Ai, ai – hockeykrig i sandkassen

 

Svein-Erik Edvartsen er ansatt i Lørenskog for å rydde opp i klubbens skakkjørte administrasjon. Han har begynt jobben med å true sin egen krets med det han kaller sitt juridiske stjernegalleri på grunn av en avgift på tre tusenlapper.

For noen dager siden fikk jeg tak i en en redegjørelse fra Akershus ishockeykrets. Leder Lise K. Torgersen forklarte hvorfor den hadde besluttet å legge ned sin virksomhet for de beste ungdommene i kretsen. De såkalte kretslagene.

l-ren0620-copy-jpgl--100Årsaken var en aktivitetsavgift. Kretsen hadde – med støtte hos Norges idrettsforbund skulle det vise seg – avkrevd klubbene for den i en årrekke. Men nå protesterte Lørenskogs administrerende direktør Svein-Erik Edvartsen – ansatt i sommer for å rydde om i administrasjonen som rotet bort 20 poeng for klubben foran denne sesongen – på prinsipielt grunnlag.

Brevet og den videre føljetongen ble liggende urørt, det vil si ikke omtalt, her hos hockeybloggen.vg.no.

Inntil en annen blogger, som jeg ikke kjenner (tror jeg), brakte den til offentlighet onsdag.

Smooth Operator, @Ramlos på Twitter, er etter hvert i sin blogg ikke særlig «smooth» i omtalen av fotballens toppdommer Svein-Erik Edvartsen, når det gjelder Edvartsens virke som ishockeyleder i Norge.

http://ramlos.blogspot.no/2013/10/v-for-vendetta-v-for-vinner.html?spref=tw

Et bitte lite utdrag:

«Hvis en høyt gasjert adm. direktør har tid og anledning til å bruke så mye tid og energi på det jeg vil beskrive som en fillesak, da har de etter min mening gode dager i administrasjonen. Det sier jeg til tross for at de hevder at dette var en viktig prinsippsak. Jeg tror det var noe helt annet.»

For egen del, tenkte jeg som så – som grunnlag for å ta saken videre her: Hvis Svein-Erik Edvartsen og Lørenskogs prinsipprytteri og smålighet (i denne saken) er representativt for lederskapet i norsk klubbishockey, og dermed norsk ishockey generelt – ja, så huttetu.

(Dette mens skattedirektøren jakter på svakheter i regnskapsføringen og NRK forteller at klubbene betaler dommerne cash kontant (hvilket jeg ikke synes er en særlig stor sak))

Da er det ikke rart at hallene blir mer og mer slitne og publikum er det samme; traverne som har innfunnet seg med dårlige kår, sure vafler og parkeringsproblemer. Med ett unntak, Stavanger, som alle liksom prøver å ta etter – men ennå ikke har maktet å ta etter.

Fordi klubbens øverste administrative ledelse er for opptatt med kjekling og slarv og saker de strengt tatt burde heve seg over og fagområder de ikke har noe med å gjøre?

(I parentes bemerket, syntes jeg det virket rart at Lørenskogs administrerende direktør i forbindelse med klubbens seier i spilleforlengelsen sist lørdag tok æren – i form av påstått handlekraft – for at hjemmelaget vendte kampen, og at han som toppleder i Storhamar forrige sesong også mente han burde ha litt av æren for Hamar-klubbens framgang – i bloggen «Edvartsen mener»:

http://www.lik.no/elite/nyheter/for-et-fyrverkeri

 

Jeg mistenker at svaret er ja på spørsmålet over denne parentesen.

Av henvendelser i ulike sosiale medier og kommentarfeltene i nevnte blogg, virker det imidlertid som om dette publikum, som tar til takke med kummerlige kår, begynner å bli lei. Og da, når sliteren og vaffelselgeren – frivilligheten som Høyre/Frp vil legge enda mer av idrettsdriftsbyrden på – gir uttrykk for at «nok er nok», bør Edvartsen og hans likesinnede telle til ti og si til seg selv: Uten dem, blir det heller ikke så mye igjen til meg. Hverken når det gjelder oppmerksomhet eller smør på brødet.

TILFELDIGE NOTATER:

zucca-vegas08-jpgupu-234# Pat Leonard i New York Daily News, som følger New York Rangers i så å si alle kamper, svarer en nordmann som lurer på Twitter – spm: Hvordan har Zucca «tatt» den nye måten å spille på under Alain Vigneault? Svar fra Leonard: Bra første kamp (tap 1-4 Coyotes), ineffektiv i de to siste (seier Losa Angeles, stortap 2-9 San Jose Sharks).

Ny bortekamp for NYR vs Anaheim Ducks natt til fredag.

# Marius Holtet er tilbake etter tre og en halv ukes fravær på grunn av hjernerystelse – mot Modo kommende lørdag. Les sak på VGNett/ishockey.

# Andreas Martinsen og Ken André Olimb scoret to hver da Düsseldorf slo Köln 4-2. Olimb to mål/5 pasninger på åtte kamper, Martinsen 2/2 på like mange kamper. Düsseldorf i bunn av DEL-tabellen (14 lag) med to seirer på åtte kamper og syv poeng – 14 mål (1/3 fra klubbens to norske spillere mao). Nye kamper i morgen og søndag.

# Ville bare nevne det fordi «norske målscorere» i utenlandske ligaer – Sverige, Russland, Tyskland, USA/Canada  – ikke er alt for mange i sesongens innledning.

# Tips foran kveldens serierunde: Stavanger-Sparta 5-1, Stjernen-Rosenborg 3-2, Storhamar-Tønsberg 7-1, Lillehammer-Lørenskog 4-3, Frisk-Vålerenga 2-4 (forbehold: veldig usikker på Stjernen og Vålerenga i Askerhallen).