Spikret til fiasko-veggen

Tenk deg fotballpresident Yngve Hallen i ren frustrasjon banne på direkten fra TV-studioet under en VM-kamp (med Norge).

Utenkelig, selvsagt.

Men det var det Christer Englund gjorde da han av TV 4s ekspertkjendiskommentator Niklas Wikegård ble spikret til veggen for billett og publikumsfiaskoen i Globen.

Men først: Lars Volden (19), 3. keeper i finske Espoo Blues, inn i stedet for Lars Haugen (25) i Norges mål mot Malkin og Russland nå i ettermiddag, søndag.

Hvorfor? Haugen kunne kanskje tatt ett mot Sverige, men reddet tross alt 41 skudd og var stort sett strålende.

Svar (mitt): Haugen vil kanskje være litt for høy på adrenalin mot russerne, som han tross alt mest av alt bør vise seg fram mot for å få fast jobb i Dinamo Minsk i KHL neste sesong.

Roy Johansen mener kanskje (helt sikkert) at det er viktigere at Haugen er klar mot Tsjekkia mandag klokken 16.15, enn at han redder en del mot Russland – og Norge likevel taper med fem mål. Det er mot Tsjekkia sjansen til poeng i en av de tre første kampene i VM ligger (et delmål for hockeygutta).

Og etter Tsjekkia er det Italia onsdag. En må vinne kamp, og da må Haugen stå.

Hvis ikke Volden er helt strålende nå, da.

Han har talentet. Men mangler selvsagt erfaringen. Håper den ikke blir av det brutale slaget mot Russland; Malkin, Datsjuk, Nikulin, Kuznetsov….jeg sier ikke mer.

 

Men tar opp Wikegård-tråden: Visepresidenten i det svenske hockeyforbundet, Peter Forsberg (ikke den ordentlige Foppa) sa dagen før Sverige-Norge at han var helt sikker på at åpningskampen ville bli utsolgt.

Hellig overbevist som bare en pamp kan være, på syltynt grunnlag. 7000 billetter var solgt. Det kom 7770 etter at publikumstallet under kampen først ble oppgitt til 5000 et eller annet.

Globen tar 13 500.

Prisene fikk skylden for fiaskoen, og at den norske nasjonalsangen hørtes bedre – fra publikum – enn den svenske (det sved jo aller mest for svenskene, som liksom er best i verden på alt som har med ishockey å gjøre, og synes norsk ishockey er larvigt, nå’t skit – eller vad faen, som både Wikegård og den svenske hockeypresidenten Englund utbrøt i TV 4 studioet dagen etter, under Sverige-Tsjekkia: 10 000 tilskuere, og da var det plutselig VM-fest igjen!!!??).

En billett Sverige-Norge kostet opp mot 1495 svenske kroner.

Barcelona på Nou Camp 1 056 ifølge Aftonbladet.

Christer Englund kom til TV 4 studio i den tro at han dagen etter, da prisen var satt ned med 75 prosent, ville få tildelt et mikrofonstativ. Han fikk en slegge i hodet. Av Niklas Wikegård, tidligere Elitserietrener og nå i mange år ekspertkommentator i en rekke kanaler. Denne gangen i VM-rettighetshaver TV 4s studio, på samme lag som blant en haug andre hockeykjendiser, Leif Boork.

Du kan finne klippet av utskjellingen, der Wikegård spikrer Christer Englund til veggen på YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=08WTv0VpKXg

 

Kona mi visste ikke en gang at det er VM, dere burde rulles i tjære og fjær og byttes ut alle mann.

Sa Wikegård til Englund, som forsvarte (?) seg med at ”vi har brukt 10-15 millioner på markedsføring” (et årsbudsjett for en norsk toppklubb i ishockey, to ganger budsjettet til Norges landslag).

 

Wikegård blir av mange andre svenske hockeyeksperter karakterisert som klovn. Men når sant skal sies, er han i stand til det (å si det som sant er):

# Det er folkets landslag (Tre Kronor) og det er ingen folk her.

# Man får ikke en andreserve når man har mislyktes så kapitalt.

Og så videre, og så videre.

Christer Englund så ut som en liten skolpojke.

Det kan han godt gjøre, fordi VM i Globen – i motsetning til i Helsinki – er en gedigen publikumsfiasko. Noen mener det var flere folk på Sveriges trening søndag formiddag enn kampen Sverige-Norge fredag, og på alle kokoskampene – Danmark-Italia (3-3 ordinær tid, sudden death nå, Danmark lå under 0-2;undervurdering) for eksempel – er det null og niks folk på tribunen, bortsett fra dem som TV-kamerafolka finner etter en stund.

Sånn kan det gå når man blir litt for høy på seg selv (les svenske hockeyledere).

Norge-Russland om et par timer:

Ole-Kristian Tollefsen, @OKT55 på Twitter: Lagmaskin-Indvidualitet. Kautokeino-Sibir. NSB-Trans Siberian. Blondiner-Brunetter. Wait and see #hockeyfeber

Er ikke så sikker på hashtag’n, men det andre er i nærheten av spikeren på huet.

Lars Erik Spets mener han vil ha noe å hente mot Malkin, fordi han har like mange målpoeng i norske Getligaen som Malkin i NHL – har mål. Spets: Jeg stor fordel av stor bane.

Da jeg så Malkin mot Latvia, fikk jeg det klare inntrykk av at han hadde fordel av stor bane. I alle fall etter cirka 20 minutter innkjøring.

Den som lever får se.