Zuccarello – hakkekylling i New York

 

Mats Zuccarello (26) spiller for NHLs dårligste lag og får kjenne på den sure smaken av å være hakkekylling i den kravstore hjembyen The Big Apple.

181764050-jpgedmonto-384New York Rangers har spilt fire kamper. En seier. Tre tap. 6-20 i målforskjell.  3-16 ved likt antall spillere på isen. 15 baklengsmål totalt de to siste kampene. Verre kan det knapt bli. Ekspertenes dom er nådeløs.

– Rangers spiller som et lag som prøver å få treneren sparket, ikke som et lag som nettopp har fått ny trener, skriver New York Posts mangeårige New York Rangers-kommentator Larry Brooks.

Han falt i unåde hos klubbens sparkede trener, John Tortorella, men har åpenbart ikke til hensikt å komme på godfot med den ferske erstatteren Alain Vigneault. «Plan?», spør Brooks etter 0-6 mot Anaheim Ducks natt til i går – og gir selv svaret: «Planen liknet en amøbes.»

– Akkurat nå er Rangers et dårlig, veldig dårlig, ishockeylag, skriver New York Daily News hockeykommentator Pat Leonard.

Hvis du går inn på NHL.com kan du se dette på videoklippene:

# Rangers er katastrofalt svakt defensivt og rundt eget mål.

# Rangers er uten trøkk mot mål i motstanderens sone.

Larry Brooks fortsetter sin tirade: – Det er feil å si at Rangers gikk fra vondt til verre fra San Jose (2-9) til Anaheim (0-6), fordi laget i det minste prøvde mot (Anaheim) Ducks etter å ha overgitt seg mot (San Jose) Sharks.

– Markeringene defensivt i egen sone var like forferdelige som da de forsvarte seg ved motstanderens spillevendinger. De kunne ikke ta ut en motspiller, de fikk ikke tak i pucken – og de fikk ikke ut pucken av egen sone.

Han konkluderer – nå – med at Rangers er på vei til å kunne velge som nummer én i neste sommers draft. Det vil si at han tror Zuccarello & co ender helt sist – av 30 lag – etter 82 grunnseriekamper. – Det er i alle fall kursen det er på nå, mener Brooks – som er så svær i kjeften som en kommentator må være i New York City for å bli hørt (eller lest).

Pat Leonard hevder at Alain Vigneault kommer til å hente senter J.T Miller (20) og venstreving Chris Kreider (22) fra AHL-laget i Connecticut Whale til neste kamp mot St. Lous Blues natt til søndag norsk tid.

62180becca4d4a1b9f1d-561Superstjernen Rick Nash er ute med hjernerystelse, superkeeper Henrik Lundqvist, som tjener 45 millioner i året og antakelig vil ha ti millioner til for å forlenge kontrakten, er ute å sykle. Svensken, vanligvis kalt «The King», har sluppet inn 4,31 mål i snitt. Redningsprosenten hans er 87,9. Det gir ham 40. plass i statistikken over keeperne som har spilt så langt.

Norges eneste NHL-spiller får god omtale i forbindelse med 3-1 seieren over Los Angeles Kings (da LA-keeper Quick sto for en historisk blemme som førte til Rangers 3-1): Han er kommet tilbake til NHL for å bli.

Han blir ikke nevnt i analysene av New York Rangers misere. Zuccarello har spilt fra nesten 20 minutter mot San Jose Sharks (2-9) til bunnoteringen 15,45 minutter mot Anaheim (0-6). Etter cirka 70 minutter spilletid står han oppført med null mål og null målgivende pasninger.

Rangers har scoret halvannet mål i snitt per kamp. Zuccarello alene kan ikke bebreides for å ha vært ineffektiv. Han har spilt «greit». Han må likevel ta innover seg Henrik Lundqvists uttalelser etter det siste nederlaget.

– Det vi må forbedre mest, er evnen til å ta vare på pucken, sier keeperen – som gjerne har vært matchvinner oftere enn spillerne som er betalt for å score mål.

Mats Zuccarellos styrke er «å ta vare på pucken», og den nye treneren legger til rette for det med sin mer åpne spilleplan. I motsetning til forgjengerens defensive og destruktive. Problemet for Zuccarello er imidlertid at medspillerne er de samme gamle, som vet mer om hvordan de skal vinne uten å ha pucken – enn med.

Det vil endre seg, hvis klubbens enerådende og egenrådige general manager Glen Sather gir trener Vigneault den tiden han trenger. Den har – åpenbart – vært i minste laget. Først en superkort treningsleir med blant annet fire kamper på fem dager med 39 spillere, hvor av 16 skulle vrakes før seriestart.

Deretter sesongåpningen med ni bortekamper på rad fordi hjemmebanen Madison Square Garden på Manhattan er inne i siste runde av en oppussing til fem milliarder.

Bortekamp nummer fem på ti dager lørdag, mot St Louis Blues som har vunnet tre hjemmekamper på rad med total målforskjell 14-4.

Deretter venter tre treningsøkter i Rangers treningsanlegg utenfor New York, før bortekampen onsdag mot Alexander Ovetsjkins Washington Capitals: Ikke så mye bedre enn Rangers (en seier/tre tap).

Rangers har sin første kamp hjemme på Broadway om 16 dager. Det spørs om fansen mottar Zuccarello & co med søt musikk.