Lei av Zucca?

(NEW YORK) Mats Zuccarello (27) har sammen med New York Rangers vist stigende form. I natt (01.00 norsk tid) kommer svar på spørsmål om det har vært et blaff. De skal jeg gi deg, om du ikke er en av dem som er lei «Zuuuke»?
Noen er åpenbart det.zucca-msg01-jpgnew-y-193

Det går frem av responsen på det jeg skriver om Norges eneste NHL-spiller og kommentarfeltene i hockeybloggen.

Meningene heller i retning av at «det er så mange andre spillere i NHL, og det er så mange som er bedre enn Zuccarello».
Begge deler er riktig.

Å si seg enig er som å slå inn en åpen dør. Mats Zuccarello er ikke best i NHL, han er heller ikke beste spiller i New York Rangers.

Han var det ofte og i lengre perioder forrige sesong, men nå har Rick Nash (16 mål) og Derick Brassard (8 mål/11 målgivende) vært bedre.
Derek Stepan også, siden han kom tilbake etter at bruddet i leggen hans var leget.

Og Marty St. Louis (39).
Det er vanskelig å late som om det ikke er stort å samle tusen målpoeng i NHL, slik veteranen gjorde med en målgivende pasning og ett mål mot Philadelphia Flyers sist fredag. Den tidligere Tampa-spilleren er «red hot», med åtte mål og fem målgivende i november.
Mats Zuccarello spilte imidlertid veldig bra mot Flyers lørdag, selv om han ikke scoret. Han kunne gjort det, og han kunne fort fått bokført et par målgivende pasninger (til J.T. Miller blant andre). ta0ce7ca

Til det sa Zuccarello: Tja, men slik er det. Jeg scorer jo heller ikke på pasningene jeg får av dem (lagkameratene).
Men, altså: han var god. Kvikk, rask «hjem» for å dekke opp for Brassard og Nash, god i nærkampene (en godt fullført takling allerede i første minutt), elegante pasninger (en bak ryggen i midtsonen etter snaut to minutter).
Spørsmålet er om det holder mot Tampa Bay Lightning i kveld, i natt norsk tid 01.00.

Florida-klubben kan for første gang, noensinne, vinne 17 av sine 25 første seriekamper, og Rangers har fått juling i de to foregående kampene: 1-5 i Madison Square Garden og 3-4 borte sist onsdag.
Dette er den tredje og siste for sesongen. Tampa Bay er i totaltabellen på 3. plass i NHL, Rangers på 17. plass – etter at en drøy firedel av grunnserien (82) kamper er spilt. På samme tid i fjor var det slik at 14 av de da 16 beste gikk til sluttspill

. Rangers ligger altså nå – med tanke på det – litt dårlig an til å komme blant de 16 som går til sluttspill om Stanley Cup.
Det bringer meg tilbake til innledningen: Lei av Zucca?

Det er mange andre spillere vszf60c2aerd å følge. Tampa Bay med førsterekken Steven Stamkos, Alex Killorn og Ryan Callahan, for eksempel. Rangers tidligere kaptein (til mars) Callahan har scoret fire av ni mot gamleklubben denne sesongen, Stamkos – som mistet OL for Canada på grunn av brudd i leggen – har 15 mål og 13 målgivende på 24 kamper.
Callahan 11 mål/10 målgivende på 19 kamper, Killorn 7 mål/5 målgivende på 16 kamper.
En fra 2. og 3. rekken til Tampa: Russeren Nikita Kusjerov (21 år gammel) 9/11 på 24 kamper, finske Valtteri Filppula (30) 4/15 på 24 kamper.
Mats Zuccarello har til sammenlikning scoret fire mål og lagt 10 målgivende på 21 kamper.
Tampas svenske back-kjempe Victor Hedman er tilbake etter fingerbrudd: 3 mål/4 målgivende på seks kamper denne sesongen.
Ellers er antakelig Tampa-keeper Ben Bishop bedre enn Rangers’ Henrik Lundqvist.
Rangers er imidlertid som regel ganske gode på hjemmebane. Med to seiere fredag og lørdag, og hviledag søndag, bør det ligge til rette for heidundrende offensiv hockey fra hjemmelagets side.cde6951f31b242e2a6cf-526

Chris Kreider er tilbake sammen med Derek Stepan og St. Louis i 1. rekka (Zuccarello, Brassard og Nash 2. rekke på papiret), spørsmålet er om de to neste rekkene – tredje og fjerde – holder følge med motpartens tredje og fjerde oppsetning.
For å trekke «flere er bedre enn Zuccarello»-linjen litt lenger, kan legges til at 20 år gamle Filip Forsberg i Nashville Predators er beste pluss/minus spiller i NHL med pluss 20, og at svensken har scoret 10 mål og lagt 13 målgivende pasninger på 23 kamper – hvilket er ett målpoeng i snitt per kamp.
Tsjekkias legende Jaromir Jagr – 43 i februar – er beste måljeger i New Jersey Devils (26 minutter med tog fra Penn Station på Manhattan) med fire mål og 11 målgivende pasninger.

Jagr sier han vil spille til han er 50.
En del dansker gjør det bra i NHL. Keeperen Frederik Andersen i Anaheim Ducks, løperspillerne Lars Eller (7 mål) i Montreal og Mikkel Bødker (7 mål) i Arizona Coyotes. Jannik Hansen (28) Vancouver Canucks: Åtte mål denne sesongen, i OL-byen 2010 siden 2007 – med suksess.

For ikke å snakke om Frans Nielsen (30) i overraskelselaget New York Islanders, som neste år flytter fra Long Island inn til Brooklyn.2013-12-24t033001z-4-59
Nielsen (5 mål/8 målg ordinær spilletid) er beste straffeslagsskytter i NHL, han har satt fire på fem forsøk. En av de beste forrige sesong også (nummer to totalt): 8 av 15.
Mats Zuccarello: én av fire denne sesongen, mot tre av syv forrige sesong (over: mot Toronto forr sesong).

Men nå: Kan Lundqvist stoppe Callahan og Stamkos? Får vi en reprise fra forrige onsdag, da Zuccarello scoret mot Tampa i Florida (utlikning 1-1)?New York Rangers v Tampa Bay Lightning