioterapeut vil før eller senere gå på en smell i møtet med lovverk og skjemaer, der han kommer løpende fra sin sivile jobb til et slitent klubb og treningsanlegg – i det offentlige ansatte går hjem for dagen.»
  Er dette realiteten i Vålerenga? Som altså søker om å spille i verdens nest største liga?
  Og så kommer neste gullkorn, sitat Jarlsbo;
  «Stavanger i oljebyen var i en lang periode hundre prosent avhengig av årlige private bidrag på rundt fem millioner kroner for å bli det klubben er nå: et mønsterbruk med moderne inntektsbringende arena, nærmere hundre millioner i omsetning og en administrasjon til å skyfle unna daglig forefallende arbeid og oppgaver.
  I motsetning til klubbene som ikke har samme forutsetninger.
  Det vil si alle de andre ni i toppserien.»
  Er dette virkelig et argument for å (siste sitat Jarlsbo); «slå ring rundt Norges mestvinnende klubb og sjenerøst tilgi feilskjæret.»????
  Vel Jarlsbo, innlegget var overraskende amatørmessig, men likevel et naivt og sjarmerende forsøk på å hjelpe klubben i ditt hjerte. Ingenting i veien med det, men bær Vålerenga skjerfet med stolthet som supporter og slutt som journalist..:)

 37. Lørenskogs adminsistrative blummert om lisens, blir jo en fillesak i dette. De var vel kvalifisert til å spille i Get ligaen ,men mistet hele 20 poeng.
  Hva med Donatibrødrene? Alle utlendingene som Vif har tatt in har toppet laget og levert godt.
  I lys av Lørenskog og de andre klubbene som har vert i negativt lys rundt administrasjon så er dette mer alvorlig. . Hadde andre klubber fått bedre resultat med mindre toppet Vif, så ville sponsor midler også sittet løsere for klubber. Det handler om vekst for de andre klubbene som virkelig sliter med å henge med pga økonomi. Blir spennende å se hva forbundet gjør i denne saken. Folk fra flere klubber vil måle dette opp mot hverandre. Dette er en Veldig uheldig sak! Jeg er har god tro på at Vif ikke har spekulert i dette. liker laget og klubben selv om jeg er Oilers entusiast. Mitt moto er vekst for hele hockey norge. Kjøreregler gjelder på veien, man kan ikke si at jeg ikke så på speedometeret når man har kjørt for fort.. Her må mer en noen gang forbundet handle rettferdig ovenfor hele hockey familien.

  Fra myndighetenes side er det en svakhet at det ikke er en kobling mellom skattekort og arbeids tillatelse. Vi lever i en tid uten vakter på grensene, og det er veldig mye arbeidskraft som passerer grensene. Det er av stor viktighet at det er orden rundt slike saker. 🙂

 38. President i Norges Ishockeyforbund, Nils Gerhard Nilsen uttaler : «Men jeg tror faktisk på dem når de sier at de ikke har gjort dette mot bedre viten.»

  Han har bedt Oslo-klubben om en redegjørelse. VIDERE SIER HAN :

  – Foreløpig har vi kun fått en kort redegjørelse på e-post, men det sto ikke stort mer enn det de skrev i pressemeldingen de sendte ut.

  Mao har han IKKE fått mye info , men som øverste leder i hockey-Norge TROR han på VIF , FØR forklaringen foreligger !!

  Slik er ståa i norsk hockey mr. Jarlsbo , VIF trenger ikke tilgivelse fra massen , de får den av forbundet. ….nesten før forklaringen er gitt.
  Kjær skal skrive mye dumt for å få hockeyforbundet mot seg….selv i en slik alvorlig sak som denne.

 39. Brooks kom til VIF i begynnelsen /midten av desember. Han ville/har uansett gått over 3-månedersregelen hvis VIF ikke hadde blitt tatt !

  Dermed er det «bevist» at dette er bevisst fusk. noe jeg hadde mistanke om var tilfelle. Ledelsens noe frynsete moral /oppførsel har indikert at så ikke var utenkelig. Nå ble det bevist
  ! Nå gjenstår det å se om Kjær har sørget for at det økonomiske er i orden , noe skattemyndighetene avviser er mulig så lenge man ikke har fått tildelt et «nød-personnr» ( noe man ikke får før man har gyldig arbeidstillatelse )

  Fremdeles tilgi Jarlsbo ?

 40. Utrolig nok så lever denne bloggen fortsatt, trodde VG ville gå ut å beklage at en av deres ansatte synes det er OK å bryte norsk lov.

 41. Ole Nylende :

  Tvert imot , VG slo det opp på førstesiden her på nettet.

  Stig Nilsson i Aftenbladet har imøtegått Jarlsbo så det holder . Bortsett fra Klanen , Jarlsbo og Hockeyforbundet , tror jeg de fleste ser på dette som er stor skandale.
  Særlig når det nå viser seg at dette er bevisst fusk , som jeg har bevist med lenkene over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *