Zucca må få mer spilletid

(Los Angeles Kings-New York Rangers 3-2 etter spilleforlengelse) Mats Zuccarello (26) var nærmest, men kunne lite gjøre da den første finalekampens siste skudd (bildet) føk inn i nettaket bak Henrik Lundqvist i New York Rangers’ mål.
hockey14-jpglos-ange-662Det virket umiddelbart veldig urettferdig.
Henrik Lundqvist reddet 40 skudd og var så god som han må være for at New York Rangers skal ha en sjanse til å vinne sin første Stanley Cup-tittel siden 1994.
Mats Zuccarello spilte – i motsetning til for mange av lagkameratene – opp mot sitt aller beste.

Han var så god som han har vært så å si hele sesongen.

Rangers beste utespiller sammen med backen Ryan McDonagh (31 minutter spilletid) og Carl «Raketten» Hagelin, som rett før slutt var noen centimeter fra å bli matchvinner med sitt andre mål i undertallsspill.
Joda, det er fort gjort å hausse Mats Zuccarello fordi han er første norske spiller i en Stanley Cup-finale. Men det skjedde noe hver gang han var på isen, og oftest var det hans fortjeneste.
Da New York Rangers overtallsspill ikke fungerte – uten Zuccarello i fem mot fire oppstillingen – fikk det fasong ved hans inntreden på isen. Da Rangers trengte en eller to spillere som kunne kopiere Los Angeles seiersresept – vi går rett på mål og gjerne «gjennom» motstanderens keeper – tok Zuccarello oppgaven og angrep første Jonathan hockey03-jpglos-ange-982Quicks høyre stolpe, før han gikk løs på hans venstre (bildet).
Og avsluttet med et kamikaze-stup mot Keeper-Quick.

Til stor irritasjon for Kings, og inspirasjon for Rangers.
Da Derick Brassard burde, eller i alle fall kunne, ha scoret ved et par anledninger, var det rekkekamerat Mats Zuccarello som sto for forspillet som «åpnet» Kings.
Mats Zuccarello var bedre – mer kreativ – enn antatt bedre og mye mer erfarne og bedre betalte spillere som Rick Nash, Martin St. Louis, Derek Stepan og Brad Richards.
Derfor burde Rangers sjefstrener Alain Vigneault sørget for at han fikk mer spilletid. Han burde matchet Zuccarello bedre, slik at hans ferdigheter hadde kommet enda bedre til sin rett.
«Mats Zuccarello has been a really terrific player for Rangers» sa de amerikanske kommentatorene. Rosen ble fulgt opp ved at han som utvalgt Rangers-spiller ble intervjuet i andre pause i ordinær spilletid.

«Belønningen» fra Vigneault var betydelig mindre istid de siste 20 minuttene av ordinær spilletid.

Det kan ha vært tilfeldig.

Men totalt sett fikk Zuccarello (16.57 inkl 59 sekunder av spilleforlengelsen) delvis betydelig mindre spilletid enn Derek Stepan, Brad Richard og Martin St. Louis, som han på tross av det var bedre enn.

Den skjevheten bør Vigneault rette opp til neste kamp, også den Staples Center, i Los Angeles 01.00 natt til søndag norsk tid. Mats Zuccarello (sammen med Kings’ Anze Kopitar foran Lundqvist på bildet) har det lille ekstra som skal til for å vinne hockey09-jpglos-ange-439finalekamper som står og vipper, og det vil alle finalekampene i best av syv serien gjøre.

Han har frekkhetens nådegave.

Om enn ikke i like stort monn som Los Angeles Kings’ superback Drew Doughty (24), så i alle fall den New York Rangers sårt trenger for å kunne vinne kamp nummer to og utlikne til 1-1 før hjemmekampene i Madison Square Garden på Manhattan natt til tirsdag og natt til torsdag.

Hvis ikke de gjør det, er jeg redd tipset mitt går inn: Rangers vinner kamp tre i New York, men taper 1-4 i kamper – og Kings kan heve Stanley Cup for andre gang på tre sesonger på hjemmebane i kamp fem allerede 13. juni.

Det var selvsagt ikke feil-matchingen av Zuccarello som når alt kommer til alt spolerte en perfekt Rangers-start.
Los Angeles Kings var et hakk bedre. De kom tilbake etter Rangers overraskende 2-0 ledelse, Drew Doughty revansjerte seg for gigant-tabben som førte til at Benoit Pouliot kunne score kampens første mål.

hockey07-jpglos-ange-344Utlikningen hans til 2-2 var en perle; utmerket lest, fabelaktig dragning og et presist håndleddskudd forbi Henrik Lundqvist (bildet).

Los Angeles Kings vant skuddstatistikken 20-3 i 3. periode. Jeff Carter, Marian Gaborik, Anze Kopitar med flere kjørte over Rangers – som kunne ha vunnet.
Da tidligere Los Angeles-spiller Brian Boyle ble utvist for slashing 96 sekunder før slutt, gikk ikke overtallsspillet for Kings bedre enn at Carl Hagelin kunne stikke gjennom i midten – fire mot fem utespillere. Det avsluttende skuddet traff Quick og pucken dalte ned bak Kings-keeperen.

Rett til side for mål.

Carl Hagelin fanget opp pucken bak mål, spilte den blindt inn foran – og Kings kontret.
Og Henrik Lundqvist måtte hente frem en Lundqvist-redning for å presse oppgjøret til spilleforlengelse.

hockey15-jpglos-ange-145Etter fire og et halvt minutt av den, snublet New York Rangers’ ellers stødige back Dan Girardi (30) – i sin 85. sluttspillkamp – og mistet pucken til Mike Richards, som sendte den til Justin Williams.

Han scoret (4.36) sitt åttende mål i sluttspillet og ble selvsagt overfalt av lagkameratene – med Henrik Lundqvist som slukkøret tilskuer (bildet).